Tretí deň nekojím a tvoria sa mi hrčky

bridgetjonesova
23. okt 2013

Ahojte uz treti den vobec nekojim. Mam obviazane prsniky ale v jednom samitvoria hrcky...dost oba bolia na dotyk a strasne ma svrbia. neviem ci je spravne to co robiim poradte.

dahra
23. okt 2013

@bridgetjonesova - ja som koncila kojenie postupnym znizovanim, chcela som do roka, tak ked mal 8 mesiacov - 4 kojenia, 9 mesiacov - 3 kojenia denne, 10- 2, 11-1 a dva dni pred 1.narodkami sa odstavil sám - proste už viac nevzal cicik do ust a dva dni som si este odsala, ani to nechcel a potom to preslo. Zavazovat som neskusala, nebolo mi treba. Hrče sa mi netvorili. Také nárazové odstavenie je určite iné.

hamca
23. okt 2013

@bridgetjonesova ja som tiez odstavovala postupne a nastastie bez problemov. Kazdy tyzden som znizila pocet kojeni, nakoniec som nechala len to vecerne pred spanim a nakoniec som aj to vymenila za flasu s vodou. Co mi spominal gynekolog, prsia treba obvazovat iba v pripade, ze sa naraz sekne s kojenim.

gabikula
23. okt 2013

Ja som musela prestať z hodiny na hodinu. Mala som zdravot. problémy a mala som ísť aj do nemocnice. Miško mal vtedy 10mes. a pricucnutý bol dovtedy aj 12-14 krat za deň. Bolo to ťažké. Bolelo to -fyzicky asi týždeň, prvé 3-4dni veľmi. Ale neodsávala som, bol by to začarovaný kruh. Hlavne v noci , keď sa ozval, hneď mi mlieko tieklo. No a potom raz ráno, ale to som už bola v nemocke, som sa zobudila, prsia voľné, mäkké a nič ma nebolelo. 🙂 Chcela som ho ale odúčať pomaličky postupne až okolo 13.mes., vidím, že by to ešte aj teraz potreboval, tak mi je trochu z toho smutno.

gaby21
23. okt 2013

@bridgetjonesova Takisto som prestala kojiť zo dna na den, prve tri dni to bol des. Npisem ti ako som postupovala ja. V prvom rade nezvazovat prsia, nosila som volne trička bez podprsenky, pod teplou sprchou som si prsia jemne masirovala, ale len na uvolnenie, a natierala ich octanovou masťou, to je dobre na opuchy. Po troch dnoch, nastala trošku ulava, ale bolesť trvala este asi tyzden

januliku
23. okt 2013

@bridgetjonesova Ja by som asi na tvojom mieste odstriekala trochu aspon rucne, aby sa prsia trochu uvolnili. Neviem, ci tie hrcky sa same "vstrebaju", zmiznu, no bala by som sa zapalu. Alebo sa porad so svojim dr., prip. na mamila. Mne sa mala odstavila sama, ale mlieko som este asi mesiac odsavala, najskor 3x, neskor 2x a nakoniec 1x za den. Ked som odsala uz len nejakych 20ml, tak som prestala a prsia sa uz nenaliali, hoci mlieko este mam aj po vyse roku od ukoncenia dojcenia. Vela stastia prajem.

bridgetjonesova
autor
23. okt 2013

@gaby21 ta octanova mastti fakt pomahala? to musim skusit

@gabikula ja tiez musim skoncit zo zdravotnych dovodov

baby a robili sa vam aj take bolestive hrce lebomne ano...neviem studeny obklad na to mozem pouzit alebo nie?

valentina000
23. okt 2013

ja som malú odstavila presne ako mala rok, tak pár dní na to, bolo to zo dňa na deň, na 1. deň v pohode, ale na 2.sa mi moc naliali, tak som trošku odsala, potom celý den v pohode, a do rána total navreté prso, hrče ako kamen a samozrejme aj bolesť, tak som malej dala cucnúť, pekne sa mi uľavilo, a ďalšie dni už sa prsko nenalievalo, za týžden som dostala menzes a prso ako balon naliate, hrče jak svet, tak som malej dala ešte cucnúť a hned sa uľavilo a to bolo všetko, ono tiež som sa bála zápalu prsníkov a tie rady neodsávaj, nedávaj cucnúť, no ja som neodolala a urobila podľa seba a vyšlo to, už vyše 2tt v pohode nekojíme a prsko sa nenalieva, tak držím palce

gabikula
23. okt 2013

@bridgetjonesova ja som mala, celé prsia ako skala a veľké ako melón, nezmestili sa mi do podprsenky. Studený obklad sa odporúča, malo by to mierne odpuchnúť a skús si ich nejak spevniť, obviazať alebo do podprsenky (aby ťa však netlačila). Mne to spevnenie pomohlo proti bolesti, keď boli také ťažké. Mne zas teplá sprcha robila zle, mlieko sa tvorilo viac a za pár min po sprche to bolo ešte horšie. Studená mne vyhovovala viac. Treba aj menej tekutín piť. Pokiaľ nemáš teploty, tak treba len a len vydržať , hrče by sa mali samé vsrebať.