Trhanie osmičiek

6. nov 2022

Máte niekto skúsenosť s trhaním neprerezanych osmičiek na zubnej chirurgii? Je to bolestivé?

jaskolka
6. nov 2022

Trhanie neprerezanych nie je možné, v tom prípade sa doslova "vysekaju" z ďasna. To samozrejme v anestéze sa robí, ako inak? Bolestivé to je hlavne potom,ked vyprchá.
Znamy to riešil tak, že sa dal uspať a vysekali (vytrhli) mu naraz všetky 3.

bimbambom
6. nov 2022

Ja mám myslím takto vysekávanú , lebo nešla von , prerezaná bola len trošku.
Trvalo to 40min , bolesti boli riadne , opuch , modriny , rozprávať som nevedela , ale teraz s odstupom času som rada , že to dopadlo takto a nezahnisalo to , ani sa nezapálilo 🙂 .

lenuska9999
6. nov 2022

Áno, tiež som mala 8micky ešte neprerezane a ako pisu vyššie, museli sa vysekat z ďasien. Robili mi to v celkovej anestéze v Nemecku. Všetky 4 naraz už, nech nemám neskor zasa problémy. Rástli mi totiž šikmo a tlačili na zuby. Boli to potom dosť. Líca som mala opuchnuté a zmodrete. Taky týždeň som bola určite len na vyzivach, možno aj viac nepamätám. Bolo to už dávno. Okrem toho som brala silné lieky od bolesti

jankasamulko
6. nov 2022

Robili mi jednu nalezato neprerezanu v 3. mesiaci tehu. Zakrok vobec nebolel, napichali, rozrezal dasno, prepilil zub, niecim klepol aby pukol a tak isiel pekne von a zasil. Bol sikovny, fakt chvilku. Uz potom to bolo horsie kedze som si od bolesti nic poriadne dat nemohla len trosku paralenu. Ale do rana som opuchla a tym aj bolest presla. Par dni to bolo citlive ale inak ok. Po porode si dam vybrat zvysne, tiez si lezia a su mi nanic. Kym sa nezapalia ako tento, preto musel von

pininka1
6. nov 2022

Mne to tiez robili v narkoze, oba zuby naraz a dakujem za doktorku ktora mi to navrhla. Poznam kopec ludi u ktorych to ambulantne bol masaker.

3petka
6. nov 2022

Ja som mala vyberanu najprv jednu tá ale bola napol prerezana akurát ležala. Rozrezal, prepilil, zašil. Bolelo asi dobre 3 mesiace. Teraz mi naraz vyberali 2 na jednej strane, tiež len umŕtvené, jednu mi doslova vylámali z lôžka a druhu keď otvorili tak tá sa rozpadla sama, takze som za 5 -12 ušla riadnej infekcii. Bolelo 2 týždne. Najhoršie bolo kým vybrali stehy. Kde tu ešte niekedy mám bolesť tam kde mi ju vylamovali ale lepší sa to, je tomu pól roka.