Toxoplazmóza - skusenosti

denisahlavkova
28. feb 2016

Ahojte, mate niektora prosim skusenost s infekcnou chorobou - toxoplazmoza?

guinevre
28. feb 2016

@denisahlavkova Je to dost zriedkave. Preco sa pytas? Si infikovana, tusis, ze si, alebo sa len chces informovat? 🙂

denisahlavkova
autor
28. feb 2016

no mozno som, zatial cakam na vysledky z krvi, tak sa chcem poinformovat z osobnych skusenosti :(

guinevre
28. feb 2016

@denisahlavkova Ked je zena tehotna, tak vtedy je riziko kvoli plodu, inak vraj to citit ako chripku zopar dni. Tiez sa boja, ze to mozu nachytat od maciek, ale vraj riziko tam je dost nizke, a ked sa udrziava hygiena (pravidelne cistenie macacieho WCka a umyvanie si ruk) tak minimalne. Skor sa vraj clovek nakazi vonku, ked pracuje v zahrade a podobne. Tak mi aspon pan veterinar povedal 🙂

adrianazs
28. feb 2016

@denisahlavkova ahoj ja som ju prekonala pred par rokmi dozadu ani som o nej nevedela prislo sa na to az vtedy ked som sla na gynekologiu ze neviem ostat tehotna doktorka mi vzala krv a na zaklade krvných vysetreni som mala velmi vysoke hodnoty ani neviem ako sa to vola daco v krvy poslala ma na infekcne na vysetrenie a nechali ma na infekcnom lezat dva tyzdne brala som tablety a sledovali mi krv vraveli mi ze ak by som teraz bola tehotna hned mi odoberu dietatko lebo moze ostat velmi poskodene dufam ze teraz ta tym nestrasim nechcem ta neako stresovat len odpovedam na tvoje otazky ani neviem kde som sa nakazila tou pliagou vraveli mi v nemocnici ze sa to neprenasa z ludi ale ze z maciek a z trusu od maciek tak som len pocuvala ako puk co mi to vravia potom ma napadlo ze ako som prazdninovala u babky velmi rada som sa hrabala v zahradke medzi kvetmi vyolievala burinky tak asi s tamat som mala uz vtedy v sebe nieco potom po prepusteni z nemocnice mi davali este lieky a som chodila na pravidelne kontroly na infekcne skoro rok a pol na odbery kym sa mi neupravila krv a na zaver po prepusteni z infekcneho som dostala tyzden na to 40 horucky a obojstranny zapal pluc tak to bol masaker vtedy som bola prace neschopna 8 mesiacov uz v nemocnici ma bolelo hrdlo a som sa zle citila a zaver bol jasny dufam ze teraz som ta nenastrasila drzim palce aby ti krv dobre dopadla vsetko dobre ahoj

denisahlavkova
autor
28. feb 2016

dakujem, ja zatial len cakam na vysledky.. Takze nejake priznaky si nepamatas, ze by si mala? Ja mam uz mesiac teplotu nad 37, stale len po vysetreniach chodim a som uz dost unavena z toho, aj z tej teploty aj z toho, ze neviem stale co mi je :(

denisahlavkova
autor
28. feb 2016
denisahlavkova
autor
28. feb 2016

@adrianazs dakujem, ja zatial len cakam na vysledky.. Takze nejake priznaky si nepamatas, ze by si mala? Ja mam uz mesiac teplotu nad 37, stale len po vysetreniach chodim a som uz dost unavena z toho, aj z tej teploty aj z toho, ze neviem stale co mi je :(

bonaqa2013
28. feb 2016

ja som mala toxo. v tehu. zistili to asi tak 2 mesiace pred pôrodom. Ak je to o čom chceš rozprávať ta napíš do IP. Pokecáme....

guinevre
28. feb 2016

@bonaqa2013 Mozem sa len opytat, mali ste doma macky interiorove/exterierove?

bonaqa2013
28. feb 2016

mačky ext. - teda jednu - MURKA.

denisahlavkova
autor
28. feb 2016

@guinevre nie, len psa mame

adrianazs
29. feb 2016

@denisahlavkova nemala som ziadne príznaky vôbec nic len to za som nevedela ostat tehotna a potom vsetko ako som ti napisala tak som sa dala do poriadku s tych liekov co mi dali na toxo tak po rokoch som uz mala nasho fesacika dufam ze vysledky ti dobre dopadnu potom daj vediet drzim palce

denisahlavkova
autor
29. feb 2016

@adrianazs dakujem pekne ;)

barmankaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz