Trápia ma žlté zuby

6. apr 2021

Prajem príjemný dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či nemá niekto skúsenosť s mojim problémom. Mám veľmi žlté zuby, veľmi ma to trápi, no neviem, čo robím zle. Zuby si umývam dvakrát denne, používam aj ústnu vodu. Nepijem kávu, nefajčím. Dám si maximálne raz do dňa čaj, aj to nie každý deň. Kedysi som fajčila, je to už veľa rokov dozadu, a vtedy som nemala ani zďaleka také žlté zuby, ako teraz. Trápi ma to, hlavne preto, že to nie je vôbec pekné, skôr odpudzujúce, rada sa smejem, no musím sa veľmi kontrolovať, aby som moc neukazovala zuby, pretože sa za ne hanbím. V mladosti som nosila fixný strojček, zuby som mala po vyrovnaní také pekné. Bielenia sa trocha bojím, keďže mám z polovice nadrábanú hornú jednotku, ktorú som si v detstve zlomila a nechcem, aby mi ju znovu museli nadrábať, ak by sa bielením znehodnotila, nebodaj odlomila. keďže je to zlomené pri nerve a bolelo to riadne. Prosím o rady alebo skúsenosti, čo robiť, som z toho nešťastná.

1xenia1
6. apr 2021

Úprimne neviem akú radu čakáš. Ak chceš biele zuby treba si ich dať vybieliť. Zázrak sa nestane z noci do rána. Treba to konzultovať s dobrým zubárom, ktorý ma s bielením skúsenosti a povie ti či je tvoja nadrábaná jenotka problém alebo nie je.

autor
6. apr 2021

Ani možno nie tak radu, ako skôr či nemá niekto skúsenosť s tým, prečo sú tie zuby také žlté. Či nemal niekto dajaký zdravotný problém, ktorého jedným z príznakov bolo také zafarbenie zubov. Ja sa cítim zdravá, nebývam vôbec chorá, nebrávam antibiotiká, nechápem. Od zubára som nedostala jasnú odpoveď, prečo je to tak.

fotoarch
6. apr 2021

dentalna hygiena 2 x roka vratane kratkodobeho pieskoveho bielenia, spravi pekny usmev. Ak su zlte zuby uz ,, zazrate ,, to ostane navzdy. Skor davat pozor aby sa to este nezhorsilo.

ivca88
6. apr 2021

Na dentálnej hygiene nám robia pieskovanie.
Môj muž a aj dcérka maju napríklad sliny ktoré zachytávajú železo. Robí to také nepekne sivé šmuhy na zuboch. Po pieskovani sú zuby nádherne biele.. ale keďže mi u pani hygienický dieťa plakalo ( nenechalo si zuby vyčistiť), tak som hľadala alternatívy. Ak sa bielenia bojíš, skús najprv sonicku kefku.
Malej dcérke som 2 x denne umývala zuby curaprox kefkou a nepomáhalo to. Na Vianoce sme kúpili sonicare od Philips a po týždni mala zuby čisté - krásne biele..
Nie je to taká veľká investícia a jednoznačne čistí zuby lepšie než bežná kefka. Skús si vytlačiť aj nejaky vzorkovník belosti zubov aby si naozaj videla, či to má výsledok alebo či treba ísť na bielenie

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikavaneska
6. apr 2021

Skús sonicku kefku určite pomôže 👌

autor
7. apr 2021

@ivca88 Ďakujem za radu, určite vyskúšam 👍🙂

autor
7. apr 2021

@zazvorka87 áno, to je pravda, som rada, že mám zuby, dokonca by boli celkom pekné, keby nie tá farba....ale páči sa mi tvoj prístup 😎

autor
7. apr 2021

@veronikavaneska vďaka, aj mi vieš poradiť, ktorá značka je dobrá?

ivca88
7. apr 2021

Určite by som pozerala Philips.

autor
7. apr 2021

akurát ju pozerám....

dzeni
17. apr 2021

Poznám to, riešim to 4 roky, vyhodila som plno peňazí do milión všelijakých kefiek, past, dentálnej hyg., ale zmena žiadna.

dominikalitviakova
7. dec 2021

Dobrý deň. Pracujem na mojej diplomovej práci a skúmam, čo je najlepšie na bielenie zubov a ako ľudia vnímajú svoje zuby a zdravie. Vyplníte prosím 5-minútový dotazník?

https://surveys.enalyzer.com?pid=b6fippb5

Dotazník trvá iba 5 minút a výsledok môjho výskumu si neskôr môžete prečítať na tomto blogu. www.dentiwiki.sk Je tam aj pár tipov na bielenie zubov a čo funguje a čo nie. Vopred ďakujem a prajem veľa šťastia pri hľadaní správnej možnosti.