Točí sa mi hlava, zle sa mi dýcha

saimon653
3. mar 2023

Ahojte, už nejaký čas sa mi točí v hlave, zle dýcha, akokeby mi sťahovalo hrdlo, boli ma hlava, a trpnu mi končatiny, a cítim takú celkovú slabosť v celom tele. Prosím poradte co by to mohlo byt. Trvá to už nejaký čas a som totálne zúfalý. Ďakujem za každú normálnu odpoveď.

gubcikova
3. mar 2023

Tetania?

amy2807
3. mar 2023

@saimon653 tetania na 90%

saimon653
autor
3. mar 2023

@amy2807 ako sa zisťuje tetania? Na EEG by mi to neukázalo? Tu je výsledok.

bebemonika
3. mar 2023

@saimon653 EEG nezisťuje tetániu. Tetánia sa ževraj zisťuje pomocou nejakej ihly (nemám skúsenosť, ale niekto mi to spomínal). Toto môže podľa mňa robiť aj chrbtica.

hankab
3. mar 2023

@bebemonika mne zistili tetaniu EEG vysetrenim na neurologii. Mali by pomoct zvysene davky magnezia (mne pomahaju).

bebemonika
3. mar 2023

@hankab fakt tak to počujem prvýkrát, tým pádom sa ospravedlňujem.

terry658
3. mar 2023

@saimon653 tete zisťovali tetaniu z krvi.

zuzkaa1991
3. mar 2023

@saimon653 tetania sa zisťuje inac mne dala na palec aj na ruku take nieco ako na meranie tlaku (tak sa zisťuje podobne aj Karpalny tunel) a pozerala do pc hodnoty dychala som kyvala s palcom ;) bohuzial dnešnej dobe ju ma dosť vela ludi ajj mne potvrdili po roku od priznakov aj to najskôr poslal obvodný za psychológom ze to mam v hlave a ked psych povedala ze som uplne ok tak ma poslal na test tetanie kedze aj kardio aj interne bolo ok

sussana29
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sussana29
3. mar 2023

Tetánia sa vyšetruje pomocou EMG.

sollita9
3. mar 2023

@saimon653 Ahooj Saimon. POmáham ludom uzdravit sa z chorob tym, ze riesim samotne priciny chorob, a nie príznaky. Pricinou tvojich spominanych zavratov moze byt viacero, napr ze malo pijes vody, mas malo mineralov v tele, mas v tele skryte zapaly, mas znecisteny organizmus tazkymi kovmi a pricinou moze byt aj ebv virus. Epstein barrovej virus je jeden zo styroch ludskych virusov kt cloveka napadaju. EBV virus za poslednych 100 rokov zmutoval do viacerych foriem. Je zodpovedny za tzv.zahadne ochorenia, ktore medicina nevie spravne identifikovať. Sposobuje vyse 60 roznych priznakov chorob ako napr fybromyalgia, chronicky unavovy syndrom, boreliozu, neurologicke choroby, ochorenia stitnej zlazy, nadobliciek, pecene, ZAVRATY, hučanie v usiach, Alzheimera, Parkinsona...Mnhi ludia maju ebv, ale diagnostikovali im nieco ine. A zbytocne bud beru atb lieky, alebo sa s tym trapia cely zvysok zivota. Toxiny a tazke kovy su pre EBV najlepsou potravou, Tazke kovy a inu chemiu do tela dostavame zo stravy, z liekov, z vakcin, z kozmetiky, cistiacich prostriedkov,... Ebv virus sa da dokonca aj zistiť vysetrenim z krvi, ale lekari to nemaju zaujem zistovat, alebo otom ani nevedia. Riesenim problemu je odstranenie samotnej priciny a to vnutorneho znecistenia tela a ebv virusu. A nastaviť si odlahcenu zivotospravu. Mnohi ludia sa tymto uzdravili napr. z boreliozy, ci inych neurologickych problemov. 🙂

nikaeli
3. mar 2023

@hankab volá sa to EMG, nie EEG - obidve vyšetrenia robí neurológ 😉 EEG väčšinou potvrdzuje/ vyvracia poškodenia mozgu napr.pri EPI (elektródami na hlave) a EMG je manžeta podobná tej pri meraní tlaku, ktorou sa stiahne ruka a sleduje možný kŕč, tŕpnutie prstov. Plus sa zvykne robiť test, pri ktorom rýchlo dýchaš (ako pes 🤦🏻‍♀️ nespomínam si na názov testu) - mne sa tým potvrdila hypereventilácia (teda niečo podobné, čo opisuje @saimon653 - ťažkosti s dýchaním, závraty, nedokysličenie prstov -> pociťovanie mravenčenia)
@bebemonika málokto už pri tom používa ihlu 🙃
@terry658 krvou sa zistí hladina jednotlivých minerálov - pri tetánii sa sleduje Mg, Ca a K. Máloktorý dr.je ochotný urobiť mineralogram. Mne napr. žiadny. A tak sa naslepo dopujem s Mg podľa toho, ako sa cítim, ako mi reaguje telo 🤷🏻‍♀️

sollita9
3. mar 2023

@saimon653 zabudla som ešte doplniť, že ide o 4.vyvojove stadium EBV virusu, kedy napada náš CNS, a vtedy sposobuje uz vazne neurologicke poruchy, ako mravenčenie a trpnutie prstov, sklerozu multiplex, zavraty,... preto ak sa chcete vyhnuť liekom a roznym invazivnym liecbam, pripadne psychiatrii (moja skusenosť je, že nakoniec cloveka poslu na psychiatriu a nasadia mu dvoje liekov ), z coho som smutna. Tak riesenim je zamerat sa na odstranenie skutocnej priciny a nevytvarať si novych pacientov.

saimon653
autor
3. mar 2023

@nikaeli ahoj, áno mám ísť ešte na EMG k môjmu neurológovi tak som zvedavý. A nemyslíš náhodou spirometriu? Nerobí sa to na plucnom? Na to by som tiež ešte chcel ísť.

hankab
3. mar 2023

@nikaeli tak sa ospravedlnujem za zlu info. Ale mne pri vysetreni na tetaniu robili EEG aj EMG. Mozno kvoli vyluceniu inych chorob.

saimon653
autor
3. mar 2023

@sollita9 a prečo myslite že by to mohlo byt toto? Poprípade ako to mám liečiť?

nikaeli
3. mar 2023

@saimon653 spirometriu robí pľúcny 🙃
ono aj keď ti bude potvrdená tetánia, nič sa tým nezmení. Bude ti odporúčané brať Mg, možno Milgammu, možno Guajacuran.. relaxovať, chodiť na prechádzky, spať, dbať na zdravý životný štýl. Niekedy prechodne pomôže Neurol, Xanax a pod , ale pozor ba návyk. Častokrát lekári vravia, že to vlastne nič nie je. Ak sa stav nezlepší, smer psychiatria a AD. Najdôležitejšie je zistiť spúšťač a pracovať na jeho odstránení.

sollita9
3. mar 2023

@saimon653 lebo to studujem a venujem sa rieseniu pricin chorob a ako som pisala Dr vam to nikdy nebude zistovat tak vam ponukam pomoc, Je uz na Vas ci to chcete riesit dalej pomocou lekarov alebo sa uzdravit alternativnou cestou ;) Pise o tom svetovo uznavany Anthony Williams, uznavany odbornik 🙂.

luccija
3. mar 2023

@saimon653 pôjdeš na x vysetreni aj tak to skončí tou tetaniou a máš relaxovať a brať magnézium.Ono to je veľmi nepríjemné, ale je to len pokles minerálov, stresu niekedy aj problémy so štítnou žľazou to robia.Aky máš dôvod ísť na spirometriu?daj si predpísať magnosolv od lekára, ale pred vyšetrením EMG ho treba vysadiť aspoň 3 dni predtým.Ludia majú veľmi málo magnézia zlú stravu spánok stres...mne sa to prejavilo mravencenim okolo chrbtice, pier, oči
@nikaeli mne hovorila neurologicka, že mineralogram nie je smerodajný, lebo ukáže dobru hladinu mg, ale dôležitý je medzibunkovy.

nikaeli
3. mar 2023

@luccija môže byť, ja som to časom prestala riešiť a šla som viac do seba 😉

saimon653
autor
3. mar 2023

@luccija tak ako ja som bol už na x vyšetreniach, a všetko som mal dobre výsledky, akurat na MR mozgu mi zistili léziu v čelovej časti ale vraj by to nemalo ničomu vadiť tam, vraj je to ohraničené a nevyzerá že by tam bol nejaký zápal alebo to tlačilo na tkanivo. Okrem toho bolo všetko v poriadku a som už zúfalý lebo stále mi je zle, každodenne. Pokles minerálov nemám, ani problém so štítnou žľazou. Akurat sem tam stres ale nič extra to nieje a aj malo spánku. Ale tiež to nieje niečo extra. Takže neviem či to môže s tým súvisieť.

saimon653
autor
3. mar 2023

Niekedy mam aj pocit ako keby mi sťahovalo svaly, hrdlo a niekedy aj žily ako keby mi stláčalo.

sollita9
3. mar 2023

@saimon653 očistiť telo od toxínov ako sú najmä ťažké kovy, a od ebv vírusu. Existujú na to špeciálne byliny ktoré sa jedia celé a pôsobia až na bunkovej úrovni. Pomocou vlákniny dokážu z tela dostať von to čo tam nepatrí. Určite ste za život užívali nejaké lieky, použili parfém či sprchový gél, deodorant, bol vakcinovana, mal amlgamovu plomby, však?? A to sú zdroje toxínov v našom tele. Vyčistite si telo a zbavíte sa problému natrvalo

nikaeli
3. mar 2023

@sollita9 a prezradíš nám ten zázrak? o aké byliny ide? ďakujem 😉

miiceencoovaa
3. mar 2023

@saimon653 ahoj, ja mám tetaniu a presne to iste sa mi deje v poslednej dobe. Ale môže to byť aj z chrbtice, ak máš napr sedavé zamestnanie.

saimon653
autor
4. mar 2023

@miiceencoovaa ahoj, a máš aj také príznaky že ako keby ti sťahuje žily na ruke? inak sedavé zamestnanie nemám ale je pravda že stále čumim do telefónu, tým pádom krk predsa nieje narovnany, ale neviem ci to s tým súvisí, ci to nieje náhodou ta tetania alebo niečo iné

miiceencoovaa
6. mar 2023

@saimon653 nie, že sťahuje žily, ale tŕpne mi ruka - to mám ale od chrbtice