Točenie hlavy a zlý tlak

lauraa107
11. okt 2024

Ahojte, včera pri šoférovaní sa mi stalo, že na jedno oko som prestavala vidieť, úplne rozmazane a nevidela som ani poriadne auto predomnou. Dosla som domov, hodinu mi bolo stále takto a potom som už videla ale stále sa mi točila hlava a cítila som sa taká slabá. Večer som mala tlak 103 na 62. Dnes rano som si merala a drží sa mi už cca na hodnote 133 na 81. Neviete čím to môže byť? Zatiaľ som nikdy nemala problémy s tlakom ani to s očami sa mi nestalo nikdy. Len posledné 3 týždne zvyknem mať občas nejaké závraty a točenie hlavy najmä keď cvičím, čo som predtým nemala. Nemá s tým niekto skusenost? Idem dnes na pohotovost, v utorok som k obvodnej objednaná takze ma len čisto zaujima či niekto nemal podobnú skusenost. + stále sa mi toci hlava ešte odvčera a cítim sa slabá

tanyan
11. okt 2024

Máš dostatočný príjem tekutín a energie (sacharidy, proteíny)?

lauraa107
autor
11. okt 2024

@tanyan áno pijem dost, stravujem sa zdravo, dávam si pozor na dostatočný príjem bielkovin, nezdravé a mastné jedla nejem skoro vôbec

oliviakatka
11. okt 2024

Tu sa pripnem, mám celý život nízky tlak okolo 80/60 ale zvládam to relatívne dobre (v tehotenstve som mala bežne 60/40) - posledné dni točenie hlavy, závraty, nevoľnosť, zhoršené videnie. V stredu večer z ničoho nič kolaps po vypití kávy. Na jeseň je to vždy horšie ale posledné dni ledva žijem

luccija
11. okt 2024

@lauraa107 môžeš mať niečo seknute, ale s týmto nie je sranda aj niečo horšie.Mozes mať aj problém s vnútorným uchom, že sa ti posunuli kryštáliky vtedy bývajú zavrate

tanyan
11. okt 2024

@lauraa107 Takto na jeseň je to často ťažké, lebo ubúda slnka aj tepla. Človek nevedomky často zníži príjem tekutín a ovocia (aj cukru v ňom). Možno zaradiť viac cheat days alebo zvýšiť príjem vitamínov by mohlo pomôcť.

stanulienkat
11. okt 2024

Ani jednu hodnotu tlaku čo si uviedla, nie je zlá. Ak si myslíš, že je to nízký tlak tak to nie je. Nízký tlak tlak sa ráta 90/60 a nižšie. Je možné, že počas toho šoférovania, keď si mala výpadky videnia, bol ten tlak nižší. Možno si menej jedla v ten deň a mala asi nižšiu hladinu cukru. Je možné, že si anemická. Raz za dva roky máš nárok na preventívnu prehliadku, choď si dať zobrať krvnny obraz a železo.

jomarch
11. okt 2024

vcera bol velmi nizky tlak vzduchu, to mohlo byt kludne aj tym, ja som tiez mala tocaky vcera

mamina7070
11. okt 2024

@lauraa107 to vyzera skor na psychicke vycerpanie stres psychosomatiku
tie tlaky su v rozmedzi normy

katie253
11. okt 2024

@lauraa107 toto môže byt hocičo, nechcem strašiť, ake aj predzvesť mozgovej príhody, ak si nevidela na jedno oko. Ja by som hola na pohotovosti už včera. Sestra moja mala CMP v 30 rokoch....nie je to sranda...

rozculena
11. okt 2024

s tým okom si mala ísť okamžite

lauraa107
autor
11. okt 2024

@lauraa107 bola som tam a nezistili mi nic, povedali že mam ist na očné a neurologiu, takze momentálne nic neviem

katie253
11. okt 2024

@lauraa107 ok, takéto veci netreba podceňovať a hlavne s hlavou

natal
11. okt 2024

@lauraa107 a bolo to len na jednom oku? Mňa keď chytá záchvat migrény, tak sa mi rozmaze videnie. Začne to nenápadne v kúte zorného poľa. Zväčšuje sa to až tak, že nemôžem pozerat. Musím zavrieť oči. Trvá to cca pol hodinu až tristvrtehodinu. Potom nasleduje, keď nevezmem tbl, migréna.

lauraa107
autor
11. okt 2024

@natal no presne ja som to mala včera tak 30-60min to že v ľavom kúte oka z vonkajšej strany to začalo, potom prestalo ale ta hlava sa mi ešte až do teraz mierne točí, tiež ako to skoncilo tak začala migréna ale iba mierna tak som si dala len panadol

natal
11. okt 2024

@lauraa107 Predpokladám, že si mala prvýkrát migrenu s aurou. Držím ti palce, aby sa to nestalo pravidlom. Trpím migrénami už roky. Tiež mám točenie hlavy. Skáče mi tlak. Migréna u mňa trvá aj tri dni. Určite to ries s dr. Ak sa potvrdí migréna, pošle ťa na neurológiu a tam budú skúmať, čo ich spôsobuje. Držím palce.

lauraa107
autor
11. okt 2024

@natal ajaj no zajtra skocim na to očné uvidím čo povedia, potom idem k obvodnej. Ako sa ti to často stáva a pomáha ti niečo aby si tomu predišla?

natal
12. okt 2024

@lauraa107 Migrénu mám niekedy každý týždeň, niekedy raz za mesiac. V čase keď sa mi zmení videnie musím okamžite užiť panadol migréna. Ten zastaví migrénu. Ale keď už užijem neskôr, tak nepomôže. To už musím užiť buď liek od neurologicky alebo nurofen Rapid. To je jediné čo mi pomáha. Bez liekov na migrénu nechodím nikde. Najhoršie sú zmeny videnia. Keď ma to chytí za volantom, musím odstaviť auto a čakať. Sledovaním som zistila, že ak malo spím, tak zaručene dostanem migrénu. Po znížení dioptrií mám migrénu menej často. Neurologička to uzavrela s tým, že to mám z krčnej chrbtice.