Trápi ma moje správanie, nedostatok energie, nedostatok motivácie a empatie

maro1995
7. feb 2022

Dobrý deň. Fórum modrý koník čítam a vážim si každý názor žien a dôverujem Vám. Chcem sa zdôveriť že, veľmi ma trápi moje správanie, nedostatok energie, nedostatok motivácie, empatie. Neviem sa zmeniť ale viem že tak ako prežívam už to dlho nepôjde. Premýšľam že si znova niečo urobím ale neviem ako, neviem ani nič naplánovať, nechcem nič drastické. Neviem precitovať radosť, smútok, ani kritika má neposuva, ide to všetko mimo mňa. Neviem sa postaviť na vlastné nohy, neviem, nechcem. Túžim po smrti aby som nikomu nebola na obtiaž. Nič mi nepomôže, ani psychiater, ani keby ma zavreli do klietky.

nicicka
7. feb 2022

Je blbé obdobie. Myslím že veľa ľudí má podobne pocity. Treba zabojovať. Nevzdavat sa. Nič nie je iba čierne alebo biele...Odporúčam veeela motivačných kníh a videí. A áno. Psychiater nepomôže. To dokážeš len ty sám/a...

maro1995
autor
7. feb 2022

@nicicka ♥️

mikadooo
7. feb 2022

@maro1995 ahoj, no mne to príde ako depresia. Prečo si myslíš, že ti psychiater v kombinácii s psychológom/terapeutom nepomôžu?

guineverebeck
7. feb 2022

Vela z nas len preziva zo dna na den. Ani si nevies predstavit kolko ludi ma rovnake myslienky ako ty. Tazko k tomu nieco povedat. Bud vydrzis a zabojujes alebo nie. Poznala si niekoho kto spachal samovrazdu? Ja ano. Stale si na nu spomeniem. Ze teraz mohla byt tam a tam, robit to a to. Ale to sa nedozvieme co by robila. Lebo nemoze.

maro1995
autor
7. feb 2022

@mikadooo Pretože som už túto možnosť v nedávnej minulosti opakovane skúsila.

matovicova
7. feb 2022

@maro1995 pravdepodobne prežívas depresiu, prosím vyhľadaj odborníka, ktorý ti isto pomôže. Nie je všetko čierne a biele. Psychiater ti pomôže nájsť cestu životom. Mamička tí predsa nedala život, aby si ho len tak zahodila 🍀🍀🍀

nicicka
7. feb 2022

@guineverebeck ja teraz často myslím na tu americkú moderátorku, ktorá mala skoro všetko...skoro. bola krásna, úspešná a predsa to vzdala. My sa máme príliš dobre a uvažujeme nad blbostami. Sú ľudia, ktori žijú na pokraji biedy, bojujú s chorobami alebo inými problémami a nenapadne ich siahnuť na život. Vedia, že druhá šanca nebude... Majú nádej že raz bude lepšie.

mikadooo
7. feb 2022

@maro1995 mhm. Vie o tom tvoj psychiater? Povedal, "ok, tak moja liečba nezaberá, vysaďte lieky a čakajte na koniec"? Ale samozrejme, ak nechceš riešiť a hľadať riešenie, ja to za teba nevyriešim...

maro1995
autor
7. feb 2022

@matovicova Vážim si Vašu podporu. Veľmi múdre slová a ďakujem za ne.

matovicova
7. feb 2022

@maro1995 možno skúsiť nového doktora/doktorku ??

maro1995
autor
7. feb 2022

@mikadooo Nevie o tom môj psychiater. Snažila som sa to vyriešiť bez odbornej pomoci.

guineverebeck
7. feb 2022

@nicicka neviem sice koho myslis. Ale ano, ako pises. Mala skoro vsetko. Nieco podstatne jej asi chybalo. Niekedy to ani nie su veci ani ludia ani emocie co nam chyba. Casto sa ludia ocitnu v depresii aj ked maju okolo seba milujucich ludi a ma ich kto vypocut. Niekedy ani sam clovek nevie co mu chyba, alebo z coho mu je tak zle na dusi. A hlavne. Ludia co sa maju az takto velmi na hovno, o tom nehovoria svojej rodine a priatelom. A terapia tiez nie je pre kazdeho. Clovek sa sam rozhodne ci za seba chce bojovat alebo nie.

mamina1419
7. feb 2022

@maro1995 a bola si už u psychiatra ? Ako dlho máš tieto problémy ?

mikadooo
7. feb 2022

@maro1995 hmmm 🤷 tak držím palce... Tých čo si prechádzajú depresiami a snažia sa to riešiť bez dr. a potom už je tak zle, že ich známi naženú, potom zas chvíľku čosi ako tak funguje, potom zas idú dolu a vykašlú na lieky a takto dokola, pár poznám. Neviem pomôcť. Snáď teda nájdeš spôsob "bez doktorov".

loliki
7. feb 2022

@maro1995 Ahooj. Je blbé mať blbú náladu, cítiť sa ako vyšťavený horký grep na dne odšťavovača... Ale...pozri si film Cirkus Motýlek na youtube. alebo niečo od https://www.bing.com/search?q=nick+vujicic+yout...
Postav sa a leť. 🙂

maro1995
autor
7. feb 2022

@mikadooo Chcela som dokázať ľuďom ktorým na mne záleží že to ustojím. Neustojím.

mikadooo
7. feb 2022

@maro1995 chápem. A žiaľ, neviem ti pomôcť. Tak ako ani tým čo svojom okolí - pokiaľ oni nechcú 😔. Je úplne jedno čo robím, aj tak je im na prd. Potom príde (občas nanútená) návšteva psychiatra alebo terapeuta a zrazu vidia možnosti a nájdu v sebe odhodlanie kúsok sa pohnúť z miesta. A potom to zas pomaličky ide dolu. Ale z môjho pozorovania sú všeobecne najhoršie mesiace január a február. Možno stačí len vydržať do marca a keďv bude viac slnka a tepla, viac možností ísť von, medzi ľudí, tak bude aj lepšie na duši 🤷.

loliki
7. feb 2022

@maro1995 A čo si jediná, ktorá má problém, ktorá padá s prepáčením "na hubu"? Ak neustojíš, padneš a potom sa postavíš. Pozri sa na malé deti, ako sa učia chodiť. Neustoja to. Padajú. A musia sa postaviť bez psychiatra.

slovakboy
7. feb 2022

@maro1995 neviem akú liečbu siskusila pred tým ale antidepresíva v kombinácii s psychoterapii by ti mali pomôcť. Chápem ťa ako ti je nepomôže ti povzbudzovanie od zdravých. Skôr láskavé pochopenie od ľudí čo si tým prešli alebo od odborníkov. Rozum ti vraví že je to len porucha vnímania reality ale súčasne ťa v tej poruche drží. Sú však spôsoby ako sa postupne z toho dostať. Skús malé kroky robiť:
Povedz si nahlas: mám sa rada a prijímam sa taká aká som. Je mi smutno ale ja sa prijímam som hodnotná a hodná mňa samej a som hodná lásky a som milovaná. Na to nikdy nezabudni. Si milovaná a zaslúžiš si to.
Skús sa naučiť nemyslieť. Pár sekund až minútu každý deň.
Sj keď sa ti nechce chod sa vonku prejsť a vnímaj prírodu zimnú stromy vtáky veveričky psikov na ulici vo dvoroch domov. Detičky. Vnímaj pozoruj a všímaj. Keď si von sama a v tichu tak buď pozorovateľka. Keď si doma tak si vstup do vnútra a pohladkaj sa poďakuj sebe svojmu telu svojej matke zemi prírode bohu dnu ktorý si zažila. Zlé myšlienky neživ naopak nauč sa myslieť na prijemne veci. Len trosku. Naraz ti to nepojde. Ale bude sa to zlepsovat. Ak príde zlá myšlienka nebojuj s ňou. Povedz jej pod moja keď musíš. Pridi a odíď. Ja ťa odmietam nepotrebujem vojdi a odíď. A naopak hoci to bude ťažké predstav si hocičo na svete. Že si pri mori že si na krásnej planéte z filmu Valerián mesto tisícich planét. Mozog nevie rozoznať skutočnosť od reality. Vždy keď ma vzruší holá baba tak si to uvedomím. Zle myšlienky sa ti budú vracať ale ber ich ako poslov ktorých máš právo odmietnuť. Vždy odmietni a pokus sa myslieť na vtáčiky kvietkyzvieratka deti. Nepozeraj správy nepocuvaj rádio necitaj noviny. Pusti si relaxačnú hudbu nerozpravaj sa s ľudmi s ktorými ti nie je a naopak. Rozpravaj s tými s ktorými ti je fajn. Ak chceš nápis mi.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz