Tras dlane pri zatlačení palca

talia13
20. júl 2024

Dobrý deň, ahojte. Idem k vám po radu, či náhodou nemáte niektorá skúsenosť s niečím podobným. Už pár rokov sa mi občas stane, že zrazu nedokážem písať lebo neviem udržať v rukách pero. Túto slabosť ruky som konzultovala aj s neurológom, robili mi predtým vyšetrenia, dostala som užívať Magnosolv keďže mám tetániu, vraj dosť silnú. No vždy tento stav s rukou trval len chvíľu a potom to samo prešla. Od štvrtka večera mám však zase tento stav, dokonca som cítila ako keby slabšiu polovicu tela, tú pravú, takisto ako tá ruka. Chvíľu som chcela ísť na pohotovosť, bála som sa, či to nie je mŕtvica alebo niečo podobné, ale potom som si spomenula, že s podobnými stavmi som už bola na urgente veľakrát, dokonca mi robili aj CT aj MR a podobne a čo sa týka hlavy tak tam nič nezistili. Dnes som si však všimla, že celý problém s písaním spočíva v tom, že keď chytím do ruky pero a chcem začať písať, tak ako zatlačím palcom na pero roztrasie sa mi celá ruka, resp dlaň a písať nemôžem. Skúsila som položiť pero a iba zatlačiť palec do stola aby som to videla a naozaj, zatlačím palcom a roztrasie sa mi celá dlaň. Dokonca mám pocit, že ako tak stláčam ten palec, tak cítim taký divný pocit “slabosti” v pravom líci. Liečim sa na úzkosti a miernejšie depresívne stavy, ako hovorím aj na tú tetániu ale takto dlho tento stav nikdy netrval. Chystám sa v pondelok k lekárke a na neurológiu, ale predsa len ma strašne zaujíma či nemal niekto niečo podobné. Či to môže byť iba z tetanky a ak áno čo sa s tým zvykne robiť, čo zvykne pomôcť. Cítila som dnes aj také samovoľné zášklby svalov aj na tvári, pri obočí, čo pripisujem tiež tetánke, no ten tras a slabosť ruky ma trápi viac. Za každú radu a skúsenosť veľmi ďakujem! 🙂

drake122
20. júl 2024

Príliš sa pozoruješ, zamestnaj sa niečim potom to nebudeš mať.

taktotedanie
20. júl 2024

Ludia a tetaniou sa vzdy az prilis sleduju k tomu maju rozhadzanu psychiku a dostavaju sa do kruhu kde sa len tocia a nemaju vychodisko