Točenie hlavy - vertigo

majkymarian
15. sep 2024

Dobrý deň, som tu nový a prišiel som sa poradiť ak má niekto skúsenosti s Vertigom točenim hlavy.
Už mesiac trpím točenim hlavy závratmi vybíja má teplo a nevládzem všetky krvné vyšetrenia urobili všetko je v poriadku, mal som zápal stredného ucha no ten už ustúpil no závraty ostali , ked idem do obchodu tak ma vybije teplo slabosť a chcem odpadnúť , beriem Betahistin no nepomáha mi to už nevládzem som zúfalý , vie mi niekto z týmto poradiť ? Za každú radu vopred ďakujem a prajem príjemný zvyšok dňa .

lukbe
15. sep 2024

@majkymarian betahistin by mal zabrať. Ak by to neprešlo, treba ďalšie vyšetrenia. Skús pohľadať nejaké cviky na krcnu chrbticu a zavraty, môže to byť z nej. Ale možno je to ešte dôsledok zapaleneho ucha.

majkymarian
autor
15. sep 2024

@lukbe objednala ma krčná na Magnetickú rezonanciu pretože tá už nevie čo somnou má robiť aj ona hovorila že bi mal zabrať Betahistin no absolútne nezaberá , a na magnetickú mám ísť až o dva mesiace no bojím sa že to môže bit niečo vážnejšie a je to dosť dlhá doba čakať, ešte skúsim na neurológiu , bol som aj na internom vyšetrení tam je všetko ok , aj tlak mám dobrý , sem tam mám búšenie srdca keď si dám Betahistin

i_vu_li_cek
15. sep 2024

@majkymarian Ahoj, mne sa pravidelne vracia točenie hlavy a vždy mi pomôže spať niekoľko nocí na vankúši tvarovanom pre krčnú chrbticu (mám Mlily z dormeo, nie je ani drahý). Naposledy som bola aj na masáži krčnej chrbtice u fyzioterapeuta, aby sa výsledky dostavili rýchlejšie.

majkymarian
autor
15. sep 2024

@i_vu_li_cek mňa chrbát nebolieva celkovo , len tá hlava sa točí a keď idem do obchodu má vibije teplo, slabosť príde a idem odpadnúť ale vždy iba keď som dnu v obchode ako náhle idem von už je to ok , už neviem čo stým , buď to je z krčnej chrbtice ako píšeš alebo je to v hlave problém.

i_vu_li_cek
15. sep 2024

@majkymarian Bolesti chrbta nemám ani ja - na masáži som bola len čisto kvôli tomu točeniu hlavy. Čiže podľa mňa - kým sa dostaneš na neurologické vyšetrenie (pravdepodobne to bude trvať), skús ten vankúš.

majkymarian
autor
15. sep 2024

@i_vu_li_cek ďakujem za radu skúsim

stanulienkat
15. sep 2024

Pijes dost tekutin? Tlak mas ok?

majkymarian
autor
15. sep 2024

@stanulienkat tlak mám v pohode , pijem dosť tekutín , na začiatku som mal vysoký tlak teraz sa to upravili bral som už ATB. Všelijaké lieky a nič sa nezmenilo dvakrát výplach a nič.

stanulienkat
15. sep 2024

Psychika, stres, uzkost??

jazula
15. sep 2024

@majkymarian Mne napríklad po MR mozgu zistili, že mám nejako bližšie ako normálne cievku v mozgu a stredné ucho….takže mám občas závraty a nezaberá na to nič. Zhoršuje sa to, keď som veľmi unavená.
Teoreticky, ak by ma to veľmi obmedzovalo, sa to dá riešiť operáciou mozgu, ale k tomu dúfam nikdy nedôjde.

majkymarian
autor
15. sep 2024

@jazula uvidím že čo zistia na MR ešte no dosť pozde ma objednali to je ten problém ,to ma mrzí,mne sa to zas zhoršuje zo dňa na deň , a obmedzuje ma to dosť v práci pretože pracujem ako kuriér , najhoršie je to ale pri chôdzi ,
No keby mi zistia to čo tebe tak ako riešil bi som to aj tou operáciou som ochotný podstúpiť všetko pre to abi to mohlo bit tak ako predtým .

majkymarian
autor
15. sep 2024

@stanulienkat nemával som úzkosť ani stres ale ako pretrváva toto tak áno pretože má trápi to že som sa musel stopnúť aj v práci

i_vu_li_cek
15. sep 2024

@majkymarian Aha, tak vidíš, tam môže byť príčina. Keď celý deň šoféruješ, obraciaš hlavu do bokov, a možno aj keď pozeráš práve rovno, tak máš krk v zlej pozícii. A to ti robí zle na krčnú chrbticu. (Len teória, ale dáva zmysel)

majkymarian
autor
15. sep 2024

@i_vu_li_cek skúsim ešte nejaké cviky na krčnú chrbticu, čo sa týka práce pomaly mesiac som už práce neschopný lebo z tým je to riziko , áno dáva pretože od vtedy to začalo ako som sa začal v práci aj unavovať

jazula
15. sep 2024

@majkymarian Inak priateľ mal dávnejšie problém so závratmi, on v dopravných prostriedkoch až odpadával napríklad. Nakoniec prišli na to, že to má z krčnej chrbtice (medzitým ho stihli aj napchať napr antidepresívami), najviac mu pomohla akupunktúra na uvoľnenie blokov v krčnej chrbtici. On hovorí, že mu zachránila život. Tak skús veru do MRka nejakého fyzioterapeuta, pozri aj osteopatiu.

majkymarian
autor
15. sep 2024

@jazula skúsim, pozriem, ďakujem,.

silvi70
15. sep 2024

@majkymarian, riešili sme rovnaký problém s otcom. Mal spravené všetky vyšetrenia, nič sa nezistilo. Nanstivilu sme Centrom pre poruchy rovnováhy v Komárne. Tam na základe vyšetrení zistili, že všetky problémy spôsobuje srdce, čo následne kardiológ potvrdil.

damiana2222
15. sep 2024

@majkymarian to Vertigo som mala aj ja bola to hrôza aj pri chôdzi som sa cítila neisto a na hlave ako by mi dačo ležalo...zabral mi betahistin..nie hneď postupne sa to zlepšovalo..možno máš nízku dávku..nepozorujes ani mierne zlepšenie!?

majkymarian
autor
15. sep 2024

@silvi70 môže biť občas ma začne pichať aj do srdca a do hrude

majkymarian
autor
15. sep 2024

@damiana2222 žiadne zlepšenie práve že zo dňa na deň horšie a horšie

silvi70
15. sep 2024

@majkymarian, skus kardiológia navštíviť. Odporúčam aj Centrum pre poruchy rovnováhy, na Slovensku sú 3 alebo 4 takéto pracoviská.

majkymarian
autor
15. sep 2024

@silvi70 skúsim kardiológa a neurológiu.diky