Totálne vyhorenie a nespavosť

3. feb 2024

Mal niekto skúsenosť s totálnym vyhorením a s nespavosťou ? Ako ste sa z toho dostali a po akej dobe ?

abdn16
3. feb 2024

Ano! Prechadzam si tym momentalne uz treti tyzden. Ani neviem ci mi na to nieco pomaha. Snazim sa mat aktivity, nutit sa chodit von s ludmi - ale vobec sa neviem odreagovat... Dopujem sa vitaminmi a na noc som skusala prirodne tabletky na spanie ale tiez ziaden ucinok, takze mam baterky vybite kazdy den uz hned zrana... Ani jest mi nechuti. Dufam, ze to coskoro prejde.

Naposledy som bola takto vyhorena pred rokom a pol, no nepamatam ako dlho to trvalo - no vtedy som sa v jeden den uplne zabudla dostavit na stretko s velmi dolezitym klientom a to bol taky wake up call resp. terapia sokom az ma to vyhorenie uplne preslo zo dna na den.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jumama
3. feb 2024

Mali sme vela traum v rodine, po covid pandemii som mala pocit, ze bojujem s vyhorenim. Mala som obdobie nespavosti, mozno si zatukate na celo, hladala som si na toutube nejaku relaxacnu hudbu a nahodne som nasla gongovy kupel. Ma sa pocuvat v klude, ked vas niekto nevyrusuje - to ked ma clovek nespavost a je uprostred noci hore sam, tak to je dost vhodny cas 🙂 Ja ked som to pocula prvy raz, tak sa mi dost ulavilo, uplne uvolnilo napatie v krcnej chrbtici, aj v hrudnej a dobre som spala este da dni.

Ak som sa dokazala uvolnit a pocuvat (pocuvala som v sede), tak sa mi akoby sam od seba zacal krutik krk s hlavou ale tak, ze som vedela, ze naozaj je to ulavne, ze presne v tom smere ho mam zaseknuty.

Ak by vas to olsovilo, tak si pozrite na Youtube Full Lenghth Gong Spa od Martyn Cawthorne. Ma to asi hodinu, a ked to dokazete pocuvat, aspon ciastocne verim, ze vam to pomoze uvolnit sa. Ak to nejde, ze ste az prilis v napati, a nedokazete sa uvolnit, tak nic, iba pocuvajte a zhlboka dychajte. On to tak krasne povedal, ze ten zvuk gongov moze byt miestami taky, ze vyvola pocit akehosi strachu, ale to je v poriadku, len dychajte a ten strach co citite prave, ten sa potrebuje tou hudbou rozpustit. Proste kazda emocia ktora vam pride, ma odzniet a pomocou tej hudby naozaj odznie. Ak vam tecu slzy, nechajte ich tiect a tak.. proste si vsetko prezivajte ako potrebujete, vsetko si dovolte.

Keby mi to niekto rozprava, tak mu neuverim. Ja nie som velmi na nejake ezotericke veci, ale toto mi naozaj pomohlo a odvtedy vzdy ak som nervozna, nespava, pustim si toto, ked v noci vsetci pospia a pomaha mi to uvolnit sa. Doslova aj fyzicky aj dusevne.

melissa_19
3. feb 2024

Ja som to teda zatiaľ nezažila aj keď často som mala depresie kým som to všetko nezačala mat v paži... no známa mala vyhorenie odišla na 2 týždne mimo svojho života prec, nič neriešila. Relaxovala oddychovala a dala si pauzu od soc. Sieti

gabika0825
3. feb 2024

Mala som vyhorenie v bývalej praci, skoncila som na PN niekoľko mesiacov. Určite vyhľadať psychológa, ja som mala skôr to, že som celé dni len prespala, nevládala som nič robiť, bola som úplne mimo ako keby som bola na drogách, bolo mi všetko jedno, myslím si že som mala aj depresívne stavy, kedy som nevyšla z postele aj 2 dni. Totálne psychické vyčerpanie. Dlho to trvalo kým som sa dala ako tak dokopy. Hlavne pomohlo zmeniť prácu a dať si kludovy režim, vyvážiť oddych prácu a voľnočasové aktivity. Ale psychológ pomohol asi najviac