Tonzilektómia u dospelých

nelinka37
12. jún 2023

Dobry den. Prosim ma niekto skusenost s vyberanim mandli v dospelosti? Najlepsie Centrum Kramare a plazmova koblacia? Dakujem za zdielanie slusenosti.

kiki68
12. jún 2023

@nelinka37 mne laserom na antolskej, ale uz su to roky, mala som nejako 20 rokov .

messalina
3. dec 2023

@nelinka37 ahoj, malo to u teba nejake pokracovanie? Absolvovala si ten zakrok? Ak ano ako to prebiehalo? Hlavne teda rekonvalescencia...pisu, ze je omnoho kratsia ako pri klasickej metode, mna to zrejme tiez caka..

nelinka37
autor
12. dec 2023

@messalina ahoj. Ano bola som na tej plazmovej koblacii. 14 dni pn. 4-9den velka bolest. Potom uz sa to dalo. Dokopy som asi mesiac bola na flectore. Ale som rada, ze to mam za sebou. Urcite tento sposob odporucam.

lenka_len
22. jún 2024

@nelinka37 Dobry den, chcela by som sa Vas spytat takto s odstupom casu, ci je vsetko v poriadku? Ja som tiez objednana na tuto operaciu ale bolo mi povedane, ze pri plazmovej koblacii zostava maly kusok tkaniva mandli a nie je 100% zarucene, ze sa problemy nevratia ako pri beznej metode.

nelinka37
autor
25. jún 2024

@lenka_len
Operacia prebehla v poriadku. Co sa tyka hojenia, podla lekarov naozaj pekne a rychlo zahojene. Naozaj mi vsak ostali take zbytky lymfatickeho tkaniva, lekari to volaju aj akoby jazvicky po operaci...A da sa povedat ze tie jazvicky som na jednej strane citila este dobreho 3/4 roka po zakroku. Nebolelo to ale mala som stale pocit ze volaco v tom krku mam akoby navyse. Co sa tyka chorobnosti ako takej, tam vam rady davat nebudem. Kazdy mame inu iminitu a v mojom pripade to asi nieje/ nebolo len o mandliach. Uz som totiz mala aj anginu odkedy mi mandle vybrali. Takze na volaco to pomohlo a bolo to aj nutne, na druhu stranu ta oslabena imunita sa potom u mna odraza inde. No u vas to tak byt nemusi ;)

lenka_len
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka_len
25. jún 2024

@nelinka37 No tak to nie je pre mna moc pozitívna recenzia...škoda, že neviem dohladať viac skusenosti s touto metodou u dospelych :( ..ja mam imunitu dobru..bola som aj na imunologii a vsetky vysledky v poriadku...a mandle zahnisane kazdy mesiac uz rok a pol :( A ak sa smiem spytat aky lekar/ka vas operoval/a?

mamatroch
25. jún 2024

@nelinka37 mne krcne vyberali klasickou metodou a v celkovej anesteze uz ako dospelej. Cele roky som s nimi mala problemy, ked mi potom raz pri chorobe spuchli tak, ze som sa skoro zadusila a zachranilo ma hltanie ladu z mraznicky, povedala som si dost a dala si ich vybrat. ORL lekarka ma uz roky na to lamala, mala som chronicky zapal v usiach, silne bolesti usi pri kazdej chorobe a uz mi nic nezaberalo, v noci som sa budila na bolesti usi a z cisteho zufalstva si uz alpu do nich liala 🤦
Hojenie prve dva tyzdne velke bolesti, zase je ale pravda, ze ja mam velmi nizky prah bolesti. A prve tri dni sa mi motala hlava, treba sa setrit. Brala som Tramal potom, Flector som v tom case nepoznala alebo mozno nebol 🤷 pomohol by isto i ten. Po dvoch tyzdnoch zrazu uplne bez bolesti, ziadne postupne odoznievanie, ale doslova ako mavnutim zazracneho prutika boli bolesti prec.
Odvtedy som na tom zdravotne ovela lepsie, ATB mam tak 1x za dva roky, usi citlive zostali, ale staci si davat pozor na prievan a aby sa mi do nich voda nedostala a nebolia ma. Akonahle sa ochladi pod 15 stupnov alebo je studeny vietor, nosim tenku ciapku / celenku. Ale tie silne bolesti usi su definitivne prec.
Som rada, ze uz tie mandle nemam.

ivanace2708
24. aug 2024

@nelinka37 ahoj môžem ťa poprosiť ak tu budeš cenu cca plazmového noža na tie mandle? koľko sa plaila cca prosim ťa lebo mám odporúčanie tiež si dať von mandle ale ja sa bojím krvácania tak by som šla na to plazmové len neviem cenu nevyhadzuje mi nič nikde otom.

lenka_len
26. aug 2024

@ivanace2708 ja som bola na operácii pred jeden a pol týždňom plazmovou kobláciou. Cena je 750€. Najprv sa platí záloha 100€ keď Vám dajú termín a potom pred operáciou sa dopláca zvyšok.