ahojte baby, prosim vas absolvovala niektora z vas odstranenie zubu mudrosti-chirurgicky? mne maju v oktobri davat hore rovnatka a aby som ich mohla mat aj dole tak tam mi budu musiet vytrhnut ten zub mudrosti pretoze tam zavadzia druhemu. chcem sa vas opytat ake s tym mate skusenosti? pretoze ja sa toho trhania strasne bojim ze ako to moc bude boliet. dokonca ani neviem ci si ho mam ist dat vytrhnut predtym ako mi rovnatka daju hore alebo az po nejakom case ked ich budem mat lebo nechcem aby ma zaroven boleli zuby hore z rovnatok a aj to po vytrhnuti zubu mudrosti dole. ked s tymto mate nejake skusenosti budem vam vdacna ak ich napisete ze ci sa ta bolest dala vydrzat alebo to az tak velmi nebolelo. dakujem pekne.
@nikoll970 ahoj mne trhali dole zub mudrosti, mala som ho ležmo. Zákrok trval asi 45 min, lebo ho nevedeli vybrať. Mam 4 stehy a bolesť som cítila asi 3 dní, plus som mala na sánke z vonku asi týždeň modrinu.
Mne vyberali chirurgicky zub mudrosti lebo ešte nebol prerezany..dostala som injekcie a jedine čo som citila je mierne neprijemny tlak pri zakroku, trvalo to asi 30min cely zakrok
Bolest som citila este zopar dni davala som si nimesul (je to prášok čo je od bolesti zubov a zaroven od zapalu takže aj prevetivne aby sa mi to nahodou nezapalilo) , opuch žiadny ale to asi preto lebo hned ako som prišla od zubara som podctivo prikladala studené
Štichy sa same vpili nemusela som ist na vyberanie
Partner bol na trhanie zubu mudrosti chirgicke (zuh bol vyrasteny z dasna) a jemu to robili tak že zub rozvrtali na 4 časti a postupne vyberali tie aby to neťahali priliš nasilu..samozrejme tiež dostal niekolko injekcii, ranu mu zašili a bolest mal niekolko dni tiež
@nikoll970 dala by som si vytrhnut uz rovno aj horne,lebo sa ti poposuvaju zuby a strojcek budes zbytocne nosit. Mne sa po vytrhnuti osmiciek zuby poposuvali a mam ich velmi krive. A trhania sa vobec neboj. Dostanes injekciu a nic necitis. Ak budes mat bolesti po odozneni injekcie,das si tabletky od bolesti a fungujes normalne
Nebolelo to, len som mala pocit že mi vrtajú do lebky... Potom som mala veľmi opuchnutú polku tváre a modrinu.. ale vedela som že to musí byť tak som si to všetko 4x absolvovala.. som rada že nám nedorastajú zuby ako žralokom 🙂
Synovi pred mesiacom vyberali oba horné. Ešte neprerezane. Každý trval pol hodinu. Zasivali mu to. Hojenie bez problémov. Pri prvom sme nedavali ľadové obklady a mal modrinu cez celé líce. Pri druhom s obkladmi bez modriny
@nikoll970 ahoj. Urob tak ako ti povedali na ortodoncii,tam kde budeš chodiť so strojčekom. Mne trhali teda skôr vyberali osmičku hore. Bola úplne neprerezana a lezata,trvalo to 1,5hod, frézoval ju z kosti,ale nic som necítila,dopichli druhu inj a potom som ešte dostala atb. Ale zas teraz mam aspoň s nou pokoj lebo ostatné sa mi hlásia von a vtedy ma zvyknú bolieť ďasná. Kvôli strojčeku mi vytrhli všetky štyri 4ky a to bolo najpodstatnejšie,krásne sa narovnali potom zuby so strojčekom lebo už mali miesto. Treba povytrhavat co ti doporucia lebo potom sa ti síce narovnaju ale keď ti dajú dole aparát tak sa môžu znovu skrivit.
Mne trhali neprerezany ležal kolmo a za 15 minút bolo hotovo aj so šitim.necitila som vôbec nič ,bolesti možno deň ,dva ale nič strašné .
Trhali mi dva, jeden bol brutal, prepletene korene, sekanie dlatom, odpadla som od bolesti napriek umrtveniu (prestavalo ucinkovat, lebo sa zakrok pretiahol), otvor mi zasili, no nehojil sa, brala som ATB, bolela ma polovica hlavy, opuch nenormalny, uzliny na krku zdurene. Cakala som to iste pri druhom, ten bol von za minutu, po odzneni umrtvenia som ani nevedela, ze som bez zuba, rana sa krasne zahojila.
@nikoll970 mne trhal chirurg a to záleží aj od doktora. Môj vysvetlí čo bude robiť a žiadny stres ani panika. Záleží od toho zubára aký má prístup. Mne trhal 2 osmičky samozrejme nie hneď v ten istý deň. Dá injekciu a vytrhne, však ale to neboli nakoľko je tam injekcia takže nemusíte sa ničoho báť. Potom mi dal ľad a isla som domov. Ja som musela mať aj antibiotiká ale dá sa to vydržať a to mám naozaj veľký strach zo zubarov, ale ako som písala záleží na tom prístupe toho zubára. Po vytrhnuti odporučí si dať nejaké lieky od bolesti a potom som celý deň prespala ale na druhý deň to bolo lepšie.
@nikoll970 mne sa prerezal iba jeden zub múdrosti na pravej hornej strane. Musela som si ho dať vytrhnúť pretože mi tlačil na vnútornú stranu lica a bolo to pre mňa veľmi nepríjemné. Dostala som umrtvovaciu injekciu lenže keď začal tak som cítila taký silnejší tlak tak mi dal druhá a po nej som ani nevedela kedy ho vybral takže to bolo rýchle…. Trvalo to ani nie 5 minút. Po zákroku som mala ochrnutú polovicu tváre, vôbec som si necítila tvar ale to po pár hodinách prešlo. Ale nemala som žiadne bolesti ani nič. Dva dni som bola potom na kašovitej strave
@nikoll970 veď dostaneš injekciu a nič necítiš.