Trasenie rúk

stevusa
15. aug 2020

Ahojte chcela by som sa spýtať ci sa niekto s týmto nestretol a nevedel by mi aspoň troska pomôcť.
Od strednej školy sa mi trasu ruky aspon v tedy som to spozorovala triasli sa mi ruky ale dalo sa to zvládnuť dokonca som robila aj čašníčku a v poriadku zvládala som. Teraz mam 26 už 1 dieťa a neskutočne sa mi trasu ruky v kľude môžem ležať pri televizore pozriem na ruky a naozaj moc sa mi trasu keď som v strese to už je extrém v tedy je to 10x horšie. Do toho mam v nich aj kŕče. Absolvovala som vyšetrenia x návštev u neurológa, v hlave nič nenašli, parkinsona vylúčili a na posledy mi neurológ povedal ze si mam zobrať papierové vrecúško a predychavat. Jemu sa to. Ľahko povie keď tento stav mám nonstop nepretržite už x rokov a nedá sa to nijako potlačiť a naozaj je to nepríjemné na život ako taký. Stretli ste sa už s tým? Za každú radu ďakujem 🙂 no a a na posledý už som si všimla ze už to nebolo len od zapastia ale ze už od lakťa sa mi triasli. Mnom fakt už som zúfalá magnézium som brala dlhodobo 500vku každý deň a nezabralo.

sara07
15. aug 2020

skus sa objednat na endokrinologiu, či je v poriadku štitna žlaza ale všetky hodnoty lebo obvodak len niektoré hodnoty môže zobrat
jedným z priznakov štitnej je aj tras ruk, napr, ja ked chodím na kontrolu roky tak vždy mi kontroluje ako a či sa mi trasu ruky
mohlo by to byt kludne v tomto a ked som mala horšie vysledky tak sa mi triasli ruky doslova

tanyan
15. aug 2020

parkinsona ti vylúčili len kvôli veku alebo reálne zvážili túto možnosť? správne nastavená liečba by ti významne uľahčila život. po tom papierovom vrecku by som hneď nasledujúci mesiac navštívila iného neurológa... ťažko ti pomôže niekto, kto tvoje problémy zľahčuje.

stevusa
autor
15. aug 2020

Úprimne toho neurológia som prv od nervou chcela poslať do teplých krajín ale nespravila som tak a rozplakala som sa keď som odišla odtiaľ že zas som nijako nepochodila, chcelo by to iného lensama neviem na akého sa obrátiť u nás v meste je len tento jeden.
Štítnu žľazu mi nikdy neriešili tak skúsim sa vydať aj touto cestou. Ú mňa je to už zúfalost lebo neudrží v ruke ani pitie bez toho aby som z neho nevyliala. Tohk oarkinsona vylúčili po vyšetreniach.

carduelis
15. aug 2020

V KE je super neurolog - Škorvánek, ak to fakt chces riesit, tak sa objednaj k nemu

katka9985
15. aug 2020

@stevusa určite skontrolovať štítnu žľazu. Sestra mala roky ten istý problém, zhorsovalo sa to a po všetkých možných vyšetreniach sa zistilo, že jej nesprávne pracuje štítna žľaza.

miselar
16. aug 2020

@stevusa nemáš tetaniu? Vtedy zvyknú byť kŕče v prstoch a ak vykryvovat.

sara07
16. aug 2020

@miselar tetaniu by jej poriadny neurolog hadam vedel určit ,tiež by som zmenila neurologa

saskiass
16. aug 2020

a nespomenul ti neurológ tetaniu, pri tej bývajú kŕče. Vyskúšaj si nasadiť magnerot alebo stop krcom.

danielahamar
16. aug 2020

Zmeň neurológia, treba ísť na MRI, je tam veľa diagnóz

miselar
16. aug 2020

@sara07 no ktovie aký je to neurológ. Vidí mladšieho človeka tak mávne rukov.Aj sestra moja ma 28rokov a mavly rukiv až ju hospitalizovali v nemocnici nevedeli čo jej je nakoniec tetania.

sara07
16. aug 2020

@miselar to mi silne pripomína jednoho odobrnika mudr doslova ... zahlasil že má malo pohybu mm skoro som sa smiechom udusila ........ rano poctivo cviči , potom do prace na bicykli cca 15 km , v praci na nohách žiadne sedenie, naspät zase bicykel, a potom ešte na zahradu pumpovat ??, ja neviem ved on sedi bez pohybu len ked obeduje a on mu toto zabije

rencazranca
16. aug 2020

Môže to byť aj esenciálny tras, na to lieky nie sú. Stretla som sa s tým u jedného pána, ktorý to má už 25 rokov, všetko robí v pohode, ale keď sa ide napiť, tak si pohár musí držať oboma rukami. Aj keď niečo drží v ruke, tiež sa mu ruky trSú. Tiež mi rozprával, že v Košiciach sú na to odborníci - lekári a robia aj operácie na tú diagnózu, ale v mozgu, len neviem meno toho lekára, keďže si ešte mladá, mohla by si to vyskúšať. Ten pán má 85 rokov a začalo mu to keď išiel na dôchodok. Prajem skoré vyriešenie Tvojho problému.

miselar
16. aug 2020

@sara07 no lekári vodu kazu víno pijú... Chcela by som vedieť či aj on ráno bicykluje😊

eva112014
3. nov 2023

@stevusa ako sa máš? Je ti už lepšie?