Tlakomer a malá manžeta

maggie1192019
27. júl 2023

Ahojte je možné že tlakomer ukazuje vysoký tlak na základe toho že manžeta je malá meravam priateľovi tlak ale má veľké ruky ledva mu to zapnem tu manzetu môže to mať niečo spoločné

kiwi3
27. júl 2023

moze to mat spolocne to, ze ten vysoky tlak ma z obezity... a preto sa mu to neda poriadne zapnut. ak teda nema velku svalnatu ruku.

maggie1192019
autor
27. júl 2023

@kiwi3 no práve že on to má sval 😃

simca06022011
27. júl 2023

no predpokladam, ze ma vysoky tlak, ked mu ho musis merat. Odporucim iba pozriet si rozmery manziet, mozno mate sancu kupit si vacsiu.

Na vysoky tlak moze aj pozicia pri merani, tesne oblecenie, jedlo, to ze prave dobehol a neposedel chvilu a rozne veci vplyvat (niekomu aj to ze sleduje tie cisielka na tlakomere). To si vies pekne vygooglit. Manzeta skor nie, ona to proste tlaci, ak by bola velmi mala, tak sa "otvori" a neodmeria (aspon moj tlakomer to tak robil s tou malou manzetou, vypise error, alebo sa odlepi).
Alebo mu dvihas tlak ty :DDD pritomnostou, takze mu ten tlak merat nemozes ;)

kiwi3
27. júl 2023

@maggie1192019 ak by mu to nevedelo zmerat, tak by to vypisalo error (mne sa to stava s mojou chudou rukou), cize pravdepodobne ten vysoky tlak fakt ma z nejakeho dovodu, ak to ma opakovane. ved nech si da skontrolovat u lekara

patka06
27. júl 2023

Nesprávna veľkosť manžety a jej zlé nasadenie, môže skresliť meranie
Digi tlakomer zvyčajne vypíše chybu
Nameraný vysoký tlak, ale nebude zlou manžetou

andrea163
28. júl 2023

Treba kúpiť väčšiu manžetu, predávajú sa aj samostatne