Ahojte chcela by som sa vás opýtať ta tmavú čiaru od pupka az skoro ku pošve alebo neviem ako to opísať čítala som aj na nete že je to pri tehu lenže tento mesiac som dostala menštruáciu aj keď bola príliš slabá ako obvykle moc internetu neverím tak sa chcem spýtať skúsenejších žien ktoré sa s tým stretli
@januska12323 nenaražam že som tehu sle pýtam sa na to čím to môže byť
@jessif 1. niektore zeny menstruuju aj na zaciatku tehotenstva.
2. Ta ciara sa vola linea nigra (a vznika sfarbenim linei alba, ktoru si bezne na sebe nevsimneme). Suvisi s hormonami. Nie je trvala, u vacsiny ludi casom vybledne, ked sa hormony ustalia.
Z toho vyplyva, ze:
1. Aj ked si menstruovala, tehotna mozes byt. Menstruacia na zaciatku tehotenstva sa obcas u niektorych zien vyskytne. Menstruacia nie je 100% istota, ze tehotna nie si.
2. Lineu alba mame vsetci. Zeny i muzi. Posobenim hormonov ako progesteron, estrogen a melanotropin, ktorych produkcia sa meni vyrazne prave v tehotenstve, sa sfarbi na tmavo a vtedy sa uz nazyva linea nigra. Zvycajne sa zjavi az v poslednych troch mesiacoch tehotenstva, no kludne moze byt vyrazna uz od zaciatku.
Tak isto sa moze u niekoho spigmentovat opalenim, alebo ju sfarbi nadmerna produkcia hormonov v tele zo zdravotnych dovodov. Takze sa moze zvyraznit dokonca muzom i detom. Aj zenam, co este sex ani nemali.
Preto si urob ako prve tehotensky test, ak si sex mala. A ako druhe zajdi ku gynekologicke.
To sfarbenie moze byt neskodne, no moze aj indikovat hormonalnu nerovnovahu, napr. pri ochoreni vajecnikov. Co nie je dobre podcenit.
Moja 10rocna dcéra ju má od malička.. keď bola mladšia mala ju výraznú, teraz je bledsia.. pýtala som sa doktorky, vravela že niektorí ľudia, čo majú viac pigmentu to tak môžu mať.. dcéra má snedu pokožku po manželovi, ale teda nikdy som to nevidela ešte u dieťaťa,
iba u nej .. takže môže byť aj mimo tehotenstva.. ak sa ti zvýraznila len tak a tehotenský test je negatívny asi by si sa mala spýtať doktora..
Ja ju mam odmalicka celkom vyraznu. Paradoxne, teraz som tehotna a nejako mi vybledla. V prvom tehotenstve mi, naopak, stmavla.
Na toto ako na priznak tehotenstva sa absolutne neda spoliehat. A linea nigra sa v tehotenstve neobjavuje na zaciatku, ale skor ku koncu.
@moonlight1210 ďakujem za krásne vysvetlenie
@jana_eyre_2 som si 100%istá ze tam pred tým nebola
Čiarka na teste ti povie viac ako čiarka na bruchu.