Trhanie zuba a neustále krvácanie

12. aug 2024

ahojte prvykrat mi dnes trhali zub okolo 3 no odvtedy to stale krvaca, sliny vypluvam. Ked sa na to miesto pozriem ja tam ako keby take čiernočervene miesto na tom zube ako keby želatína neviem. Je to normalne? Ťazkosti nemam

dzulli1980
12. aug 2024

Čo to znamená, že "odvtedy to stále krváca"? ... pľuješ len krv alebo sliny s prímesou krvi? ... to čiernočervené miesto znamená, že Tvoja zrážanlivosť krvi je OK ... ja osobne by som v tomto nevidela problém.

autor
12. aug 2024

@dzulli1980 olujem sliny s krvou ale nie ružove ale tmave ale so slinami

dzulli1980
12. aug 2024

Tak to je OK, vypľúvaš zrazenú krv.

vivi2023
12. aug 2024

Lebo si do toho stale ides. Nechaj to tak. Cim viac tam vyplachuejs, ides si tam jazykom, skumaš si to, tym viac to krváca a moze sa ti to zapalit. Ked ti vyberu zub, urobi sa tam taká "zelatina" ako pises, z toho sa to hojí. Ak si to stale čechizmom "d*beš" tak si tu kolagenovu zatku nicís a aj sa ti to rychlejsie zapali. Zuby si vycisti, len okolo rany opatrnejsie, nejedz mak sezam, nefajci, nepi alkohol a keby mas este 4.deň velke bolesti ze si na,Ibalginoch - tak brnkni doktorovi. Do 3 dní nech to akokolvek boli sa to neriesi, zápal nastupuje az 3.deň.
Ak ale ráno sa ti aj po tychto obmedzeniach ti to bude krvacať, mozes brnknut Dr.ze sa chces ukazať.

lucianak
12. aug 2024

Tam sa ma vytvorit zrazenina. Ked vkuse budes vypluvat, ta zrazenina sa nevytvori. Dokonca sa moze odhalit kost a to su potom vraj brutal bolesti. Ozvi sa dr, popripade skoc na pohotovost, aby ti aspon gellaspon dali do rany. To by malo zastavit krvacanie.

msnesquik
12. aug 2024

Aj mne trhali dnes, este teraz mam krvave sliny...vsade som citala ako to ma do dvoch hodin prestat 🙈 toto je moj stvrty vytrhnutt zub (vsetko osmicky) a vzdy, vzdy to krvacalo cely den a este na dalsi den rano sok citila kovovu pachut...samozrejme to nie je krv prudom, ide skor o zafarbene sliny..ja mam v rane kolagen a mam ju trochu zositu..ale krv vyteka, prve dva dni tam vobec nechod nicim, nepi slamkou, nevycucavaj, lebo ked si vycucnes tu zrazeninu, tak sa ti ueobi suche lozko, boli to jak svina a ptm sa to "opravi" tak, ze zubar tu ranu musi znovu rozkrvacat, aby sa vytborila nova zrazenina..