Transplantácia (výmena) krvi

14. sep 2022

Ahojte, viem že toto je asi citlivá tema ale chcela by som sa spýtať.. tie čo ste mali v rodine niekoho s rakovinoua bolo to už v štádiu kedy bola nutná transplantácia alebo výmena krvi tak k akemu dr ste brali toho človeka?
Potrebovala by som nejake odporučenie ale dosť rychlo, nakolko je to už vážne 😓

slovenka753
14. sep 2022

No asi k tonu ku ktorému vás odporučí onkolog nie? Plus nepíšeš aká rakovina, to nie je jedna choroba s jedným spôsobom liečby.

autor
14. sep 2022

@slovenka753 tam kde bola poslana odmietli .. už je to dost vysoke štadium kedy nie je len na jednom mieste 🙁

slovenka753
14. sep 2022

A ku akému lekárovi bola odporučena?

zuzana76
14. sep 2022

O transplantácii krvi som nepočula, môže ist o transfúziu, ktorú dostal už ktokoľvek , napr ženy so silnou anémiou , alebo v prípade leukémie ide o transplantaciu kostnej drene

zuzana76
14. sep 2022

Chorobami krvi sa zaoberá hematolog

autor
14. sep 2022

Ja neviem vela informacii ide o znamu takže neviem k akemu dr bola odporučená a neviem ani uplne presnu jej diagnozu..
Iba ma zaujimalo či mi nebudete vediet odporučiť nejakych konkretnych dr čo sa zaoberaju tymto..

martinkatinka
14. sep 2022

U nas onkologicky pacient chodi na hematologiu, na transfuziu krvi a plazmy na odporucanie onkologa (myslim nemocnicu ).

ladybug138
14. sep 2022

O vymene krvi som nikdy nepocula, transplantovat sa da kostna dren, ale kedze pises asi o nadoroch na viacerych miestach, tak sa zrejme ejdna o lymfom? Ak ma niekto toto diagnostikovane, tak musi byt odporuceny aj prislusnemu odbornikovi. Hematologia je v kazdom vacsom meste.

autor
14. sep 2022

@martinkatinka asi to bude ta transfuzia krvi a plazmy..
Ale že ju už vela dr odmietlo že mali aj odporučenie a tam jej to neurobili.. a aj si našli niekoho a tiež jej povedali nie..
Tak sa pytala mňa či neviem poradiť ale ja netuším.. a napadlo ma tu či niekto nema skusenosť

alenah31
15. sep 2022

pokiaľ onkológ odporučí pacienta na hematológiu neznamená to, že hematológ tento úkon aj vykoná. Onkológ väčšinou pacientovi vypíše výmenný lístok kde je uvedená Dg. ale na hematológovi je, aby na základe informácii, ktoré dostane zhodnotil či je daná odporúčaná liečba/zákrok vhodná a hlavne či ešte pacientovi dokáže pomôcť hlavne ak je choroba v pokročilom štádiu. Ak zhodnotili, že ani tento liečebný postup jeho stavu nepomôže, jeho chorobu nijako pozitívne neovplyvní resp. bude mať len krátkodobý efekt - liečbu neposkytne - ani poisťovňa by to nepreplatila. Som onkopacient, chodím na hematológiu pravidelne kvôli ťažkej anémii. Beriem lieky, ale mávam obdobia kedy je to zlé a vtedy dostávam transfúzie krv. plazmy. .

autor
15. sep 2022

@alenah31 no presne take niečo sa stalo.. že ich viacero doktorov odmietlo .. ale oni by o to mali zaujem aj keby je to iba kratkodobe riešenie
Len nevedia najst dr ktory by to urobil