Ahojte je normálne že niekedy mám chvíľková taký tlak za očami? To tak razom chvíľu potom to prejde už mám pocit aj že zabúdam a že horšie vidím aj niekedy nejaké fľaky namyslam si už aj nádor ale nemám ani s čím ísť k doktorke
Mam to iste, doteraz som sa nedovolala očnému, čakám aby mi vylúčil sklerozu multiplex
@thereisabear ale ja to nemám stále len občas
Veď nemusíš to mať stále, aj to je dôvod ísť.
@thereisabear a myslíte že skleróza? Aj chrbát ma hrozne boli
Mňa tiež bolieva chrbát, mávam tlaky v očiach a nemám sklerózu. To môže byť milión vecí, aj vlastne v podstate nič. Zbytočne špekulovať.
Môžeš mať aj zvýšený očný tlak
@sabinaxd tu vylucuje neurolog nie oftalmolog
@taktotedanie mam takú neurologicku ze sa o nej nejdem vyjadrovať verejne, vidí to aj očný lekár, preto čakám na jeho vyjadrenie🙂
potrebuješ vyšetrenie ... kľudne to môže byť aj glaukom.
@sabinaxd jansom ocny lekar a teda na pohlad to nieje vidno, vravi sa vidi, ze nic nevidi
Ocny lekar nediagnostikuje sklerozu, moze vyslovit podozrenie ale nediagnostikuje ju!
Ocny lekar diagnostiku opticku neuritidu , ktora moze a nemusi byt priznakom sklerozy ale je tam dalsich milion diagnoz kde moze byt opticka neuritida
A ani prekonana opticka neuritida neznamena automaticky SM kedze ta sa hodnoti v niekolkych krokoch, vysetrenich a a mcdonald.kriteriami, ktore ked nesplna vsetky alebo urcite body tak skleroza to nieje pacient je vedeny ako clovek s demyelinizacnym ochorenim v dif dg
Takze prosim mna fakt nepoucuj
@taktotedanie ja nepoučujem, len sa poznám s istou skupinou ľudí, kde ľudia vraveli ze práve im to videl očný lekár, pekný den🙂)
@sabinaxd to vam tvrdili zle, lekar pri vysetreni nevidi nic patologicke, jedine oct a perimeter ale vie len vyslovit podozrenie, nie nediagnostiku
Choď k očnej, máš tam s čím ísť.