Tráviace problémy po vybratí žlčníka

5. jún 2024

Píšem sem za môjho manžela. Je pár mesiacov po vybratí žlčníka, ale stále má problémy. Stravuje sa viac menej normálne, neprejeda sa, neje mastné ani fastfood. Má normálnu váhu, skôr pochudol. Stále má kŕče v bruchu, popisuje to ako žlčníkové záchvaty,.ale trvajú krátko. Býva mu ťažko od žalúdka a boli ho ľavá spodna strana brucha. Stalo sa dokonca, že mu bolo zle, až odpadol. Bol u lekára, krvné testy má ukážkové, sono nič neukázalo. Ešte má ho čaká gastro. Ja už mám všelijaké myšlienky, bojím sa oňho. Je mladý, má 35 rokov.
Prosím, mali ste tiez takéto stavy po operácii žlčníka? Prišli ste na to, čo bolo na príčine?

brendaa
5. jún 2024

ahoj je mu zle po jedle? Ja som mala po operácii dlhšie bolesti, vysadila som HAK a bol pokoj. No dodnes nejem mastné, ťažké, jedlá...skôr som prieberčivá jem menej ako pred, nejako samo sa to nastavilo. Po bežnom jedle som užívala pancreolan ešte dlho...čaj mi robil dobre žalúdočný, mätový a stále ma zachránila FATRA - minerálna voda....
Ak mu to neprejde treba sa "pýtať" na CT vyšetrenie.

slnecnica1987
5. jún 2024

Ja len napíšem podľa skúsenosti mojej maminy, ktorej tiež vybrali žlčník pred pár rokmi, je dosť málo, malé porcie a nemôže jesť ťažké jedlá, nemôže napr.uhorku, papriku, zda sa mi ze aj kapustu a potom ovocie, ktoré obsahujú tie maličké zrniečka: jahody, maliny... Tiež občas brala Pancreolan.

lukbe
5. jún 2024

@brendaa ved na gastre mu hádam prídu na príčinu, poradia. Aj sam nech si vysleduje, čo mu robí zle. Môže vždy pred jedlom pankreolan.

taktotedanie
5. jún 2024

Niekto musi dodrziavat zlcnikovu dietu a prisne si kontrolovat jedlo
Dufam ze na gastre spravia aj kolonoskopiu

brendaa
5. jún 2024

@lukbe nemusia na nič prísť, pancreolan sa uživa po jedle

lukbe
5. jún 2024

@brendaa no poradiť by mohli😉 áno, na letáku píse po jedle, ja mám nejako zaužívané pred.

brendaa
6. jún 2024

@lukbe možno febilchol,ten je pred jedlom ale keď ešte žlčník máš😉