Prosim, viete mi odporucit, kde na zapadnom Slovensku robia gastroskopiu cez nos? Popripade, ak ste podstupili tento zakrok s naladovkou, ake to bolo? Mam paniku, hrozu z tohto vysetrenia. Za kazdu radu, skusenost budem moc vdacna 🍀
Jasné, tiež odoberajú vzorku. Na stránke myslím majú info k priebehu zákrokov, treba si to prečítať. Za použitie tenkého transnazálneho gastroskopu sa však samozrejme pripláca. Po tejto gatsroskopii som mimochodom zažila dalšiu cez ústa a bolo to pre mňa osobne ešte o niečo komfortnejšie ako transnazálna. A aj pri transnazálnej napína.. tomu sa nedá vyhnúť. Netreba sa ale ničoho obávať.
@delatour prave ta transnazalna bola pre mna nadej, ako sa vyhnut tomu nedostojnemu napinaniu grganiu slzeniu... 😏 som dufala, ze pri nej nenapina... tu klasicku ste, prosim, mali tiez s tou uzkou sondou? Zatial som sa len dopracovala k cenniku danej kliniky. Kolko ste prosim Vas cakali na termin?
@asocial nebola som tam, nakoniec som si dala urobit test na helikobaktera z dychu a po vysadeni mliecnych vyrobkov mi to preslo. Pre mna uz len pomyslenie na tu hadicu je nocna mora, ak budem musiet dakedy na to, skusim tu transnazalnu… v tom Ruzinoveto robia ale neda sa tam dovolat, iba pisomne a chcu najskor registracne poplatky 🤦🏼♀️
@tepka nie. to ti pichnu do zily oblbovak, ja som v gastro centre platila 40 €. Nic neviem, co sa dialo, iba ako som sa prebrala v dobrej nalade. Musis vsak mat doprovod a odvoz domov. Doma som si este vydatne pospala. Uplne super. nesla by som bez toho. Aj s tym som sa bala ako cert, kedze to bolo prvykrat. Ale keby to mam absolvovat este raz, jedine s analgosedaciou, ako prvy raz. Fakt. Vibec neviem, co sa dialo, posledne, co si pamatam, je umrtvenie hrdla a injekcia do zily. Pootm uplne off.
@tepka ahoj, kde ti robili gastro cez nos prosím? Bola som 3x cez ústa... Raz pred 5 rokmi, v pohode s injekciou.. tento rok mi doktor odmietol dať injekciu, tak to dopadlo katastrofálne, tak som skusila ešte raz s injekciou a aj tak som už dostala panický tak z toho...
Transnazálnu gastroskopiu som podstupila v https://gastroruzinov.sk/ a bez náladovky. Bola to pohoda (nepreháňam), doktor a setrička boli veľmi opatrní a citliví. Tieto vyšetrenia sa zbytočne katastrofizujú... V konečnom dôsledku ten stres z toho človeku viac ublíži ako samotný výkon. Odporúčam sa teda upokojiť. Trhanie zubov je rozhodne horšie..