dobrý deň trápi ma strašná únava pred týždňom som bola chorá teploty jedno s druhým ale tieto posledné dni som zabitá..je síce pravda mám 2 ročnú a 6 mesačnú dcéru ktorá sa budila 3 krát za noc ale tento týždeň je ako vymenená budú sa už len raz...nasadila som si aj železo rano večer..prosím vás čím by to mohlo byť? kde to mám riešiť? u akého dr?ďakujem
Nemala si covid? U nás sme mali v rodine a všetci sme mali hroznú únavu. To bol najhorši priznak a kašel.Ja mám.3 týždne po a stále som neskutočne unavená.
Po chorobe vie byt dlhsie unava..Chodis v rovnakom case spat?
ved to mas po chorobe, je to uplne bezne po nejakych vacsich virozach, chripke, covide. moze sa ta to drzat aj par tyzdnov. vitaminy, oddych (ano nonsens pri malych detoch)
Nemala si Covid? Ja som po ňom 2 mesiace nevedela kade chodím, začalo to až po prekonaní, v živote som nebola taká unavená, pol roka som sa dávala do funkčného stavu. Celkovo určite zvýšenú dávku vitamínov, minerálov, čo najviac oddychu, spánku, nech sa telo zregeneruje.
@belasy_motylik prosim ta a vysledky z vysetreni si mala v poriadku?Ja uz 5x covid,vzdy hlavne komplikacie po prekonani,hrozna unava,nevladnost,potenie atd. a vsetky vysledky ok.Uz som z toho na nervy.
@dulazh nebola som na odberoch, nakoľko som vedela že je to následok Covidu, po 2 mesiacoch sa to pomaličky upravovalo, ale pol roka som mala problém vyjsť aj pár schodov, použila som sa neskutočne , bola som malátna, slabá aaaaaa následne som dostala druhý 😆
@belasy_motylik tak ja po prvom pn 8mesiacov,vsetky vysledky ok,len nevladnost a kolapsove stavy aj pri mensej namahe-2,3,4 x sa celkom dalo, do 2 mesiacov som bola ok a teraz uz 3mesiac pn kvoli slabosti,ktora pretrvava.8.1. uz idem do prace,tak dufam,ze ma zas necakaju kolapsove stavy a ze to ako ta dam.1.1. po hodinovej prechadzke uz druhy den sa davam dokopy-ako by som bola na vysokohorskej ture a nie prechadzke lazo-plazo.Skoda ze zvacsa ludia tieto komplikacie neriesia,potom niektori doktori sa k cloveku spravaju ako k simulantovi.Vsak vsetky vysledky su dobre tak co...
Ja som v 9.mesiaci schytala kovid. Doma 3deti. Nechci vediet aka unavena som… napr aj vcera ja som bola schopna pol dna prelezat a ked som mala vstat tak ozaj vykon pol maratonu.
Ja si ale hovorim ze aj to hrozne počasie. Aspon u nas ma obera aj o tu poslednu energiu ktoru mam.
Dnes vykuklo na par minut slniecko a uz to bolo hned lepsie.
tiez som takto bola absolutne bez energie. vyskusaj uzivat revitanerv strong, mne vyrazne pomohol, uz nechodim ako taka matoha 😀
Ahojte.ja pociťujem posledný mesiac tiež veľkú únavu...bola som ak na odberoch krvi kde mi zistili malé zásoby železa...anemicka som od detstva...ale už ho beriem a posledne odbery ukázali hodnoty už dobre aj CRP,ASLO nemám vôbec zvysene,vytery z nosa z hrdla tiež ok,stitna žľaza tiež v poriadku...mam.ale chronicky zapal mandli môže mi ten spôsobovať takú únavu...je pravda ze ma pobolieva mandla aj hrdlo a aj svaly
Ďakujem za odpoveď
@belasy_motylik ahoj, pomohlo nieco specialne na unavu ?? Ja ju mam tiez uz dlho uz je to aj lepsir ale stale som to neni ja :(
@karinka1415 po Covide?
@belasy_motylik ano po covide. Dovtedy fit ako rybicky, u lekarov vsetky vysetrenia ok aj krv a to ju brali asi 6x...
@karinka1415 a kedy ti skončil?
@belasy_motylik posledny v aprili, ja som sa nedostala uplne este z prveho po posledom sa mi unava zhorsila ale teraz po cca 5mesiacoch prejdem napr viac ako predtym aj lepsie vstavam nie taka rozbita ale unava pretrvava stale aj ked sa pomaly mierni no. A to mam 27r a som sportovala, dovtedy som nevedela ani co je to doktor okrem preventiviek. Tebe co pomohlo?
@karinka1415 mne trvala brutálna únava pol roka, až potom to pomaly odoznievalo, ale ďalšieho pol roka som bola v stave, že som vonku prešla pár metrov a od únavy zo mňa tieklo, svaly ma boleli aj týždeň vkuse. Brala som denne vitamíny, snažila sa dostatočne oddychovať a plnohodnotná strava, neviem čo by sa na to ešte dalo, pravdaže, keby to trvalo dlhšie, tak sú potrebné vyšetrenia, či sa niečo organové nepoškodilo, krby obraz a pod., aj keď teda rok bolo tiež dosť.
@belasy_motylik no tak to som na tom podobne teda, ale dokopy asi rok a pol, akurat teraz mi je asi "najlepsie" za cele obdobie, nebyt toho posledneho covidu uz som asi fit. Ja uz prejdem teraz 19000 krokov za den ale dodrbana som stale, nie je to proste ono, aj ked vstavanie uz o moc lepsie,vstavala som rozbita ako po flame fakt. Mala si to aj Ty tak tie rána, alebo aj poobede ak si si lahka? A mala si aj lepsie dni, ze sa Ti napr zdalo ze uz to pojde ze je lepsie a potom napr dalsi den zaas horsie?
@karinka1415 presne tak som to mala, niektoré dni celkom že hádam to aj prežijem 😆 a potom prišli dni, že som myslela že zase ďalší Covid, aj s neviem čím všetkým navyše, tak mi bolo nanič a že o chvíľu bude po mne. Občas to boli časti dňa, občas celé dni. A čo sa týka rán, tak tie boli hrozné, úplne bez energie a to som ešte ani nevstala z postele.
@belasy_motylik tak to potom mame rovnake, rana to bol horor, teraz pomaly lepsie (klop, klop) a tiez sa prekonat a vyliest z postele. Ja som sa iz pomaly tesila ze sa to snad uz aj zlomilo a uz to odide a potom zasa prisiel ten na prd deň ( ako vazne aj zaberak na psychiku). Ja si stale musim poobede lahnut aspon na 20 min oddychnut. Teraz sa máš už ako predtym? Normálne funguješ? Oči Ťa náhodoi neštipávali?
@karinka1415 teraz už fungujem normálne, ale trvalo to. Oči nie, mne sa to dalo skôr na svaly, s tými som mala problém najdlhšie.
@belasy_motylik mna tiež nohy bolievali, ale keby bolo len to tak už skáčem meter päťdesiat do výšky :D nozem sa ešte opýtať, ta únava ako odchadzala? Hlavne tie posledne týžne, viac si zvladala alebo si sa nepremáhala a len oddychovala, alebo si zacala lepšie vstávať ???🤷♀️
@karinka1415 to si už takto nepamätám, prepáč, ale odchádzalo to veľmi pomaly a ako píšeš, občas som mala dlho pocit, že sa to celé vracia a ešte silnejšie.
B12 skontrolovať a skúsiť dať C-ckove infuziee..len sa platí za ne .treba sa spýtať.
@belasy_motylik a covid si mala odvtedy? Doktori ti asi moc nepomohli ci?
@karinka1415 mala som ešte raz, vlastne hneď ako mi po prvom konečne predchádzali tie hrozné stavy, po druhom som bola tiež unavená, ale nie tak extrémne.
@belasy_motylik ako keby si i mne písala vážne. Po druhom to kolko trvalo kym si sa cítila opäť fit? 😊
@karinka1415 neviem, tam to išlo tak pozvoľna pomaly.
@moonka1 po akom case ty pomohol
Môže to byt ešte unavená po chorobe to je bežné alebo môžete mat aj nedostatok železa, anémiu. Ale ak by ste mala anémiu podľa mňa by ste mali tieto problémy aj pred tou chorobu. Treba ísť k obvodnej na krv podľa mňa…🙂