Ahojte, nestretli ste sa s tym niekto? Mam na pravej ruke az na 4 prstoch take tmavsie ciary. Na ukazovaku dokonca 2. Na prostredniku nemam. Vsimla som si cca pred rokom aj pol. Bola som aj tehotna 3 roky dozadu, uzivala som kortikosteroidy. Pred rokom som bola aj na koznej, musela som ist aj na krvne vysetrenie. Vsetko chvala Bohu mam ok. Aj stitnu zlazu. Podla nej je to z medrolu, teda z kortikosteroidu.
Co presne máš na mysli? Okolie nechtového lôžka alebo nechty?
A tá čiara má byť kde? Asi som slepá
Ak máš na mysli čiarky pod nechtami, tak tie sa robili aj mne. Aj v okolí nechtového lôžka som mala také drobné fliačky, bolo to podkozne zakrvacanie.
@grof_monte_christo
@januska12323 na fotke to zle vidiet. Presne v strede nechtu je ciara (po dlzke celeho nechtu). Nieco medzi tmavo ruzovou farbou a hnedou mam tam uz rok aj pol. Nechce zmiznut.
áno, je to vidieť aj na prvej fotke - ale netuším čo to môže byť ...
Viem čo myslíš. Ja takéto čiarky občas mám, aj teraz mam jednu na prsteniku pravej ruky, ale mne to po čase zmizne. Bolo obdobie, kedy som ich mala viac, ale aj podkozne krvácanie v okolí nechtového lôžka. Bol to priznak jedného ochorenia, ale to určite nemáš.
@grof_monte_christo môžem sa spýtať o aké ochorenie išlo? Kľudne aj do ss
@cafelatte U mňa to bol jeden z príznakov autoimunitneho ochorenia. Po nasadení liečby mi to zmizlo a ako som v remisii, veľmi zriedkavo sa mi ojedinele vyhodí jeden pásik. Vtedy som ich mala na všetkých nechtoch vo veľkom počte a aj to krvácanie v okolí nechtového lôžka.
@grof_monte_christo ja som uzivala aj kortikosteroidy, zeby boli pricinou?
@anonym Mne to po nasadení Medrolu praveze zmizlo.
@grof_monte_christo dakujem a ako vyzeralo to krvacanie, ako krvavá bodka, alebo čiarka a akej farby viac červené?
@cafelatte Ako krvavá bodka, hneď po vytvorení bola červená a postupne zhnedla.
@grof_monte_christo dakujem
@cafelatte Ak by ta zaujíma viac, napíš spravu.
@grof_monte_christo
@cafelatte napisala som koznej, a odpisala ze: Hormonálne sa mohli stimulovat pigmentové bunky vo vasich nechtovych lozkach. Problem by bol, keby je cierne a na 1 nechte.
@anonym U mňa to kožný problém nebol.
Ahoj, mne sa pri kortik začali po tele robiť veeelikanske modriny .. po kortik mastiach.. ako som vysadila, modriny zmizli.. ekzém prišiel v plnej kráse a sile ! Takze verim tomu, že to môžeš mat z toho svinstva
@katik22 😲😲😲😲😲 och Boze