Ahojte, trápi ma tinitus. Na orl mi predpísala betahistin 24mg.zabral vám tento liek? Zmiernilo sa to?
@s_o_n_i_k_e čo si brala?
ja som brala cavinton forte - V ušnom a nosovom lekárstve sa používa pri poruchách sluchu, závratoch a tinite (zvonení v ušiach), pokiaľ sú vyvolané nedostatočným prekrvením.
@s_o_n_i_k_e aha.mne betahistin predpísala.dufam že zaberie.
keby nie určite sa ozvite 🙂 a môže sa liečba zmeniť, ja som chodila aj na infuzie na ORL
@s_o_n_i_k_e za aký čas vám zabrali lieky?
@janula2511 betahistin určite zaberie. Ja som ho užívala opakovane a vždy zabral. Predpísala mi ho neurologicka
@kvetinka719 a za aký čas zaberá?
@janula2511 mne to prešlo tak za pol roka cca, u mňa to bolo na dlhšie no možno niekomu skôr zaberie
@s_o_n_i_k_e tinnitus je beh na dlhe trate… mne pomohlo botox do celuste.. nestratilo sa to len zmiernilo do takej miery ze sa ztoho nezblaznujem ale akceptujem ze je to tak a ze to nezmizne … ucim sa s tym zit. prvy rok bol hrozne zly ja mam ale tinnitus troska iny zvlasny to je na dlhe pisanie
@s_o_n_i_k_e bože môj.to tak dlho trvá než zaberie betahistin? koľko mg si mala?ja mám 24mg 2x1 tabletku.
@janula2511 ja som brala cavinton forte, a súhlasim s @maria200981 že je to beh na dlhe trate, tiež potvrdím aj to, že niekedy ked je moc ticho tak niečo počujem, preto sa snažím na to nemyslieť :(
@janula2511 ja mám tinitus roky, brala som betahistin, ale na závraty, nevedela som, že je aj na tinitus, nikdy mi nezmizol🙂.
@lukbe a na závraty ti zabral?
@janula2511 áno.
@janula2511 neviem ti povedať. Skús to prijať, mne to veľmi pomohlo. Našťastie to nie je ohrozujúce ochorenie ani nič podobne. Ano, je to veľmi nepríjemne, ale môžeš si na večer na zaslanie pustiť biely šum a ten ti tinnitus zmierni 🫶🏻
@janula2511 dobry den zabral Vam betahisti ?
@shtifka ahoj,neviem či mi zabral.možno minimálne len.
@janula2511 takze s tinnitom žijete aj nadalej? Ak ano ako prosim v noci zaspavate?
@shtifka začínam si zvikat.raz je to lepšie raz horšie.aj by sa trápite? užívate betahistin?
@janula2511 trapim sa 5ty den, nemozem spat vobec, spala za par dni dokopy 9hodin. Betahistin mam od vcera ale velku nadej mu nedavam. Mam 2r.dieta a zacala som byt voci vsetkemu totalne apaticka uz..z nevyspatia
@shtifka ja vôbec neriešim tinitus.nesustreduj sa naň .a po čase aj zabudneš.nebudes to riešiť , začneš to brať ako samozrejmosť.ber to tak že sú aj omnoho horšie choroby
@janula2511 musim jedine tak posledne dve noci som spala uz lepšie ale mam za sebou aj rtg krcnej a su tam dake riadne blokady..idem preto skusit fyzioterapeuta
@janula2511
@shtifka ja mam tiez tinitus,dva mesiace,prvy mesiac som si pripadala ako blazon,kym som prisla na to,ze co to je..bolo to hrozne a aj je,to zaspavanie je fakt zle..akurat ma cakaju infuzie,som zvedava,ci pomozu,teraz mi dala orl prve tabletky-ten cavinton,po case trochu zabral,teraz,ako som ich dobrala,je to zase zle..tak v podstate cakam co bude.
Ja som mala tinitus 2x vždy zo stresu. ORL mi prepísal lieky, no vždy to dlho trvalo najviac som nemala rada ticho, lebo som mala v uchu šum mora a počula som si svoj tep... je to nepríjemne, ale časom to pomohlo, už si dávam pozor na stres a veľa pijem :( držím palce, mne sa točila aj hlava a bolo to veľmi nepríjemne nepočuť na pol hlavy a len take pískanie :(