Trhanie hornej sedmičky - komplikácie

21. dec 2024

Ahojte, zubár mi trhal 11.12 (štvrtok) hornú ľavú sedmičku. Najskôr vyťahoval nervy, ale jeden nerv bol skurtený, žiaľ zub sa musel trhať. No a nastal problém, zub sa rozlomil. Podarilo sa mu ho vytrhnúť, ale hneď mi povedal, že to je obrovská rana, že mi tam dá "šponu", ktorá môže vypadnúť aj vôbec nemusí, že ju nemám ani ja vyťahovať. A problém je ten, že sa mi to vôbec nehojí. Spravili sa mi tam dva kopce bolestivé. Prosím Vás stretol sa niekto stým, že mu tam zubár dával nejakúj "šponu"? Mňa to boli ako šľak. Všade okolo mám veľké afty. Keď som mu volala, tak povedal, že to chce čas aspoň 10 dní.. no mám pocit, že tie kopce sa zväčšujú. Rana neboli vôbec, ale tie kopce strašne bolia a sú citlivé, ako by ma tam niečo rezalo..

zuzkaa1991
21. dec 2024

Treba ísť na pohotovost moj nazor

ada510
21. dec 2024

Na pohotovosť...neviem co je špona ale asi dren ale rána sa ma 48 hodín nevyplachovat a keď sa na to spraví taka zrazenina tzv.,,koláč,, čo slúži ako chránia môže sa jemne curaseptom alebo repikom no bolest sa musí znižovať nie stupňovať takže asi bude treba ísť na pohotovosť dočítať poprípade dat ATB...zubna sestra

autor
21. dec 2024

Veru aj pôjdem, lebo sa mi to nezdá vôbec. Áno, nevyplachovala som vyše 24 hodín. potom jemne len prelievala a nechala voľne vytiecť z úst. Zrazenina mi nevyšla vôbec. Tá rana je z vonkajšej strany ako je líco pekná, ale z vnútornej úplne hrozná. Ach bože úplne som z toho na nervy. 😞 Spávať sa mi nedá, dve krabičky novalginu prázdne. Každopádne ďakujem dievčatá, dám vedieť ako som dopadla na pohotovosti.

zuzkaa1991
21. dec 2024

Po týždni 5dnoch trebalo ist a pytat antibiotika ja som mala podobne lenze ja som mala velky zapal v tom mo trhali 8cku na pohotovosti odmietli mi dat antibiotika ze netreba týždeň som brala aulin 2krat denne potom hovorim mojej zubarke ze stsle.ma velmk boli ze som vybrala.aulin a viac nemôžem uz a ine lieky nezabralo....tak povedala.ze to nemoze boliet uz a ked tak.hned dala antibiotika za dva dni odišla bolesť a to som este bola dvakrát na precistenie rany predym

msnesquik
21. dec 2024

Ta zrazenina prave nesmie vyjst!

dixitka
21. dec 2024

No s pánom bohom, to som nemala čítať, mňa možno toto čaká v januári, presne horná ľavá sedmička 😭
A súhlasím s názormi vyššie, že radšej na pohotovosť skontrolovať.

nevenka
21. dec 2024

@dixitka ja mam trampoty s dolnou patkou, vcera po pol roku endodoncia u ineho zubara s vybavenim, co mi uz doali nervy. Moja navrhovala nechat 2 tyzdne otvorene cez sviatky, zo zuba odlomene, len skrupinka. A to sa mi nevidelo. Este mi navrhuje resekciu, ale teda, ze pod 5-kou ide nerv, ze to by radsej nerobil a a ak tato endo nepomoze, tak trhat. Hruza, tieto zuby. Drzte sa.