Totálne vyčerpanie z choroby

14. dec 2023

Ahojte mamičky. Nemám tu v meste nikoho - rodina je stovky km ďaleko. Žiadna kamoška, ktorá by postrážila deti. Moja imunita je katastrofálna, pred 2t som dobrala antibiotiká a dnes som opäť chorá, teplota, zimnica, dutiny a kasltastrofálna bolesť hlavy, až mi je zle od žalúdka. Mám doma takmer 2r syna a 5r dcéru (ktorá chodí do škôlky - našťastie). Ale doma mám dojem, že odpadnem, skolabujem. Nevládzem sa ani postaviť na nohy. Muž NEMÔŽE zostať doma, má hlavnú sezónu v práci. Ako to zvládnuť? Máte nejaký typ? Možno niečo, čo má postaví na nohy? Bojím sa, že od choroby zaspím alebo niečo a syn tu bude sám☹((

rfrd12
14. dec 2023

Sezóna nesezona, keď ozaj skolabujes, bude Vám to prd platné. Pekne na pár dní nech ide pán manžel na OČR. Zdravie a život máme len jeden.

pribinak
14. dec 2023

Mamina / svokra si nemôže vziat volno a prísť na pár dni?

lenkakravcova
14. dec 2023

Hneď ako príde domov si ľahni a choď spať.

oriesocek
14. dec 2023

a neviete si na par hodin denne zaplatit strazenie? aby si si oddýchla? alebo dat syna do nejakej ohradky, alebo dat mobil do ruky, zapnut telku a ty pri nom lez a podriemkavaj... kriticke situácie si vyzaduju aj nie práve inokedy vyhovujuce riesenie... inak ja by som stiahla aj manzela... u nas v robote máme teraz chorých vela kolegov. cast robi z domu, kedze nechceli na PN (robia za PC), cast je na PN...

mikadooo
14. dec 2023

Ach jaj, to poznám 😔. Žila som na kávach a paralenoch, telka fičala, jedlá úplne jednoduché - krupicová kaša a podobne... Drž sa ❤️. Nezávidím. Nerieš bordel, ľahni si s ním k telke a polihuj čo sa dá, ja som sa s ním hrala poležiačky, proste autíčka brmbrm boli v spálni na manželskej, malý pri mne... Proste poležiačky neodpadneš 🤷. Držím palce, nech sa ti rýchlo uľaví 😔.

autor
14. dec 2023

@rfrd12 robi darceky na Vianoce:(((( sam pracuje aj chory alebo s urazom, musi. Hrozna praca, viem

bytc20
14. dec 2023

To mi je luto, co prezivas :( Nedaju sa deti odviezt k rodine aspon na tyzden, aby si to poriadne vylezala?

saxana000
14. dec 2023

Daj si velky pozor poznala som jednu takuto maminu prechodila vela chripok lebo musi ist do roboty lebo muz nemoze lebo nema sa kto postarat o deti ona nemoze lezat az jedneho dna prisla dalsia chripka z.ktorej skolabovala odviezla ju sanitka dva dni koma a mozgova smrt.deti 2 a5 rocne. A pan manzel zrazu mal cas aj na deti aj vybavovat pohreb.kaslite na peniaze zdravie je len jedno zavolaj si pomoc na par hodin..

maryetta
14. dec 2023

Daj si lieky a funguj. Zial inac to nepojde.
Sama som to mala pred 2tyzdnami. Absolutne som nevladala. Tolko co paralen. Uvarila nech mame co jest. A to doma 3deti. Z toho 2skolaci s ktorými sa trebalo ucit. A ja na prelome 8-9.mesiaca tehotenstva. Uz 2tyzdne a je to konecne lepsie. I ked stale sa citim slaba a hlavne unavena. Teda u mna to bol nakoniec kovid…
Muz sa testoval bol negativny ale tiez sa citil tak vselijako. Navyse organizoval v praci Mikulasa pre rodiny s detmi takze… pracovne sa mu tiez velmi nedalo. Ale viezol deti do skoly. Robil nakupy. Takze toto bola ozaj pomoc.

autor
14. dec 2023

@saxana000
Poviem ti uprimne pravdu, ze toho sa najviac bojim. Zijeme tu sami, rodina je fakt niekolko stoviek km daleko. Ked zacala chodit starsia do skolky, zacala nosit domov rozne choroby a postupom casu som to najviac schytavala ja. Aktualne uz po dvoch tyzdnoch (predtym som drzala asi mesiac, vau). Brala som vselijake lieky, nic nepomahalo... a citim sa slabsia a slabsia. Viem si cez den oddychnut 10-15minut, ked dam malemu mobil, ale je to sidlo, asi to pozna kazda mama, cely den beha a musim ist za nim. Obcas uz nevladzem dvihat ruky, tak mi je zle. Aktualne ma pali v hrudniku a trapi ma ta extremne ta hlava, unava. Rozmyslam, ci nie su nejake injekcie na imunitu alebo neviem☹((((

autor
14. dec 2023

@maryetta Boze moj a ja sa tu stazujem, pritom nie som ani tehotna☹((( sucitim a obdivujem ta za to, ze si vobec dokazala navarit obed, ja som si dnes ledva dala sumivy panadol, aby mi povolila hlava, ale uz som mala pocit, ze sa z tej bolesti pogrciam do suflika☹

maryetta
14. dec 2023

Skus sa aj otestovat. Nic sice na tom nezmenis ale… mne bolo tak zle ako uz dlho nie. Az potom na 3-4.den som stratila cuch/chut…. Tak som si robila test.
Fakt bolelo ma vsetko od hlavy po paty. Citila kazdy jeden zub. Chrbat. Krize. Klby. Ja ozaj len ten paralen 3x na den. Koooopu čaju.
Prvy tyzden a hlavne teda prvych 4-5.dni bolo ozaj najhorsie. Potom sa pomalicky ale ze velmi pomaly zacalo zlepsovat. Ale kooooopu hlienu. Dutiny-to nie ze hlieny ale akoby “lepidlo” uplne divne….
Rodina tiez 300km od nas. Ale beztak ani rodicov ani svokru by som nerada nakazila. Lebo s takym priebehom by som sa este aj o nic musela postarat…
Skore uzdravenie ti prajem. Nech to hlavne rychlo prejde. Skus si drobca k sebe. Alebo ty k nemu-myslim cez den. Ja som mojmu zapla rozpravky. Detske pesnicky. Chodil ku mne. Ja som spala… normalne som sa aj prelakla ked som sa zobudila. Poobkladal ma hrackami 🙂

hradnapani
14. dec 2023

toto sa az zle cita, ty potrebujes postel a oddych ako sol. Na toto nie su ziadne tabletky... Fakt asi len obetovat nejaky den v praci (manzel), lebo to moze dopadnut velmi zle. Prechodene chripky a podobne su velmi nebezpecne do buducna (casto si to odnesie srdce, ale mozu aj ine organy). Chapem, ze je sezona, o to je to tazsie, ale zdravie mas len jedno. Niekto z rodicov nemoze docestovat na par dni?

noami12
14. dec 2023

Prosím ťa odkiaľ si ?

taktotedanie
15. dec 2023

Na to ti pomoze uz len imunologicke vysetrenie