Zdravicko idem si k vám po radu neviete poradiť pri behaní aktuálne futbal ktorý som vykonával dnes sa mi motala hlava neviete čím to môže byt ? Nesprávne dýchanie alebo zle prekrvenie mozgu? Pulzy pri behu 160-165 ak to náhodou pomôže. Ďakujem
Doma po príchode som si zmeral a 108/62
Pil si cez deň dostatočne? Jedol si? Mohlo dôjsť k prudkému zníženiu cukru napr.
Davaj si magnezium pri športe je to dolezite.
Užívam hi vyše roka v kuse
Cukor si nemyslím pocítil by som to
ak sa to bude opakovať - smer lekár... poznám prípady že počas športu odpadli .
Alebo si zájdi na športovú zdravotnu prehliadku. Stojí to cca niečo cez sto euro. Sledujú tvoje telo pri zaťaži - tep, tlak, ekg, okyslicenie, kapacita pľúc a celkovo dýchanie. Plus z krvi sledujú parametre ako mineraly (draslík, sodík, horčík..).
Ale môže to byť aj od krčnej chrbtice alebo tým ze nešportujes pravidelne
@lubossi možno aj ta krčna by to mohla byt lebo dnes som vstal a dosť bola už dnes stuhnuta a športovať pravidelne nesportujem. Neviem fakt že tie točaky poli tak 5 sekundové. Lebo mne sa dosť točí hlava cez deň keď sa postavím alebo stačí keď si čupnem a postavím sa. No predsa mám 207 výšku a chodim z chrbticou dosť často fyzio, bankovanie atd čiže tam by mohol byt problém
Prudký pokles cukru sa môže prejaviť práve tým tocenim hlavy, takže túto možnosť ešte nevylučuj. A to sa môže stať komukoľvek, nielen diabetikom.
A keď píšeš že sa ti točí hlava keď prudko vstaneš, to je nízky tlak. Mohol si ho mať aj počas futbalu. Športom sa ti prirodzene zvýšil, lebo keď si ho meral, už bol celkom ok.
@luviska124 mám histamínovú intoleranciu čiže pri diéte si daako cukor nemozem dopĺňať sladkým
Je aj iný spôsob ako zvýšiť cukor v krvi?
Ja som mal niečo podobné. Lebo celý týždeň nohy vyložene a potom raz za týždeň takýto šport kde sa naraz trhnes a ideš na plno. Cievy nie sú elasticky prispôsobené a tak trvá kým sa dorovna tlak a tep.
Mával som to aj ked som siel na bicykli a zrazu zastal a len stal a motalo ma
Jak som sa začal pravidelne hýbať, tak sa tlak upravil aj cievy sú ohybnejsie aj srdcovy sval vie zabrať
@betulinka1 prosim ta preco je dolezite magnezko pri sporte? Dik
@liv1 lebo pri fyzickej námahe ho telo spotrebúva viac, tak ako aj pri strese. Ale magnezium je vo svaloch dolezite a casto sa na to zabúda pri mladych sportovcoch.
@betulinka1 dakujem👍. O strese som vedela, fyzickej namahe nie veru.
@lubossi ja to mam aj v práci do obeda väčšinou každé postavenie z čupu totálne točky až take dunenie v usoch ale poobede to prejde takze neviem čím to je
tak si mozes vydychnut, ak je to tak ako popisujes. "obycajna" ortostatická hypotenzia.
viac sportuj aby si cvievi zvykli a zosilnelo srdce. pri postaveni musi zabrat aby dopumpovalo tlak hore do hlavy. to co pocitujes je kratkodoby nedostatok krvy
@lubossi ďakujem pekne za rady dosť mi to pomôže do budúcna budem aspoň vedieť
Daj do guglu a zistíš ze nás je mrte s týmto 🙂
Su lepšie a horšie dni
@lubossi Mne to nedávno začali tieto točenia ale tiež no jeden deň horší že už myslím že som na zemi a druhý lepší ale keďže to je nič tak nejdem na to daaku pozornosť vešat časom prejde
Video aj s vysvetlenim z cvik na lekárskej fakulte 🙂
@lubossi Môže byt lebo ja aj keď si prudko ľahnem tak srdce rýchlo spomalí a tak výrazne udiera je to dosť nepríjemne ale to už má dlho
to je kompenzacny mechanizmus poloha-tlak-tep tak aby sa vsade dostala krv.
ako som pisal, sportom zosilnie srdce a tie rozdiely tlaku a tepov sa znizili a aj cievy su elastickejsie a rychlejsie sa prisposobuju. takze som dokaz toho ze to funguje
To je super že viete takéto veci. Aký štýl športu by ste odporučil?
Začať pomaly prvý pol rok az rok záleží od vytrenovanosti. Cieľ je získať kondičku na aspoň 5km beh. HIIT následne aby si telo zvyklo ísť rýchlo do vysokých tepoviek. Zosilňuje to srdce. Hlavne veľa pohybu, žiadne vysedávanie celý den
Dobre ďakujem. Pracujem ako stavbár čiže pohybu mám cely deň dosť
pohybu ano, ale nie takeho ktory zvysuje tep do vysin ako pri behu, cyklistike a podobne.
Aha rozumiem a ďakujem za rady
nezvýšil sa ti moc tlak?