Ahojte!
Možno je to úplná blbosť, ale radšej si byť istá než ľutovať. Minulý týždeň ma brutálne začali bolieť osmičky, vždy boli problematické, ale nikdy sa nenašiel čas ich vytrhnúť. Včera večer som sa konečne dostala na pohotovosť, kde mi z nejakého dôvodu vytrhla len jednu, hoci som ju prosila, nech vytiahne obidve, nech to mám za sebou (trhali mi ich pred rokmi obe na druhej strane, myslela som, že sa majú ťahať v pároch). Tú jednu mala hneď vonku, netrvalo jej to ani 5 minút a nebolí to až tak, ako si pamätám. Skôr ma zaujíma, prečo mi nasadila antibiotiká (je to len preventívne? alebo doliečiť tú druhú, kým ju vytiahne?) , prečo ťahala len jednu a či je normálne, že ranu nezašila ani na ňu nič nedala.
Ešte raz ma mrzí, ak je to blbosť, ale prvýkrát niečo také riešim úplne sama, tak som sa chcela opýtať na vaše skúsenosti a či ste už niečo také zažili. Viem, že tie druhé osmičky mi šil, ale je pravda, že to musel rezať, toto len vytiahla a bol vonku. Bola to pohotovosť na Krížnej, ak to pomôže 🙂
Ďakujem za čas! x
@shadesofsunrise mne tak isto trhali len jednu osmičku,ostatne mam v poriadku.tiez žiadne šitie ani antibiotiká...
@shadesofsunrise ahoj, mne tahali len jednu a antibiotika som dostala, bolo mi povedane ze proti zapalu alebo cosi take, bolo to dost davno tak si nepamatam presne, ale suviselo to s ranou...
dost sa cudujem, ze ju vytiahla na pohotovosti.....netahaju sa v pare..hlavne nejedz nic mliecne
mne trhali obidve spodne stolicky, s odstupom asi rok, mozno viac. ale boli zdrave, trhali mi ich este kym sa vytlacili von, lebo sa mi nezmestili, zacali mi posuvat ostatne zuby. preto mi museli dasno najskor narezat a nasledne vytrhnut. bolo to rychle, nedostala som ziadne atb, a vobec mi to nezasivali. zrastlo sa to pekne samo. kazali mi len kasovitu stravu (nevraveli, ze by som sa mala mliecnemu vyhybat) a pravidelne otvarat usta, aby nevznikol spazmus (chodila som teda ako ryba na suchu, ale pomohlo🙂 )
skore zahojenie zelam
@shadesofsunrise osmicky sa vobec nemusia tahat v paroch. Ja som mala jednu vytiahnutu pred 2 tyzdnami. Sit netreba pokial ti to nesekali a bolo to bezproblemove, nie je dovod. Je potrebne aby sa rana nevyplachovala a vytvoril za koagulat-krvna zrazenina v tom..postupne zacne granulovat a zahoji sa.ATB je mozne dat preventivne,. Mne sa rana po vytiahnuti zapalila a mala som vyse tyzdna neskutocne bolesti.
Dakujem krasne za vsetky odpovede, hned ste ma upokojili! Skor to sitie ma desilo, aby sa nieco nezanedbalo ale dava to zmysel, ak teda nic nerezala! 🙂 Dakujem este raz, tak idem otvarat usta a navarit nejaku polievku :D
@shadesofsunrise Ahoj,neodpoviem Ti ,preco vytrhla len jednu,ale mozno usudila,ktora ta boli a ktoru treba vytiahnut a mozno ostatne zuby vratane dalsej osmicky boliet prestanu.Antibiotika by mali byt preventivne proti zapalu.niekto predpise,niekto nie,ale urcite je to aj v zavislosti od toho,v akom stave bol koren,ako museli tahat...Moja skusenost s trhanim zuba na Kriznej bola o.k.Bolelo snad len troacha jeden,dva dni a v pohode,myslim,ze to bolo v r. 2014.
Antibiotika mi vtedy,myslim,nedali.Nebolo asi treba.
@shadesofsunrise nepocula som o tom, ze by sa mali osmicky tahat v pare, ja som si dala vytiahnut dve horne (s rocnym odstupom), nesil mi ani jednu ranu, normalne sa to zhojilo same, antibiotika som tiez nemala