Zažili ste si niektora problémy fyzické , pre ktoré ste sa bala už ksmkolvek ísť ?
Ja neviem či to všetko spôsobuje hlava , ale ja mam problém už aj autom prebehnúť do obchodu. Hneď má schytia take ani nie že kŕče , ale take akoby mi niečo skrúca čreva , čo má núti sa schulit( skratka nepríjemne kdekoľvek keď mam čakať pri pokladni alebo hoci aj šoférujem ) , aj si cítim rukou vždy take hrbolce v bruchu … hneď nabehne strach čo budem robiť , kde odstavím , akú pomoc zavolám , čo s deťmi keď som sama snimy , kam na wc , čo ak sa z toho wc nebudem môcť pohnúť koli tým “krcom” , ako budem vyzerať pred ľuďmi keď budem musieť žiadať o pomoc a podobne myšlienky …. 😫 strašne má to ubíja. Vkuse sa len bojim že sa mi niečo stane , necítim sa vôbec dobre. A neviem či je to psychika alebo nejaký problém fyzicky stym bruchom..
Na gastre som mala hadicu minule leto a aj kolono pred Vianocami. Nič špeciálne mi nenašiel.
Mám akurát Celiakiu , ale to už dlhšie.
psychika... panický atak..
predpisujú na to Ad, popr. skús vyššie dávky magnézia... ak ani to nepomôže tak Neurol - len pozor je návykový.
@ivkav5 och , ja to nechápem ako má to môže takto valcovať už aj zo 2roky to mám takto. Tiež som rok po pôrode a mala som strašne tehotenstvo celé som sa bala len kde sa mi čo stane , tiež som mala tie kŕče stále aj počas tehu 😒 myslela som že pôrodom to skončí a ten strach sa snáď znásobil. Nechcem byt na nikom závislá , ale toto je hrozné fakt. Dnes som išla len u nás do bankomatu autom a už som cítila to brucho nepríjemne a strach čo spravím.
A tiež aj doma sa bojim pomaly každý deň koli niečomu , no reálne sa mi deju tie veci …
A mala si aj v tehu také úzkosti?
No ja verim, že mi to prejde, začala som robiť dychové cvičenia, meditáciu a podobne 🙂
Ja som včera skoro vybehla na semafore z auta z tej uzkosti🙈dnes som v pohode…
Ja mam take ked mam ist do obchodu alebo nieco sa ma udiat hned musim utekat na wc...prezenie ma par krat.ked uz sedim v aute je to ok,len kym odidem z domu.A v obchode obcas tiez,pri pokladni alebo len tak.Uz som par krat odstavila kosik pri regale,utekala ma wc aj ked nerada ale musela som a potom nazad donakupovat.Ak idem na nejake skolenie ci akciu prezenie ma.Caka ma nieco dolezite a spomeniem si na to prezenie ma.
@ivkav5 áno, ja som mala počas tehu. Ale ja som vkuse v tom (aj počas tehu) že to je nejaký fyzicky problém, naozaj reálne mám najskôr ťažkosti a potom nabehne strach , teraz už samozrejme sú tie myšlienky strachu predvídavé. Ale počas tehu som kolko krat ešte na začiatku bola aj má pohotovosti čo som mala take kŕče a bolesti .. 😔
A ako sa to tebe prejavuje? Napríklad na tom semafore ? Tiež mas furt zle myšlienky ?
@stankot no ja to mám, akurát bez toho preháňania. Že aj keď musím už fakt na to wc , hneď sa bojim že tam koli tým krcom ani neprejdem(ze budem musieť niekoho žiadať o pomoc a podobne 😫) , ale stolicu mám normálnu …
Noo ja presne takto tiež, že spustil to fyzický problém, skončila som 3x na pohotovosti, raz som odpadla a to bol evidentne spúšťač…anoo, negatívne myšlienky, mam pocit, že sa zadusim, omdliem a neviem čo všetko, pocit na hrudi ťažký, zlý, čierno v hlave a úplne ako taký vypnutý mozog..mne podľa mňa neprispieva k tomu nespavosť, už 2 týždne nič skoro nespím…no a plus tie problémy mi to spustili :( aj ty si mala takéto presne? A nebrala si žiadne lieky ani antidepresiva? Ja sa toho najviac bojim, tomu sa chcem mega vyhnuť, verim, že sa mi to podarí podchytiť a zapracovať na tom..
@ivkav5 presne , ja som mávala už dlhšie take strachy už po prvom tehotenstve , ale mávala som presne stavy že sa udusim , aj sa mi tak akoby nedalo nadýchnuť každý deň , tlak vysoký a z toho úzkosti … no to mi prešlo a začali tieto tráviace problémy a strach zo smrti a som v tom kolotoči už skoro dva roky. Aj si hovorím že snáď keby mám niečo vážne tak sa to za dva roky už inak prejavi , ale aj tak sa toho bojim a už má to teda obmedzuje aj kamkoľvek sama ísť , tobôž s dvoma deťmi.
Vy už máte deti ? Kedy máte termín ?
Ja sa tiež doslova bojim tých liekov , nerada by som sa tam až dostala (uz 5 rokov odolavam, no niekdy je to neha ťažké ) , skúšam kadečo prírodne , chcela som aj psychologickú nejakú len u nás som nič nenašla a keď tak drahé 😒
@ivkav5 ako ja mám aj nejaké intolerancie , tak ja sa aj preto stále bojim že to naozaj je reálne , stále sa bojim aj keď jem že mi to uškodí a takto …
Môžeme pokecať v správe ak chceš 🙂 možno sa nám nejak podarí spoločne to prekonať, verím v to…
Ja som prvýkrat tehu, termín mám v máji 🙂
Zdravotne som úplne v poriadku, všetko ok chvalabohu, aj keď v tehu furt niečo riešim..tiež inak riešim roky len žaludočné ťažkosti…určite to je aj zo stresu 🙂
Mala som niečo podobné v mladosti..nakoniec ma všeobecná poslala k psychiatrovi a diagnózu som mala nejaký druh sociálnej fóbie. Brala som asi rok ľahké lieky a prešlo to. Na tvojom mieste by som zašla na jedno sedenie k psychiatrovi. Nič tým nestratis. Možno ti povie ze to nieje psychické tak budeš vedieť ze máš pátrať ďalej po fyzickej príčine. Lebo skôr sa dostaneš k psychiatrovi ako si obehat všetky možné aj nemožné vyšetrenia fyzického tela. Máš detičky, takže si myslím ze strácať čas rozjimanim z čoho to asi tak môže byť, nemáš..držím ti palce, viem ze je to mega nepríjemné. Ale určite sa z toho dostaneš, len to začni riešiť kým nieje neskoro.
Ahoj, ja mám to isté, akurát namiesto wcka sa takto bojím odpadnutia (raz som v tehotenstve odpadla pri pokladni v Lidli, záchranári ma brali do sanitky cez celé nákupné centrum, kde na mňa pozeralo milión ľudí)
Už dva mesiace beriem antidepresíva
@biankaaaa a pomáhajú antidepresíva?
@ivkav5 písala som ti 🙌🏻
Vidím zatiaľ mierne zlepšenie
Vysetrit histaminovu intoleranciu a ostatne potr.intolerancie..kludne moze byt za tym histamin
Je to z psychiky určite alebo kľudne aj syndróm dráždivého čreva, kt. spúšťač je stres taktiež, takže to je to isté…súcitim s tebou, ja som teraz tehu a odpadla som a odvtedy prežívam také iste stavy až úzkosti, keď niekam mam isť alebo keď ostanem sama lebo sa bojím, že sa mi to zasa stane. Asi nám treba popracovať na psychike..