Tráviace problémy

7. máj 2020

Ahojte, minuly rok mi gastrolog potvrdil ze mam miernu alergiu na mliecnu bielkovinu,tak raz za mesiac ma zvyklo boliet brucho, krče, hnačka tak preto som zasla k nemu. No odvtedy som nejak extremne potraviny s mliecnou bielkovinou ani nevyradila a fungovala som dalej to len aby ste vedeli ze aka situacia je, no dalej, od minulej soboty som zacala “chudnut” zdravsie sa stravovat, cize vyradila som pecivo,sladkosti a sladke vody. Pijem 2 l vody cistej denne. Cvicim. Ale vcera (5 den zdravej stravy) som zjedla obed v praci ktory som robila doma losos, bataty, cuketa a jogurtovy dip. Uz ako som jedla som citila ze mi kruti v črevach od zaludku az po celom bruchu. Hned som isla na wc tak nejak to bolo ok. Prisla som domov, sadla som na wc a nevedela som sa polhodinu postavit, neskutocne krce, hnacka, nafuknute brucho, plynatost, vysla namna horucka zo zimnicou v tom momente. Proste burka v crevach. 🤮 z coho to bolo? Jogurt mliecna bielkovina? Alebo bataty tazke , nikdy som ich predtym nejedla a po tomto mam uz odpor k tomu aj k cukete, alebo losos bol zly? Alebo z tolkej cistej vody ma precistilo. Ja uz neviem. Ked sa stravujem zle ze tazke mastne jedla tak ma boli brucho Je mi tazko ,priberam, a ked prejdem na zdravsiu stravu tiez ma prehana . Taak kde ne vychodisko.

ananas28
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. máj 2020

@ananas28 pisala som

w123
7. máj 2020

podla mna ten jogurt, ved ked mas alergiu nesmies nic mliecne ziadne syry smotany jogurtove drezingy, majonezy a taketo

babyfrog
7. máj 2020

Ak máš raz diagnostiku ABKM tak treba držať diétu...aj keď ty doteraz nebolo nič...tak si len mohla dráždiť čreva a začína sa to prebudzat5... Alebo si schytala intoleranciu na laktózu.. skús si dať diétu úplne vylúčiť všetko.mliecne a potom skús pridať nieco mliečne a uvidíš

emilka_1
7. máj 2020

Určite jogurt uskodil. Keď je raz alergia, tak žiadne mliečne výrobky, teda ani jogurty, maslo, smotanové nátierky, nič. Bataty nie sú vôbec ťažké, sú práve velmi ľahko stráviteľné. Pečivo nie je nezdravé a nechápem, kde sa tento blud vzal, že je (ano, každému by samozrejme narástol zadok z 3 krajcov chleba denne).
Teraz je na trhu vela chutných náhrad mliečnych výrobkov, a za dostupné ceny, v každom normálnom obchode. 🙂

bubu62
7. máj 2020

@ananas28 môžte aj mne.