Tmavé pásiky na nechtoch

bulka222
18. nov 2021

Dobry deň .chcem sa opýtať ,má niekto niečo podobne ako ja ?ako ste to riešili ?za každú odpoved ďakujem

moonlight1210
18. nov 2021

“Pozdĺžna melanonychia sa vyznačuje prítomnosťou čierno-hnedých vertikálnych čiar na nechtovej platničke. Príčin jej vzniku je niekoľko. Môže ísť o krv, ktorá sa objaví po zranení, bakteriálnu či plesňovú infekciu, HIV, vedľajší účinok liekov, endokrinné problémy. Tiež môže ísť o exogénnu pigmentáciu či nadmernú tvorbu melanínu v nechtovom matrixe. Môže ísť o príznak benígneho ochorenia či o malígne ochorenie (melanóm).

Podozrenie na melanóm

Hoci nie je melanóm s hnedo-čiernymi vertikálnymi čiarach na nechtoch spájaný tak často, je dobré vedieť o tejto možnosti – klesá tým pravdepodobnosť neskorého diagnostikovania a zlepšujú sa výhliadky pacienta. Melanóm na nechtoch sa objavuje častejšie v piatej a šiestej dekáde života, objaviť sa však môže kedykoľvek, aj u detí.”

Tolko som nasla na webe.

Najskor by som s tym navstivila doktora. U teba sa skor priklanam k moznosti, ze mas infekciu, resp. nejaku mykozu.

bulka222
autor
18. nov 2021

@moonlight1210 ďakujem .bola som u kožnej ,tá vylúčila melanom ,taktiež mikozu …povedala že to môže spôsobovať štítna žľaza .lekárka je skvela hneď mi urobila všetky vyšetrenia …to aj toto môže spôsobovať štítna ?

moonlight1210
18. nov 2021

@bulka222 moze ocividne. Endokrinne problemy mozu znamenat i toto.

Kazdopadne sa to po lieceni stitnej najskor moze znova upravit, si myslim.
(Cca mesiac az pol roka, nez to odrastie. Tolko priblizne nechty rastu).
Asi by to chcelo teda vysetrenie na stitnu. Nemas aj ine problemy?

bulka222
autor
19. nov 2021

@moonlight1210 práveže mi zistili z krvy že mám veľké hodnoty štítnej žľazy (protilátky )…inak som ok