Točenie hlavy a nervozita v tele

jefinka18
26. dec 2020

Ahojte, prave som zazila velmi zly stav, ktory sa mu ale opakuje uz par rokov a doktorka nevie uz kam ma ma poslat....dojedla som dnes obed, sadla si na gauc a vtedy to prislo...zacala som citit ze sa mi začína tocit hlava, kym som presla do spalne tocila sa uz riadne ze dom ani stat nemohla, stude ruky, nohy, neklud nervozita, chvenie tela...tlak som si odmerala a mala som ho 129/69 a pulz 99...CT a MRI hlavy mam ok, zelezo tiez... vcera mi bolo tak dobre a dnes zas takyto stav
...

deti95060810
26. dec 2020

od žalúdka? stresy? ako spávaš v noci OK? alebo sa budíš, popr. nemôžeš zaspať...
Mne vie byť od žalúdka tak zle, že mi až nohy trasie a točí sa mi hlava ako na kolotoči.... Povedala som to ja lekárovi, a on že to môže byť. Nikdy nič mi nezistili.... Mame písali na tieto stavy neuróza - sem tam jej niečo dali na ukĺudnenie, popr. kvapky od žalúdka....
Tep máš vysoký lebo si sa asi zľakla. skús sa ukľudniť. ľahni si na bok, a stoč sa do klbka. Kolená si daj pod bradu a objími si nohy rukami... mala, by si sa ukľudniť....

pokemonkaa
26. dec 2020

mne to robi krcna chrbtica (znicene tri stavce) a stredne ucho. zistili mi to az na neurologii, uzivam lieky na predpis a tie mi tieto neprijemne stavy utlmuju.

andrea280160
26. dec 2020

Mne sa presne toto dialo keď som mala nedostatok pohybu. Niekedy som bola zvyknutá často chodiť do fitka, všade jazdiť na bicykli. Posledné mesiace v časoch keď boli zavreté fitká a ráno nízka teplota (v práci cez podnik môžem ísť na bicykli iba ak je vonkajšia teplota nad nejakou úrovňou) tak som tie točákz mala dennodenne. Aj keď vysoký tlak som nemala v živote, práveže stále nízky, ale súhlasím že treba ho skôr asi meriať v pokojovom stave. Do toho prevažne sedavá práca .. Pohyb 1-2 krát v týždni nestačil, pokiaľ som tie zvyšné dni nič nerobila. Ale vždy a vždy keď som iśla do tej práce na bicykli, keď sa dalo, čiže som mala hneď zrána rozcvičku tak tie točáky sa v ten deň neopakovali. A toto môže súvisieť aj s tou krčnou chrbticou ktorú spomína pani/slečna vyššie . Možnože to nie je Tvoj prípad, ale ja som to mala takto nejako ....

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marion09
26. dec 2020

Tetania

lucia147852
26. dec 2020

Tetania

flakulka
26. dec 2020

Ja to mam a je to psychika tiez som pobehala kopec lekarov

drzaopica
26. dec 2020

@jefinka18 cez uzkost, krcnu chrbticu, histaminova intolerancia najskor psychika neuroticke prejavy prejavuje sa to po velkom psychickom vycerpani.Mala by Ta poslat na test na tetaniu a uzivat mineraly.

nikyy
26. dec 2020

@jefinka18 tetania určite užívať magnezium dlhodobo

brita7777
26. dec 2020

https://zena.aktualne.cz/zdravi/toci-se-vam-hla...

skus si popozerat duchovne priciny vertiga, zavratov, ..moze to byt reakcia na nejaku stresovu udalost, rozchod, hadka, ..
na ukludnenie by som vyskusala valerianu prip. medovku.

brita7777
26. dec 2020

Z psychickeho hladiska, ak to mozem pomenovat ako to mam odpozorovane u seba, ze sa mi to stalo, je ked nedokazes prijat realitu, nieco co sa deje..dajme tomu, rozide sa s tebou priatel, side effect toho, ze to popieras, moze byt prave isty pocit zavratu, v roznych situaciach...alebo dotkne sa ta tvoj vlastny otec, povie ti nieco krute, navonok to mozno popries, tvaris sa ze nic, ale vnutro reaguje inak, je to boj myslienok, mozno aj rozlietane myslenie, nestabilne, trebars aj kvoli celkovej svetovej situacii s Covidom, moze to vyvolavat zavrat, je to neprijatie reality a treba sa uzemnovat, tvorit, praca v zahrade napriklad, strikovanie, vysivanie, skladanie puzzle..veci, ktore ukludnuju proste !!!Ale samozrejme, velakrat to moze byt aj nieco fyziologicke.

janula2511
20. okt 2022

@pokemonkaa prosím ťa, aké lieky berieš od neurológa?

pokemonkaa
21. okt 2022

@janula2511 emperin a cavington

janula2511
21. okt 2022

@pokemonkaa a zaberáju ti?a čo máš?

pokemonkaa
21. okt 2022

@janula2511 problem so strednym uchom a krcnou chrbticou. Pri zmene pocasia je mi horsie, nestabilita je velmi neprijemny zdr. problem. Asi raz do roka dostavam silny zachvat zavratov, vtedy mi zabera cavington mozno az za dve-tri hodiny, potom som velmi velmi slaba. Niekedy koncim aj na infuziach alebo chodim na masaze krcnej chrbtice, tiez na obstreky - uvolnuju stuhnute svalstvo na chrbtici.
Emperin mi zabera, avsak pridu chvile, kedy ani on nezabera, potom musim uzit cavington, ten je silnejsi. Ale pokial mi je zle, nedokazem fungovat, ani lezat, ani chodit, len cakam, kedy zaberie tabletka. Mam pri tom velmi silne tahanie doprava, neda sa to ovladat. Len sedim a rukami sa drzim postele alebo stolicky, aby som nespadla.