Dobrý deň. Tento problém trvá už dlhšiu dobu, momentálne čakám na vysledky z krvi.. no ale ak mám popísať svoje stavy, tak tlakv hlave skor tak v strede a ťahá sa to az na temeno hlavy a je to nepríjemný stav, vtedy mám pocit na odpoadnutie, do toho strach .. teraz v poslednych dvoch tyzdnoch sa mi stálo 2x, že som zacitila chvenie tela, prvy krat v obchode, bolo to nepríjemné, teraz sa mi to stalo druhý krát... magnezko si davat nemozem, lebo mavam skôr nízky tlak, ale to už mam roky a praveze ked mi vyskočí nad 110 je mi zle .. z coho to prosim moze byt ? Dakujem.
Panická porucha?
@tanyan na neurologii som sledovana pre migreny, teraz som ju nastastie nemala vyse mesiaca.. jem a stravujem sa zdravo, ovocie zelenina, takto uz fungujem vyse roka.. skor tekutin pijem menej nez by som mala , .. ale ta unava je neskutocna, teraz som uz 2 tyzden na pnke aby som sa ako tak dostala, ale nefunguje mi to, a psychika? Tu mam viac menej narusenu zo vsetkych stran zivota..
Ked si dam magnezko tak mam z toho migrenu neskutocnu, ale mozem vyskusat sumive kupila som si pharmavit dakujem
psychika? mne to príde ako panika...
Ach to bude zase ta tetania, momentalne najpopularnejsia diagnoza na MK..alebo panicky atak ten je tu tiez veelmi casty..
Daj si magnezium pokym ti pridu vysledky
Ako dlho máte ten tlak únavu a chvenie. Máme s tým skúsenosť v rodine, žiadajte od neurológia mri hlavy.
@taktotedanie aku skusenost mate vy v rodine ? .. tie tocaky asi 2 mesiace a ten tras sa mi prvy krat stal pred 2 tyzdnami a druhy krat dnes
@lukbe eeg mi robili pred rokom a tam bol problem v krcnej chrbtici
Tak riešiť asi krcnu chrbticu, proti zavratom sú cviky,mne pomohli, už nemusím tbl., pridať masaze, infúzie.
Nie veľmi dobrú diagnózu, nechcem ta strašiť. Osoba u nás mala veľkú únavu, bola PN pretože nedokázala kvôli únave pracovať, pociťovala tlak v hlave a pridal sa trás končatín. Zistilo sa to na MRI a odhalila to aj očná, dajte si aspoň zmerať očné pozadie kvôli tlaku v hlave...ale je pravda ze aj krčná chrbtica vie narobiť svoje. Ale ta únava nevladnost to si musíte sama vyhodnotiť.
Áno EEG robili, výsledky boli dobre ale na Mri nie.
Aký.máš tep ? Môžeš mat len vydoký tep a nízky tlak.
Magnézium stabilizuje tlak - vysoký znižuje a nízky zvyšuje. Nie každému však pomáha.
Príčiny môžu byť fyzické, neurologické, psychické...
Na začiatok je dobré pozrieť sa na celkový životný štýl - dostatok tekutín, dostatok rozmanitej pravidelnej stravy, pohyb, spánok, stres. A tiež v rodinnej anamnéze treba pospomínať možné dedičné predispozície.