Ahojte, stretol sa už niekto s niečím podobným? Môj priateľ má už dávno po puberte, no stále má dosť nepríjemné akné. Ti nie je ale najs najväčší problém. Trápia ho tráviace ťažkosti. Skúšali sme imunolargiu, tam sa ale potvrdila len laktóza a to len hranične ( čiže na hranici k intolerancii). Ma hraničné pečeňové testy a pani doktorka povedala že je vidno že telo s niečím bojuje,no nevieme s čím.
Stretol sa prosím vás niekto s niečím podobným? Viete mi prosím niekto poradiť kam ďalej/prípadne čo by to mohlo byť prosím?
Pečeň riadi hormóny, hormóny pôsobia na pokožku. Začala by som od pečene a hormonálnej nerovnováhy.
@deti95060810 prepáčte, na čo by mala byť prosím ťa klinika zameraná? Imunita/pečeň/ alebo niečo s hormónmi?
@anketkarka ďakujem, nechápem ani z čoho by mohli byť problémy s pečeňou keď nepije alkohol, žiadne lieky neberie nič... Dosť ma to trápi že nevieme čo sa vlastne deje...telo s niečím bojuje a my nevieme čo sa deje a ako s tým bojovať.
Davnejsie prekonana mononukleoza-virus Epstein Baar. Skontrolovat komplet stitnu zlazu-T3, T4, TSH, anti TPO a a anti-TG (aj ked problem so SZ je vacsinou u zien, nevyhyba sa ani muzom). Takisto by som dala urobit test na Helicobacter pylori
@tenerifka ďakujem veľmi pekne, skúsime
Začnite so šetriacou diétou, kde eliminujete potenciálne alergény. Očividne treba telu pomôcť, aby sa vyčistilo, keďže je preťažené trávenie aj pečeň. Akné je iba následok, telo kričí o pomoc.
Neviem ako sa stravuje, ale na pitie by mal zostať pri čistej vode a vhodných čajoch (pestrec je dobrý pri problémoch s pečeňou). V strave vylúčiť pikantné, mastné, spôsobujúce nadúvanie a plynatosť...
Doplniť probiotiká by malo podporiť trávenie a samozrejme aj vitamíny treba.
Teraz sú aj rôzne ambulancie napríklad s čínskou medicínou, kde sa na človeka pozerajú viac komplexne a nešpecializujú príliš úzko len na jeden problém.
@tanyan ďakujem za všetky rady
Skuste v prvom kole vyradit z jedalnicka mastne a mliecne. V tom istom alebo druhom sladke. Nie na chvilu. Ale aspon tyzdne. Na traviace problemy uzasne pomaha kúra z Mastichy. Alebo rovno drsnú protizápalovú stravu. To bx mu mohlo pomôcť na všetko. Nie je jednoduchá, ale pomáha
asi by som vyhľadala súkromnú kliniku, popr. na vyšetrenie do zahraničia... min. ČR