Trhanie očných zubov kvôli estetike

3. jan 2022

Chcela by som sa len opýtať či niekomu trhali očné zuby kôli estetike. Mám ich vyššie nad ostatnými zubami a chcela by som ich dať von. Zaujíma ma odpoveď na túto otázku nie že treba trhať zadné a dať strojček. O tejto variante viem ale chcela by som to urýchliť nakoľko už mám svoj vek.

goblinko1
3. jan 2022

Očné zuby netrhat!! Sú najdôležitejšie radšej pätky..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanda323
3. jan 2022

@goblinko1 Prečo

nika523
3. jan 2022

Pár rokov dozadu so to riešila, pochodila som po viacerých zubároch ale nikto mi ich nechcel vytrhnúť

77daniela77
3. jan 2022

Pred rokmi tak trhali dcere trvale ocne zuby,mala ich hore ako pises ty.Potom nosila strojcek.Zuby ma pekne a tie ocne jej nechybaju🤔

luci310
3. jan 2022

Kvôli estetike trhať očný zub? No by si sa riadne dogabala akurát tak, bolo by to všetko len nie estetické, šikovný zubar ti to so strojcekom spraví na viac ako 90% bez akéhokoľvek trhania a väčšinou aj profil vyzerá lepšie

sissy27
3. jan 2022

Ak si prežila doteraz, tak rok-dva so strojčekom v pohode zvládneš. Posun bude vidno po pár týždňoch a ak si dáš invisalign tak tvoje okolie ani nezistí, že máš strojček.
Inak dať si vytrhnúť očné zuby “kvôli estetike” je úplne exkluzívny oxymoron - chýbajúce zuby vidno bude a určite to nie je estetické

sissy27
3. jan 2022

@77daniela77 dcéra mala rovnaký problém - ale netrhali jej očné, ale štvorky a očné jej pekne stiahli na správne miesto strojčekom. Takisto sa čeľustná vyjadrila, že zdravé trojky (očné) sa netrhajú

marca12
3. jan 2022

@77daniela77 Urcite? Mne v detstve trhala zubarka kvoli strojceku a az nedavno,ked som patrala po povode mojho trapenia s chrbticou,lymf.systemom a zlym travenim,som zistila,ze ocne zuby maju suvis prave s oblickami,lymf.uzlinami,pecenou a krcnou chrbticou. Takze nieco na tom bude.

marca12
3. jan 2022

@sissy27 Zalezi,ake ma zuboradie. Na rontgone vidi a vie ktory ma vytrhnut tak,aby sa zuby vyrovnali. Mne bohuzial musela ocny,inak by sa zuby nevyrovnali

77daniela77
3. jan 2022

@marca12 Moze byt,ale ja pisem za seba skusenosti🤷

77daniela77
3. jan 2022

@sissy27 Nasa to riesila takto vtedy pred rokmi🤔

oli18
4. jan 2022

@77daniela77 mojej dcere detto, vobec nie je vidiet, ma pekne rovne zuby.

kacena4
4. jan 2022

mne trhali 4x (vsetky) mala som vekmi krive zuby a nasledne 2r. strojcek ale po pravde nemam exte 50r. a mam odkryvanie krckov prave tymto raznym posuvanim prednych zubov

kiwi3
4. jan 2022

fuha, niekomu fakt kvoli strojceku trhali ocne zuby? ved tie maju najvacsie korene. to som myslela, ze sa vobec nerobi. mne trhali stvorky.

kittykat22
4. jan 2022

neblazni, ved to by si si pokazila usmev. Ak ta trapi tvar a vyska zubov tak si nechat nasadit strojcek. Niektore vady do pol roka nosenia su prec.

autor
4. jan 2022

@kittykat22 úsmev mám pokazený práve kôli očným a roky som to neriešila aj ked je to lre mňa blok odkedy som bola násť-ročná. Takže nemať očné by bolo len plus. Strojček by bol v mojom prípade 1,5-2roky.

ecko80
4. jan 2022

Ocne zuby sa daju pekne stiahnut dole strojcekom (ked pises, ze ich mas vyssie nad ostatnymi). Mne kvoli strojceku trhali stvorky, nie ocne.

basska_b
4. jan 2022

Ja mám trojky trochu vyššie, nevyzerám ako modelka, to viem, mam zuby aj veľmi husto, ale zubári mi navrhovali trhať štvorky a strojčekom potom zatlačiť trojky na miesto. Ani ma nenapadne dať si trhať zdravé zuby. A potom mi jeden zubár nalial čistého vína, že mam goticku klenbu a museli by mi najprv lámať čeľusť (!!), aby som tam mala miesto. Tak určite konzultuj s viacerými odborníkmi. Dvakrát meraj, raz rez. My ti do úst nevidíme, musí sa zhodnotiť celý chrup

kath1210
4. jan 2022

Dala som si vytrhnut kvoli zubnemu strojceku, po dvoch rokoch mi ho uz aj dali dolu, zuby sa vyrovnali a som max spoko

kittykat22
4. jan 2022

ja som mala strojcek od 34 rokov. Mala som zajkovsky predkus. Nosila som strojcek ako dieta a trochu sa to spravilo. V dospelosti som chcela nosit ruz na pery ale so skaredymi zubami - to tazko. Tak som isla na ortodonciu, ze to bude na pol roka (nejako som si sama cas vymyslela), lebo mi chybalo len 0.5mm zatlacit. Ortodonista ze to teda nehrozi, pretoze problem je, mi nenarastla spodna 5.ka tak sa mi cela celust posunula. Plan vytrhnut 2 zuby, posunut a celu spodnu sanku dozadu, hornu otocit a posunut dozadu, zaklapnut predne zuby. Liecba 2 roky. Ked mi povedal plan, tak som sa samozrejme rozrevala. Ktora dospela zena chce chodit so strojcekom? Nakoniec som zatlacila slzu, nechala si dat strojcek a prezila to. A mam naaaaadherne zuby. Nelutujem ani jeden den, ze som ten strojcek nosila. Skus ist na ortodonciu a nechaj si za 20-30e spravit odhad a plan. Uvidis co ti povedia. Moderna ortodoncia je skvela. Dokazu zazraky. Co mam v okoli tak nosili strojcek pol roka, max rok a mali priesvitne strojceky. Ja som mala klasiku lebo som mala komplikovanu vadu chrupu. ALe vazne to stalo za to.

deniss111
3. feb 2022

@marca12 cez zuby idu zrejme meridiany, mna asi caka trhanie osmiciek,pre niekoho banalita,no ja sa ich nechcem vzdat..🤔

deniss111
3. feb 2022

@basska_b a co si si nakoniec dala?ja premyslam,ze tiez si dam este niekde inde konzultaciu..

basska_b
3. feb 2022

@deniss111 Tak kedze mi 3 zubari a jeden celustny ortoped povedali, ze si mam dat lamat hornu celust (mam tzv. goticku klenbu), alebo vytrhat tie stvorky, lebo inak sa to vyriesit neda, tak som tieto moznosti zamietla, ze jednoducho nie som vhodny kandidat na strojceky, lebo toto je pre mna neakceptovatelne. Ja som to brala ako uprimnost v porovnani s nejakymi kseftarmi s neviditelnym strojcekom za 7000 eur, ktori by ma isto presviedcali, ze netreba taketo zasahy, ale, no... akoze nekonzultovala som to s nimi ani s dalsimi, uz som sa nejako zmierila s touto temou... nie som modelka, robim v IT, chlapa mam, sebavedomie mi to neznizuje...

deniss111
3. feb 2022

@basska_b ano,aj ja sa zmierujem s myslienkou,ze pri najhrosom si necham krive zuby a hotovo😄

marca12
3. feb 2022

@deniss111 ja tiez lutujem trhanie osmiciek. Poposuvali sa mi zuby a krivia sa mi predne. Kurna na stare kolena budem musiet investovat do strojceka. No na druhej strane ktovie,ake problemy by priniesielo,keby som si osmicky nechala

deniss111
4. feb 2022

@marca12 ale trhala.ti kvoli strojceku a kedy sa ti potom pokrivili prosim?

matqa411211
4. feb 2022

A to tam akoze budes mat dieru ci co? To bude lepsie vyzerat? Ja som mala tiez ocne vysoko, nosila som strojcek, nic mi netrhali a teraz je vsetko super, ale si neviem predstavit si dat vytrhnut taketo "zakladne" zuby v predu co najviac vidno, akoze vobec nechapem ako by to vyzeralo

akulienka10
Autor odpoveď zmazal
Zobraz