Ahojte,
zubárka mi odporučila vytrhnúť horné zuby múdrosti ešte skôr ako sa pokazia, žiaľ tieto zuby mi rastú krivo mimo poradie a nieje možné ich poriadne očistiť. Nebojím sa samotného trhania ale mňa strašne napína na dávenie. Raz mi trhala hornú 5-ku a to bolo v pohode aj keď to trvalo aj 20 min. lebo sa pri trhaní zub zlomil, ale mám obavy keď sa mi bude vŕtať úplne v zadu. Ako dlho asi trvá vytrhnutie takéhoto zúbka ? Mám sa zamýšľať nad chirurgickým odstránením ?
Ďakujem ? 😀
@viera1107 ja som bola na trhani aj hornych aj dolnych....teda hore len jeden lebo druhy mi nenarastol chvalabohu a neda sa to medzi sebou porovnat...horny napriek tomu, ze mi rastol smerom von a sikmo dohor a zubar ho nemal ako poriadne chytit lebo ziadne miesto nemal, vyrhol mi na jeden sup a hojenie bolo extra rychle...
naopak pri spodnych to bol vacsi masaker....zvlast preto, ze jeden este nebol prerezany, ale tlacil sa mi do 7micky tak musel ist naraz s druhym prerezanym.....ten co bol prerezany nebol ziadna komplikacia...bolo to raz dva, ale ten druhy mi vysekaval z kosti a podla toho som aj po zakroku vyzerala...
ked ich mas prerezane tak by som sa nicoho nebala...pojde to raz dva....a kedze su horne, mas aj zrychlene hojenie lebo pripadna krv a ine tekutiny idu gravitaciou von z rany a tym je lahsie hojenie....pri spodnych sa to drzi v tej diere a je to tazsie...
takze ziadne strachy, bude to raz dva ;)
no mne tiez zubar trhal horny zub mudrosti este jeden mam a mala som tam zapal takze najprv antibiotika a za tyzden mi ho uz uplne krasne bezbolesti za par sekund bol vonku.vobec som to necitila pekne chytil zatiahol a zub bol vonku.no druhy zub co mi trhal nie zub mudrosti tak tam ta injekcia moc nezabrala tak tam som to uz trochu citila.
mne prislo horsie trhanie hornych ciastocne yrastenych ako to chirurgicke to som mala za 15min hotovo zasite jeden mi vysekavali
@viera1107:
U mna to bolo ako u @bubelko. Najdlhsie trvalo cakat v cakarni, kym pridem na rad 😉
Trhali mi dvaja rozni lekari raz dolnu a raz hornu stolicku. Ja mam ale stastie, ja mam zuby rovne, takze chytili, potiahli a bolo. Moja babka mala ale zuby s prepletanymi korenmi, to jej museli doslova sekat.
Takze, nech ti urobia roetgen, aby to videli a podla toho odhadli. Ak mas obavy ohladom daviaceho reflexu, povedz to priamo tvojmu zubarovi. Moze ti dat nie len nieco na umrtvenie, ale aj nejaky "oblbovak". Len si potom zorganizuj niekoho na sprievod domov 😉 😀
A nech ti urcite da nejaku poriadnu palku lieku proti bolesti na doma, ked ti prestane ucinkovat umrtvenie! Silny ibuprofen je najlepsi. Mne lekarka zabudla dat, a ked som bola v lekarni, ze paralen mi nepomaha, tak na mna magistra vyvalila oci, ze ci mi nic nedali? Ja ze nie, no. Tak mi dala aj bez predpisu nejaku silnu palku, ta uz zabrala 😉
@viera1107 tak ja sa pipajam k tych, co dlhsie cakali v cakarni ako cele trhanie kym prebehlo. 😉 A ani hojenie som nemala nejake bolestive, tusim prvy den som si davala cosi od bolesti a potom som uz nepotrebovala.. a mam vonku zatial 3 zuby mudrosti.. ale moj dr mi najprv dal urobit rentgen, aby videl, ako mi korene rastu.. Cize nejakeho davenia by som sa nebala... 😉
Moc ďakujem za odpovede 😉
@viera1107 ja som si dala chirurgicky odstrániť horný aj dolný zub mudrosti...horný nebol vôbec vonku a dolný len špička, ale bolelo ma z toho ucho, hrdlo.....tak mi to museli dať von a dobre som urobila. zákrok nebolel vôbec, potom keď odoznela injekcia, tak to bolelo, opuchla som, ale nečakala som nič iné.
@viera1107 Neviem na čo hneď chirurgické odstránenie. Ja sa zubárov bojím desím a som tam ako na klavíri každý druhý mesiac. Od detstva mám kazivé zuby a nech robím čo chcem proste sa mi kazia. O moju prvú 8čku som prišla na MDŽ, celý deň som strávila s teplotami v posteli a večer keď už neprichádzalo nič iné len hlavu dať do dverí a tresknúť sme sadli do auta a bolo. Vytrhli mi ho na pohotovosti a tá úľava bola neskutočná, doktor mladý vyplašený keď videl RTG a tie korene ale zvládol to.
Prvý lekár, ktorému som potom aj úplatok odniesla, teraz mi ide trhať ďalšiu 8čku lebo tiež vyzerá že by mohla robiť šarapatu. Odporúčam ho všetkým mojím známym.
Tiež ma napína na vracanie keď mi robia niečo vzadu. Môj zubár nemá kreslo dané tak aby som tam ležala musím sedieť aj keď veľa zubárov s tým má problém. Ja som toho môjho vycvičila -ja som zákazník teda pán a vy poskytovateľ služieb 😀 Vie, že aj pri najmenšom zákroku v puse musím mať pichnutú injekciu, odsávačku mi dáva do ruky hneď ako sadnem do kresla a celkovo moje excesy už toleruje 😎
@viera1107 mne dnes trhali horný zub múdrosti a trvalo to cca 1minutu.
@viera1107 neviem ako ti narastli ale mne oba vrchne normnalne vytrhli, no pred 3 dami som bola na cirurgickej extrackkcii lebo jeden dolny bol na 1/3 vonku kazovy a zarastol mi do vedlajsieho a druhy pod dasnom so zapalom a tiez zarastal, a super, mna tiez napina ale bolo to super. asice mam teraz stichy ale absolutn ma nic neboli