8.11 som bola na vytrhnutie osmičky, chcela by som sa opýtať čo najhoršie by sa mohlo stáť ak by som tam mala zvyšky jedla a nešlo vypláchnuť. Bolest stale pretrváva
@kristina2412 lebo som si do toho trošku šprtala a vysťahovala som akoby také kúsky “pomletého” mäsa a bolo to krvavé tak preto sa obávam že čo ak mi tam ostalo nejaky zvyšok z jedla a nejde to vypláchnuť
Bolest je v poriadku este aj po dvoch tyzdnoch. Ak je spodna,lekari zvyknu davat aj antibiotika kvoli zapalu.
@vikinaaahhh mala si dostať poučenie pri extrakcii....to krvavé pomleté mäso je krvná zrazenina ktorú je potrebné si tam nechať aby sa diera po zube správne zahojila...stane sa ze odpadne ale dorobi sa nová... mne sa to stalo...a vyplachovala som nejakou ústnou vodou bez alkoholu ale lekárni ti presne budú vedieť dať niečo co je vhodné na vyplachovanie po extrakcii...pripadne ti to mal povedať zubár
@veron1111 nebola som informovaná čo môžem a čo nemozem po extrakcii, ale uz som sa o tom bavila s rodičmi a povedali že je to krvná zrazenina čiže som pokojnejšia. Zubarka mi povedala že si nemam 24h. vyplachovať ale povedala mi že piť a jesť môžem.
@vikinaaahhh och tak to je škoda za taky prístup....ja mam už všetky osmičky von a bez akýchkoľvek bolesti alebo iných problémov....každopádne som dostala poučenie co áno a co nie...ten prvý deň nič...to je ôk ale s jedením bud opatrná...nič tvrdé ani drobné...napr ryžu alebo drobnú cestovinu...kuskus a tak...aby sa to nedostalo do rána...a pozor aj na mliečne veci...skôr sa môže zapáliť rana....ja som jedla také kasovite jedla a polievky
@vikinaaahhh ešte k vyplachovaniu...hlavne nie úplne tak plokat v puse ale skôr iba držať na tom mieste aby ti zrazenina nevypadla znova...fakt sa tým strašne urýchli hojenie....mne tak naraz trhali dve osmičky a ešte aj chirurgický a úplná pohoda...cca 4 dní vydržať v takej diétke a bude dobre
To je dobre blbé, že ťa nepoučili :/ Lebo tú zrazeninu tam určite chceš! Ak by sa vyplavila, tak je to bolestivé jak sviňa, spomaľuje to hojenie a môže sa to zapáliť. Priamo pod tou zrazeninou máš kosť, takže to určite chceš prikryté a nie tam mať dieru.
Volačo si o to pogoogli, lebo dokonca aj odporúčajú návštevu zubára, ak by zrazenina odišla. Tak či tak, je najlepšie sa toho vôbec nechytať, nekloktať, nijako to nerušiť.
Podľa mňa je to obrovské zanedbanie zo strany zubára, že ťa nepoučil. To je tá jedna najdôležitejšia vec, čo by mal človek po trhaní zubu vedieť >:/
Btw, keď vypadne zrazenina, tak sa to volá suché lôžko.
@vikinaaahhh nemyslím si, že to bude jedlom. Asi ťa nepoteším ale mne bolesť trvala presne tri týždne, pomaly sa to zlepšovalo. Najviac mi pomohol Glimbax ktorým som si ústa vyplachovala.