Trhali mi nerv zo zubu a stále ma to bolí

tinka2255
11. jún 2023

Dobrý deň. Cca pred 3 dňami mi trhali nerv zo zubu. Mne to hneď uzatvoril a teraz ma to ešte stále bolí a mám tam hnis, ktorý polai vyteká spod koreňa. Prosím vás je to normálne? O 2 týždne mám ísť naspäť. Počkám alebo mám ísť na pohotovosť si dať vytrhnúť zub? Nietlo s tým skúsenosť?? Dakujem

pribinak
11. jún 2023

@tinka2255 toto normálne nie je

babovka2321
11. jún 2023

@tinka2255 nemusis dat vytrhnut, mozno postaci otvorit, kazdopadne by som s tym sla. Mne po trhani nervov nechali nejaky cas otvoreny zub. Potom sa ho neskor snazili zavriet a vzdy opuchol, tak mi ho nakoniec i tak vytrhli.

jamimo
11. jún 2023

@tinka2255 nie, toto určite nie je v poriadku. Treba otvoriť, vyčistiť, preliečiť ATB. Choď na pohotovosť, alebo zajtra ráno k svojmu zubárovi. Máš tam zápal, hnisavú fistulu. Určite nečakaj 2 týždne, to by si už mala hlavu ako glóbus. Je to nebezpečné. Skoré zlepšenie prajem.

tinka2255
autor
11. jún 2023

@jamimo a keď si dám injekciu na umrtvenie pomôže mi to? Ja mám panický strach zubárov a bez injekcie si ani nesadnem do kresla.

tinka2255
autor
11. jún 2023

@tinka2255
@jamimo zajtra ráno zavolám svojmu zubárovi a poviem mu čo sa stalo. Dúfam že sa mi na to pozrie, ináč budem musieť na pohotovosť. V NR kde mi to robil zubár za to pýtal 250€ za tento jeden zub.

jamimo
11. jún 2023

@tinka2255 tak to ti neviem povedať, či ti injekcia pomôže. Každopádne môže byť, že to otvoria, vyčistia, hnis bude odtekať sám. Strach, panika, musí ísť bokom, zápal v takomto prípade vie urobiť paseku. Neboj, pocítiš neskutočnú úľavu. A dr. nevolaj, rovno tam choď. Viem o čom hovorím, mala som 2x zápal okostnice 😒 A žiadny normálny doktor, tobôž zubár neordinuje cez telefón. A áno, ja som tiež platila 200€ pred 10 rokmi.

aliaray1
11. jún 2023

@tinka2255 resekcia, informuj sa na svojom zubnom, najdi si predbezne stomatochirurga, aby ti nemuseli zub trhat.

marca12
11. jún 2023

@tinka2255 Zajtra rano ihned k zubarovi. Akutne pripady riesi. Musi ti zub otvorit,preliecit a az potom znova plombovat.

mondolina
11. jún 2023

šparatkom si daj von tu vložku

tinka2255
autor
11. jún 2023

@mondolina nedá sa to vybrať. V NR mi tam dal niečo ako umelý zub. A pod to aj druhú vložku a do kanálikov niečo modré dlhé. Prepáčte ale neviem ako sa to nazíva odborne po slovensky.

tinka2255
autor
11. jún 2023

@mondolina tá vložka čo mi tam dal ani nie je biela. Je ako keby takej telovej farby.

mondolina
11. jún 2023

@tinka2255
keď to nejde von choď na pohotovosť. lebo opuchneš.

tinka2255
autor
11. jún 2023

@mondolina podarilo sa mi už aj včera vedla zubu vytlačiť hnis. Bolesť je uz trocha miernejší. Ale este stale to nie je ono. Na pohotovosť sa bojím lebo tam na 100% zub vytiahnu. Pôjdem ráno k svojmu zubárovi. Dúfam že bude stačiť otvoriť a prečistiť to lebo zatiaľ neopucham, kosť nebolí a i na dotik zub nič. Len pri koreni z vnútra zubu. Mám panický strach zubárov. Som schopná sa aj rozplakať.

lenkakravcova
11. jún 2023

@tinka2255 zvnútra zubu?
Ak ti vytiahol nerv, tak je normálne keď ti tak akoby smrdí z toho zubu (trochu ako kov), vyteká zvnútra aj par dni. Ak nemáš opuch, neboli ta zub, tak je to normálna reakcia. O pár dní to odznie.

tinka2255
autor
11. jún 2023

@lenkakravcova opuch nemám. Ani ma zub nebolí na dotik nic. Len ma to trocha tlačí ako keby alebo ako by som to nazývala. Ani vtedy nebolí keď s jazykom potlačim ďasno.

tinka2255
autor
11. jún 2023

@lenkakravcova
Aj zubnou kefkou si môžem prejsť po celom zube a žiadna bolesť. A na dotik ma nebolí ani sánka na okolí toho zubu. Nič. Len pri koreni je trocha bolesť. To je všetko

lenkakravcova
11. jún 2023

@tinka2255 pre istotu zájdu k zubárovi, ale myslím ze to je normálny stav po vytiahnutí nervu. Ja som to takto mala pri oboch zuboch, kde nerv už nemám. Po mesiaci skontroloval, dal ešte raz nejakú liečebnú vložku a po asi 1,5mes natrvalo zub uzatvoril, dal pevnú plombu.

tinka2255
autor
12. jún 2023

@lenkakravcova včera som bola na pohotovosťi. Je to všetko v poriadku. Neni tam ani zápal nic. Je to ževraj normálna reakcia. Tak zajtra pojdem naspäť k zubárovi. Som objednaná na 9:30 dokončiť si zub. Tak hádam bude všetko v poriadku už.

lenkakravcova
12. jún 2023

@tinka2255 No vidíš, super 🙂 Tak držím palce.