Som objednaná na očkovanie na Covid.....musím sa pred tým testovať?
Áno, raz pol roka, raz 90 dní, 3 mesiace po očkovaní sa neodporúča otehotnieť....no..čistý chaos
podľa toho, čo som čítala tak s negatíávnym testom ta ani nezaočkujú. Je to z dôvôdou toho, že človek ktorý prekonal alebo má coronu nemôže byť zaočkovaný.
Test na protilatky a ag test, tak sme boli ockovani my v praci( zdrav).
@bona
@bona Tiez som to pocula, ze nie je pravidlo 90 dni, ale oni by boli radi, keby sa v prvom rade zsockovali ti, co este nemali covid preto dali cca podmienku 90 dni, lebo ten by este nemal dostat znova co uz bolo tiez medzitym vyvratene, ze pomyslena 90 dnova imunita nemusi byt.moja kamaratka mala coronu 2x a hned po 2 m a este silnejsiu
Len ja chcem vedieť či reálne vyžadujú red očkovaním aby som tam prišla rovno s antigénovým testom....Covid som nemala
@luccija vsetci o sebe vedeli, ktori mali prekonanu chorobu, aj ti, ktori este nie, my sme testovani kazdy tyzden, plus podla potreby, ak sa vyskytnu priznaky, nemali sme pripad, ktory by mal pozitivne protilatky a nevedel ze by mal kovid
nam prislo usmernenie, ze neockovat sa skor, ako 3 mesiace po ochoreni
@mogaa
Nie nemusis mat. Uz sa nevyžaduje. Zo zaciatku to tak bolo, ale uz teraz nie.
Ďakujem za odpovede....čo viem tak sa aj viacero lekárov čo Covid prekonalo dalo očkovať a aj ak neprešlo tých 30dní....a antigénový test je mi asi zbytočné robiť lebo tiež mi nedá istotu že som negatívna ak nemá žiadne príznaky.....a úprimne skôr asi ochoriem pri čakaní na antigén keďže sa v rade vonku čaká aj hodinu🙂takže to risknem....
*90dní
@mogaa no ja neviem moju mamu ockuju zajtra a kovid mala v novembri, velmi tazky priebeh
@evulienkaeko daj prosím ťa vedieť ako potom mamina dopadla.....či mala nejakú reakciu
@mogaa uz je zaockovana, reakcia ziadna akurat ju bolelo rameno
@evulienkaeko ďakujem.....len dúfam že to dovtedy nechytím....teda jasne že ak by som mala príznaky tak to preložím, len tie prvý 4dni ani človek nemá šancu zistiť či je pozitívny alebo nie.....včera Krajčí na tlačovke odporúčal čakať aj pol roka po korone, on sa dal očkovať po korone(mal normálny priebeh s príznakmi) a že nežiaduce účinky aké nikomu nepraje.....že určite by druhý raz počkal
@luccija Kto jej Coronu druhý krat potvrdil ?
Pozitívny test ?
Po prekonaní Covidu môžu (a aj ukazujú) testy stále pozitívny výsledok ale osoba Covid mat vôbec nemusí... Preto by sa ľudia po prekonaní ani nemali dávať 3 mesiace testovať...
Tá druha choroba mohla byt chrípka...
Nato aby vedeli povedať, či to boli zbytky prvej Corony alebo či ma Coronu druhý krat by museli uchovávať všetky vzorky, a pri tom druhom teste by museli porovnať kmeň vyrusu. A to nerobí nikto. Ešte nieje ani dokázané či sa dá Covidom nakaziť 2x.
@mogaa ockovat sa nema clovek pol roka po prekonani korony, tak ano, vo vlastnom zaujme by si sa mala testovat na protilatky, ci si to neprekonala.