Totálna únava a vyčerpanosť

21. apr 2023

Ahojte, idem si po radu.

Opatrovala som rodinného príslušníka s ktorým nebolo vždy jednoduché vychádzať. Mal veľa diagnóz, stále sme boli u doktorov, lebo jeho zdravotný stav si to vyžadoval, keďže to bol otec, tak to človek aj citlivejšie vnímal. Nebývali sme spolu , dochádzala som k nim 30 km potom rýchlo domov, lebo mám ešte svoju rodinu, deti v puberte a manžel pracuje na turnusy, takže všetka starostlivosť o dve domácnosti bola prakticky na mne.

Prednedávnom otec zomrel , bola som pri tom a ja sa stále nedokážem z toho spamätať, som veľmi vyčerpaná, nič ma nebaví, nemôžem v noci spať, som veľmi vyčerpaná stále by som spala ale nedá sa mi, veľmi sa potím, príšerne ma bolia nohy.
Moja rodina to nechápe, myslia si , že si vymýšľam, že som pohodlná.
Beriem vápnik, zinok, horčík ale nepomáha mi to.

Prosím, kto ste boli v podobnej situácii, čo vám pomohlo? Pomohlo by vyšetrenie krvi? Môj dr. mi dal lieky na ukľudnenie , že to bude aj psychickou únavou.

Potrebujem sa dať znovu dokopy, pokiaľ si nájdem opäť prácu.

Ďakujem

ada_alica
21. apr 2023

Tiež sa prikláňam,že je to psychického pôvodu, máš právo na únavy, smútok a vyčerpanie... neviem ti poradiť ale psychika dokáže divy....

zabka79
21. apr 2023

Smutok ma 5 faz a ty si v 4tej - depresia. Je to v poriadku pokial v tejto faze nezostanes pridlho. Kolko si uz takto? Vycitas si nieco co si neurobila? Nevies sa s otcom rozlucit? Vyrozpravala si sa vyplakala niekomu? Pustila si to von? Venovala si mu zrejme vela energie a nemas ju kde nacerpat. Niekedy clovek nema tu silu sa vzchopit zabudnut a ist dalej. Potrebujes nakopnutie z vonku. Myslim ze antidepresiva by mozno pomohli.

kalifka
21. apr 2023

Ja som takto bola pred 15 rokmi, mne pomohlo jedine PN, musela som sa s tým jednoducho zmieriť, že už tu nie je a vyplakať sa. Bola som doma cca 3 týždne a pomohlo mi to veľmi, doktorka mi dala lieky na spanie a naozaj som sa vyspala, lebo inak som bola celé noci hore a potom fungovať domácnosti bolo pre mňa neúnosné.
čo sa týka rodiny, že to nechápu - nerieš - možno si týmto neprešli tak nevedia, čo to je.

eva_evita
21. apr 2023

Mala si náročné obdobie a chce to určite čas ale čo sa týka únavy, tak niesi unavená pretože sa nedokážeš vyspať? Poznám jednu pani, ktorá nemohla spať normálne viac ako 10 rokov a nakoniec jej pomohla zmes byliniek. Viem, že sa dostala aj z depresií. Ak by si s tým nevedela rady, tak ti viem poradiť, nájdem si čas po práci.

lucia851
21. apr 2023

Skús si vypýtať lieky na spanie alebo skús z lekárne melatonín a depres tabletky

marcellka32
21. apr 2023

Je úplne v poriadku, že smutis, kto si tým neprešiel nevie čo to znamená, ja ťa úplne chápem,...skús magnerot večer, melatonín, bylinkové čaje, a plač toľko, koľko treba... hovorí sa, že pre každého človeka máme určity počet sĺz, pre niekoho malo, pre niekoho veľa....a je to tak, jedným dňom to utne a pôjdeš ďalej, ostanú spomienky, viem o čom hovorím, držím palce

babulkomale
21. apr 2023

Ked si spomenula potenie, nie si v prechode? Moze to pridavat k tej unave po tazkom obdobi.

katkami123
21. apr 2023

Nechceš skúsiť psychológa? Lebo tá nespavosť, vyčerpanosť zároveň toho bolo na teba naložené veľmi veľa. Rodina by mohla byt viac empatickejšia a potiahnuť niektoré veci za teba, aj puberťaci, treba ich viac zapájať do chodu v domácnosti, lebo sa urobíš. Skús teraz myslieť viac na seba, na svoje potreby a túžby. Sú rôzne životne situácie, zvládli by oni toto všetko na tvojom mieste? Je normálne, že nevladzeš, ale nepríde mi normálne, ze sa stále od teba očakáva, aby si fungovala ako robot.

luccija
21. apr 2023

Pokým žil nemohla si si dovoliť byť unavená teraz to všetko prišlo.Vzdy to je tak po veľkom strese.Oddychuj to bude psychická únava depresia

lucka_ke
22. apr 2023

určite by som išla k dr. urobiť základné vyšetrenia z krvi a moču, ešte nespavosť by sa dala vysvetliť únavou, ale silné potenie a bolesti nôh môžu byť aj z iného dôvodu, neuhryzol ťa kliešť? držím palce, tiež mi podobne zomrel ocko v novembri, bol onkologický pacient, viem presne ako sa cítiš

morfeuz
22. apr 2023

Ja som mala 24ked mi zomrel otec polroka pred mojou svadbou mala som postraumaticky stresovy syndróm nič príjemne🙄