Točí sa mi hlava a je mi zle

neson123
1. aug 2021

Strasne sa mi toci v hlave a je mi zle, dostal som uzkost silno mi busi srdce a trasiem sa, poradte co mi pomoze bojim sa mam pocit ze odpadnem 😕

nika82
1. aug 2021

112

simona139469
1. aug 2021

Sadni si, otvor okno a povedz niekomu aby ti zavolal záchranku alebo ak nemáš nikoho pri sebe tak si ju zavolaj ty a rýchlo

neson123
autor
1. aug 2021

@simona139469 myslite ze az tak?trpim tetaniou pravdepodobne a vysokym tlakom

lindusss2016
1. aug 2021

@neson123 pravdepodobne potrebujes len nejaku blizku osobu, co ta ukludni, magnezium, medovkovy caj, levandulovy esencialny olej. Ak mas okrem tytchto priznakov aj nrjake vazne diagnozy, tak potom len zachranka

brendaa
1. aug 2021

@neson123 pri týchto priznakoch v pohode mozes, písať a diskutovat.... hmmm

neson123
autor
1. aug 2021

@brendaa ano kedze ss mi toci v hlave a trasiem sa..a citim vysoky tlak tak ma chytila uzkost

nika82
1. aug 2021

@neson123 ak mas tlakomer odmeraj si tlak

patus_2
1. aug 2021

@neson123 otvor okno, daj si magnézium hoci aj dvojitú dávku. Zhlboka dýchať a skús prísť nato, čo ti spôsobilo tento panicky záchvat. Môžeš si urobiť čaj, napr. Ľubovníkovy, medovkovy...hlavne si to v hlave ulož tak, že síce je to nepríjemný stav, ale v podstate "nič sa ti nestane".

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patus_2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evelka81
1. aug 2021

to je panicka uzkost dajsi magnezium do hodinky to prejde a v klude predychavat odvratit pozornost na nieco skus si pozriet pekne fotky z dovolenky

neson123
autor
1. aug 2021

@evelka81 dakujem, aby ste boli vsetci v obraze tocenie hlavy a mdloby mavam kazdy den pravdepodobne z tetanie, na tlak beriem lieky..len teraz vecer prislo namna taky smutok a zlost kvoli jednemu problemu a z tym prislo aj trn strach a busenie srdca, je to teda atak?dal som si 2 tablety magnezia b6 ak sa to zhorsi pojdem na pohotovost

lindusss2016
1. aug 2021

@neson123 budes v poriadku 😊 len sa ukludni, je to atak, neumieras, tieto stavy su u ludi coraz castejaie 🤷‍♀️

evelka81
1. aug 2021

@neson123 neboj do hodinky budes ok uprism pozornost na nieco ine pekne, alebo uprac nejaky sudlik krabicku prejde to

loginexistuje
1. aug 2021

@neson123 zober si papierovy sacok a dychaj fo neho pusti si meditacnu hudbu a daj si magnezko
a 112 nechaj niekomu kto je v ohrozeni zivota a to ty nie si

deti95060810
1. aug 2021

nemáš niečo na tlak? alebo na nervy , na ukľudnenie? ak nie, tak zajtra si daj predpísať... Skús sa dobre napiť chladnej vody - takýto recept dostal môj známy....

neson123
autor
1. aug 2021

@loginexistuje ano preto ich nechcem zatazovat ked uz raz som bol s tym istym problemom na pohotovosti ale vtedy mi busilo srdce rychlo mal som tlak 180/120 a tep 130 tak som isiel na pohotovost dali mi magnezko a isiel som domov..teraz je to slabsie ale aj tak, uz mi je trochu lepsie

palicka
1. aug 2021

@neson123 snaž sa pomaly dýchať. To bude záchvat úzkosti. Len sa nadychni, nie zhlboka, a pomaly vydychni tak, že budeš pískať. Opäť krátky nie hlboký nádych a pomaly vydýchuj s pískaním. Alebo dýchať do papierového vrecúška. Potrebuješ odkyslicit telo. Znížia si tepovu frekvenciu a tým padom sa ti prestane tocit hlava, postupne klesne tlak. Bude to dobre!

loginexistuje
1. aug 2021

@neson123 taka prva pomoc je ist na chladny vzduch kontrolovat dychanie mozno njake antihistaminikum ak mas nemas si koho k sebe zavolat ? aj susedu napr ja som uz tiez takto bola a zvladli sme to
pusti si peknu hudbu snaz sa od toho odputat zavolaj niekomu a bavte sa o tom kam pojdes na dovcu albo kde si bol

sslobodnamama777
1. aug 2021

A to si sám? A na tetániu nemáš niečo na ukľudnenie? Mal by si si dohodnúť niekoho, komu môžeš zavolať hocikedy.

luccija
1. aug 2021

@neson123 daj si predpísať ukludnovak pre tieto pripady.Dychanie do sáčku nebude sa Ti točiť hlava.

neson123
autor
1. aug 2021

Ďakujem všetkým veľmi si vážim vašé slová a podporu dosť ste mi pomohli, dal som si magnezium vypil som možno liter vody a už mi je lepšie, zavolal som si k sebe priateľku tak mi pomohla sa upokojiť a tiež ma podporila.Ale bola to strašna panika, ktovie či existuje niečo na ukľudnenie v takých prípadoch?na tetaniu(v piatok idem na neurologiu tak uvidim či mi ju potvrdia alebo nie ale všetky priznaky naznačuju že ju mam)uživam len magnezium 3 tablety denne(300mg), ale niekedy to je malo.Ďakujem ešte raz za podporu upokojili ste ma aj vy, a prajem všetkým veľa zdravia.

neson123
autor
1. aug 2021

@luccija a poznas nejaky konkretny ukludnovak?ja s tym nemam skusenosti

neson123
autor
1. aug 2021

@sslobodnamama777 na tetaniu len magnezko, nic ine ani neuzivam kedze s tym nemam este skusenost co by nato zaberalo, z internetu som sa docital ze len magneziun

neson123
autor
1. aug 2021

@deti95060810 na tlak beriem kazde rano tabletky a na ukludnenie nic len magnezko

sslobodnamama777
1. aug 2021

@neson123 ja som našla, ze viac sa má brať aj viramin D a kalcium a magnezium. A teda riesiť to s niekým skusenym psychologom a zo sebou prečo to máš, vsade pisu, ze zmena zivotneho stylu a myslenia a to neni lahké. Zistiť dovody paniky a stresu, aby si neskoncil ma AD. https://www.zdravie.sk/choroba/54019/tetania-me...

vanda323
2. aug 2021

@neson123 a môžem vedieť koľko máš rokov? Zaujíma ma že berieš lieky na tlak, není vysoký tlak len vsugerovany?

maarrcceellaa
2. aug 2021

@neson123 bol to panický atak, vyvolávajú ho aj naše myšlienky, je to v hlave a je to nepríjemné...

kisskiss
2. aug 2021

@neson123 ak budeš mať tetaniu, tak k tej ti viem poradiť. na tetániu nestačí magnézium, treba kombináciu D3 vitamín calcium a magnézium. D3 a calcium si môžeš dat naraz, magnézium tak s 2 hodinovým odstupom. Magnézium by malo byť v dobre vstrebateľnej forme, teda magnézium citrát alebo magnézium chelát iné sú dosť nanič. Dýchanie nesmie byť príliš hlboké, nádych má byť kratší ako výdych, teda nádych na 4 doby a výdych na 8. Pomáha aj dýchanie do papierového vrecka, ako ti už radili, max 10 nádychov. Mne pomohli tieto veci, nemusela som brať žiadne ukludňováky ani antidepresíva, mala som dosť silnú tetániu, búšenie srdca, na vracanie, trpnutie, kŕče v celej pravej polke tela, veľmi silné kŕče v nohe a ruke, tzv. pôrodnícka ruka. Posledné roky nemám žiadne ataky. Beriem tu trojkombináciu Mg, Ca a D3 a lepšie sa stravujem a spím. Dokonca ani počas nedávneho tehotenstva som nemala ani jeden záchvat.

luccija
2. aug 2021

@neson123 obvodná Ti môže predpísať, alebo psychiater neurolog...si predrazdeny je to nepríjemný stav, ale predýchať a kľud ono to pomaly odzneje.Kolko máš rokov?aj ten tlak môžeš mať zvýšený zo stresu