icon

Trhám si chrasty - ako to zastaviť?

cirilla768
11. feb 2020

Dobry vecer. Zalozila som si kvoli tejto teme novy ucet, z jed.dovodu, hanbim sa. Dlhe roky si trham chrasty, sposobuje mi to potesenie, nvm odolat tomu nutkaniu. Chodim na terapie, aj psychiatrovi. Kvoli zdravotnemu stavu mojho syna (autizmus) som v neustslom strese. Potrebovala by som tip na nejaku madt, krem, roztok, ktory rychlo zahoji rany po odtrhnuti. Skusila som bethadin, yalugen, infadolan, curiosin, imazol. Ale velmi velmi ma rany svrbia, ked vydrzim jeden den neskriabat. Idem sa zblaznit :(( Prosim, vedel by mi niekto z vás poradiť..? Dakujem

Strana
z2
aduska0001
11. feb 2020

@cirilla768 ahoj toto isté mala aj moja sestra ties vyskúšala všeličo a nepomohlo a poviem ti čo jej pomohlo netrhat ich ja viem je to taške ale je v tvojej hlave nemôžeš na to myslieť zábavaj sa rob čo ťa baví a rob všetko preto aby si si to neskriabala a netrhala uvidíš tie výsledky lebo ty keď si tu chrastu odtrhnes tak ti to krváca a stej krvy máš len ďalšiu chrastu a takto je to dookola ty musíš počkať aby ti ta chrasta odpadla sama lebo sa pod ňou robí nová koža a je to všetko v tvojej hlave vermi moja sestra si dala povedať ale má pokoj a máš ich kde na tvary alebo inde

cloenew
11. feb 2020

@cirilla768 ja mam to isté 😂 viem nie je to na smiech ale presne keď je človek nervózny niečo sa udeje vyvedie to z rovnováhy a už to ide ... potom len chytro servitku ... mne pomohli gelove nechty sú tupšie a nedá sa s nimi až tak driapať 😆 ... na tieto miesta si davam taku hnedu masť dosť smrdí neviem ako sa volá lebo ju mam len od príbuzných a bola asi miešaná v lekárni ale fakt pomáha neviem či sa volala čierna masť vyzerá ako blato davam si to na maly kusoček servitky a prelepím leukoplastom a je to ☺ ... hlavne treba sa hodiť do kľudu ... držím palce moc

kittykat22
11. feb 2020

@cirilla768 mozno by si sa mohla spytat lekara ci by ti nepredpisal sertralin 25mg na pol roka. Je to kozmeticka davka. Nie je navykovy, a zeny ktore maju vazne problemy beru aj 150mg. Na hojenie skus cicabio od biodermy alebo infadolan. Ci tvoj zlozvyk nie je sposobeny tym, ze to mas tazke doma, a takto sa ukludnujes. Nechces robis sport - ak nemas cas niekam chodit, tak by si si mohla zadovazit domov staticky bicykel alebo nieco co by ta bavilo. Skusit ventilovat stres inym smerom, mozno?

sara000
11. feb 2020

Ja si ich neustále trhám tiež a aj priateľovy 😅😅

senorita127
11. feb 2020

Pokiaľ ich aj neješ, je to ok... Ja som raz skoro odpadla.. bratranec mal na lakti obrovskú chrastu, padol z bicykla.. bola riadne tmavá, hrubá a veľká... po odlúpení mu to samozrejme opäť zakrvácalo.. a on tú mega chrastu samozrejme zožral.. :D

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
marllik
11. feb 2020

@cirilla768 https://www.benulekaren.sk/belobaza-1x100-g-100... tento krem urychluje hojenie a regeneraciu koze.. skus odolat nutkaniu odtrhnut chrastu, co najdlhsie a urcite uvidis pri tomto kreme vysledok.

cirilla768
autor
12. feb 2020

@marllik dakujem, vyskusam

cirilla768
autor
12. feb 2020

@kittykat22 antidepresiva beriem 8 rokov.. Stav sa zhorsil, od synovej diagnozy :(

cirilla768
autor
12. feb 2020

@cloenew pribuzni nevexia, ako sa mast vola?

cirilla768
autor
12. feb 2020

@aduska0001 mam ich na nohach, hlavne okolo clenkov, stehnach, rukach, ramenach, zadku a chrbte.. Proste vsade, kam dociahnem

cirilla768
autor
12. feb 2020

@cloenew vyskusam gelove nechty.. Dobry napad, dakujem

senorita127
12. feb 2020

@ptmt1011 aaaaaano; úplne vážne ... 😂😂😂ja som skoro odpadla , keď som to videla ...

kittykat22
12. feb 2020

@cirilla768 to chapem. Je mi luto, ze mas starosti. Dufam, ze najdes radu u niekoho ineho ❤️

simca06022011
12. feb 2020

Ja to tiez robim, este ma nenapadlo sa liecit sa na to... Ale inak, mne pomaha (lebo si potom zratam, ze budem mat jazvy :DD najhorsie je ked sa mi sprvi nieco vo vlasoch a tak... to si rozkrabem a fkt dobreze si ruky nemusim zaviazat :D ) zalepit to kym sa zahoji, dlhe rukavy, dlhe nohavice a zamestnavam sa pracou a povinnostami,v tedy nemam cas sa oskrabovat.. kremiky mne pomahali iba k tomu aby ma to nesvrbelo a rychlejsie sa to zahojilo, ale ked mas problem s tym ako ja , ze nevies co s rukami a oskrabudes si to, tak neviem...

simca06022011
12. feb 2020

@senorita127 my sme to ako deti robili, ved to je take sladke :DDD teraz sa mi zaludok dviha pri tej predstave ...

aduska0001
12. feb 2020

@cirilla768 tak máš sladkastú chrasty tie sa samovoľne rozširujú tým že si ich skrabes si ich roznasas všade len si neskrab tvár lebo si hotová ja som ich mala na nohách a na zadku a dostala som ich z vody z jazera na to ti len pomôže špeciálna masť len už neviem ako sa volá skús Google a aj natieranie len v rukaviciach ja som sa ich zbavovala asi dva mesiace.

inull5
12. feb 2020

@cirilla768 pravdepodobne je to ichtiolova (gafrova) masť.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
nini1010
12. feb 2020

Bleeeee,az ma striaslo...

nini1010
12. feb 2020

@senorita127 idem grcat

martinuska
12. feb 2020

No ja poradim sprej na rany so striebrom, po poskrabani nastriekat, a raz dva sa to zahoji. Znamy spadol na bicykli, mal cestny lišaj na celom predlakti, na nohe.nastriekal si to, zalepil striebornymi naplastami a za 3 dni odchadzal na dovolenku s kozou jak babatko 😃

cloenew
12. feb 2020

@cirilla768 skus si ich dať proste len na svoje nechty si daj gel vyzeraju super a ked sa urobia to obluka nie uplné špicateho tak su oveľa tupšie ako iba samotné nechty bez laku a tu masť skusim zistiť a skus si aj prelepiť tie chrastičky mne aj toto pomaha lebo podvedome si tam hocikedy zadriapnem a nepoškriabem sa lebo je tam leukoplast tym sa aj rychlejšie zahoji a v noci by som to dala dole a rano si to dala asi všade si sama nenalepíš ale za skušku nič nedáš 😉

cloenew
12. feb 2020

@cirilla768 a tak ako kočky vyššie pisali je to ichtilova masť ale vyskúšaj aj tú so striebrom resp ten spej ...použiva sa aj na horšie diagnózy a fakt pomáha ☺

cirilla768
autor
12. feb 2020

@cloenew vyskzsam, dakujem

cirilla768
autor
12. feb 2020

@cloenew v pondelok mam termin, chrasty prelepujem

cirilla768
autor
12. feb 2020

@martinuska aj ten vyskusam..chytam sa kazdej slamky.. Lebo uz to preslo za hranicu unosnosti

cirilla768
autor
12. feb 2020

Dakujem vam, baby, za rady a podporu... Cakala som skor posmech.. Psychiater mi dnes predpísal nove lieky proti uzkosti.. Snad spojenymi silami dôjdem k víťazstvu

cloenew
12. feb 2020

@cirilla768 veľmi ti prajem aby ťa to prestalo trápiť a našla si pokoj .. držim palce hlavne sa nevzdávaj sme silné 😊

domip
12. feb 2020

Baby a ako by ste riešili neustále nutkanie prehľadávat si pokožku a hľadať si nejaký problém ? Či už modrinu, fliacik, bodku. Robím to v kuse a už mi to samej vadí ale neviem sa toho zbaviť. U psychologicky skusame hypnozu, bolo dobre ale teraz sa to zas zhoršilo. Už ma to nebaví. Samozrejme že vždy si niečo nájdem, potom to pozorujem, chytám...som zúfalá zo seba

Strana
z2