Trápia ma dlhodobé nevoľnosti

30. júl 2021

Ahojte, už pár mesiacov mi býva často zle od žalúdka- len tak z ničoho nič ma chytí nutkanie na vracanie a trvá to cca pól hodinu, pridá sa k tomu občas aj zimnica a potom to prejde ako keby nič. Nikdy som sa však nepovracala. Bola som u doktorky, ktorá mi predpísala nolpazu, zo začiatku mi dosť pomohla, mesiac mi bolo úplne dobre a teraz sa mi to zas vrátilo, aj keď ju stále beriem. Niekedy je to raz za 2 týždne, niekedy aj trikrát do týždňa. Už som objednana ku gastroenterológovi, len ma zaujíma, či niekto z vás nemal podobný problém a ak áno, čo Vám pomohlo. Začala som si aj písať, čo jem, či to nemôže byť niečim z toho, ale na nič som neprišla. Mama ma celiakiu, krvné testy mi zatiaľ vyšli negativne, plánujem sa ale objednať na endoskopiu. Ďakujem za rady😊

llenka014
30. júl 2021

Skús masticha ja to beriem teraz

autor
30. júl 2021

@llenka014 ďakujem moc

viktorka124
31. júl 2021

Reakcie môžu trvať aj niekoľko hodín po zjedení niečoho čo ti robí zle. Skús eliminovať alergény a ťažko stráviteľné potraviny aspoň na pár dní. Ja napríklad nemám potvrdenú celiakiu ale viem že som na lepok citlivá lebo ma nafúkne, rozbolí ma hlava, kŕče v bruchu, pocit na zvracanie. A potom možno histamín. Ten sa u každého prejavuje inak. U niekoho točenie v hlave, zvracanie, bolesť hlavy, u iného žihľavkami, hnačkou... Atď