ahojte, po tehotenstve mi ostal v pupku malý pruh, ani som si ho nevšimla (myslela som si že je to len previsajúca koža ako aj na zvyšku brucha 😀 ). ale je to hernia. mám ísť k lekárovi alebo netreba? malý mal prechodný pupkový pruh ako dvojmesačný, samé sa to spravilo asi po mesiaci, ale ja už to mám dlho (rok). čítala som že babské rady (minca v gáze a pod.) môžu skôr uškodiť, takže buď sa to spraví samo alebo sa operuje. ako dlho myslíte že je rozumné čakať? alebo som už mala byť u doktora? dik
@luciaalex mne doktorka povedala pred troma rokmi, ze mam pruh na pupku a ze si mam zajst za chirurgom...
uprimne, dodnes som nebola... 😒 Mam strach z operacie... Pred tym som bola na MD a nechcela som ist do nemocnice a teraz uz pracujem, a zas nechcem vymeskavat z prace...
odporucam ti ist za chirugom ...ja ho mam tiez pri pupku a uz som naplanovana na 9.1. na operaciu, robi mi neskutocne problemy a o bolestiach ani nehovorim ...len chod kym nieje neskoro...
Ahojte ako sa Vám to prejavuje?
aj ja to vraj mám,ale bolesti nemám,hm
otazne je, ci ti nejako prekaza, alebo ti len esteticky nevonia. v tvojom veku sa uz asi samo nespravi nic 😅 pupkove pruhy ak su male tak sa nemusia operovat, aj ked operacia je vcelku kratka a mozes mat po probleme. niektore sa zvacsuju az sa dopracuju k tomu, ze cez dieru v bruchu vychadzaju creva ktore sa mozu v tej diere uskrtit a zacnu odumierat, to uz je vazny stav a ak sa to rychlo neriesi tak je velky problem....ak mas cas, tak zajdi na chir. ambulanciu nech ti na to pozrie dr. a porad sa s nim ci to treba operovat alebo nie