Ahojte, dnes mi na rontgene hrubého čreva zistili, že ho mám spadnuté. Riešim dlhodobé bolesti brucha, údajne však s týmto dnešným zistením nijako nesúvisia. Ide o vraj o vzácnu abnormalitu, ktorá sa nijako nerieši. Po zoperovaní sa črevo zvykne vrátiť späť. Primár, ktorý robil vyšetrenie nevylúčil, že ťažkosti súvisia s polohou čreva a treba sa s tým naučiť žiť. Môj gastroenterológ naopak tvrdí, že v tomto problém nie. Stretli ste sa s týmto problémom/diagnózou? Na internete som našla minimum informácii. Ďakujem.
Ahoj nufanek ,ake problemy to robilo tebe a kde si bola operovana? Ako dlho si sa zotavovala?
Ahoj tvorba, a uz nemas bolesti ? Uz ta neboli brucho ,mas uz klud? Ja mam spadnute hrube crevo a mam bolesti dolu na lavej strane brucha aj opuch tam mam a bolest v konecniku. Aj v krizoch. Mala si aj ty taketo priznaky?
Ahoj. Nie bolesti ani nie, len mi to črevo vychádzalo vonku veľkosť cca 3×4cm. Nehovoriac, že toto bolelo a krvácanie bolo.aj pri kľudne chôdzi.Ešte cítim rez, ale doba rekonvalescencie je pol roka. Takže ešte som u nej do konca januára.Môžem nosiť len do dvoch kíl, takže len kabelku 😊 Potom zaťažovať postupne cvičením. Dieta stále.
Ahojte vidím že je to staršia téma chcem sa opýtať ako ste to potom riešili či ste šli sami na operaciu alebo vás posielal doktor?
@lenusqa332 aj ty to máš?ake máš príznaky?ja to mám tiež
Ahojte. Ja mam s tymto problem. Po porode , mala skm sekciu, sa mi zacali v bruchu diat divne veci. Rozne zvuky, rozne pohyby ako keby som bola tehotna a maly ma kopal v bruchu. Na sone mi zistili ze mam padnute creva. Vraj mam cvicit a spevnit brucho. Je to ok? Stale mam pocit ze sekciu odflakli a neviem na to prestat mysliet. Uz 4 roky to trva a ziaden lekar mi nic nepovedal. Na pravom boku nemozem lezat lebo po chvilke to zacne bolieť a byt neprijemne.
@nufanek ja mám spadnuté nielen hrubé ale aj tenké črevo.a nikto sa nad tým nejako nepozastavuje, o operácii ani reč! zistili mi to pri kontrastnom vyšetrení čreva,keď my zisťovali či náhodou nemám cronovu chorobu(nemám, našťastie).
skrátka je to iba taká odchýlka od normálu. Väčšinou ju majú štíhli ľudia. nespôsobuje nijaké veľké ťažkosti (možno občas nejaké miernejšie)ani náchylnosť na choroby. iba je črevo uložené nižšie ako má byť.
netráp sa,nejde o nič raritné ani hrozné😉