Tlak v oku

12. apr 2023

Dobrý deň chcela by som radu nakoľko neviem co to môže byt od piatka mam v jednom oku tlak neje cervene ani nič neje vidieť momentálne boli neboli vidím tak niekedy dobre niekedy ako cez sitko no chcem sa opýtať boli ma aj zub a ucho a v zadu kolo toho ucha môže mať oko od toho podráždene bola som u dokt ta mi povedala ze ho mam úplne zanese né v pondelok mam ísť na prepláchneme uši no mňa zaujíma to oko

tanyan
12. apr 2023

Áno, môže to súvisieť. Ja som mala roky problém so zubami. Až po zmene zubára mi boli vytrhnuté šestky vpravo, lebo boli zvnútra pokazené. Medzičasom som mávala tlaky v oku a teraz mám výrazne zhoršený zrak na pravom oku - za cca 5 rokov trápenia u starej zubárky zhoršenie zraku na pravom oku z 0 na 4. ☹
Tomu uchu sa dá trochu pomôcť aj doma, napríklad sprej Aqua clean od Dr. Max pri použití podľa návodu dokáže celkom pekne vyčistiť usadeniny.

autor
12. apr 2023

@tanyan no hej tak terás neviem ja mam 3 roky zadnú 8 ale ze úplne na šrot to mam ísť na ocne aj lebo zrak nám dobrý ako bez okuliarov a keď dám von zub neustupi to ci

tanyan
12. apr 2023

Keď pôjde zub, ktorý je "na šrot" von, tak to určite neublíži. 😉 Zub môže tlačiť na nerv alebo spôsobiť zápal alebo ... Žiaľ, očný, zubár a orl sú tri rozdielne osoby a máloktorý lekár vidí súvislosti medzi príčinami a dôsledkami, pokiaľ je to v susednej "zodpovednosti." Najjednoduchšie je dať do poriadku všetky odchýlky a veriť, že jedna bola skutočnou koreňovou príčinou.
Bude len dobre, ak pôjdeš aj na očné. Neviem kedy ti naposledy kontrolovali zrak, ale ja som si tiež myslela, že som ok, kým som neprekryla ľavé oko a nezistila, že s pravým na tej tabuli neprečítam skoro nič.

autor
12. apr 2023

@tanyan na ocne nechodím nakoľko to nebolo treba som aj 3 týžd po operacii žlčníka v piatok som mala stres ja si prekryje jenom vidím dobre druhé tiež vidím ére len ta bolest

tanyan
12. apr 2023

Aj bolesť je dôvodom na návštevu lekára...

autor
12. apr 2023

@tanyan áno musím sa obj keďže tu sa bez obj nedostanem nikde

ivette1223
12. apr 2023

Riesim momentalne to iste... Chystam sa na rtg zubov, keďže mam nejaku tu dobu tlak na lavom oku, bola som u ocnej tam bolo vsetko ok az na mierne zhoršenie zraku, velakrat ma boli aj licna kost .. tak dufam ze to bude "iba" od osmicky zadnej...

autor
12. apr 2023

@ivette1223 to vážne aj mňa boli licna kosť potom za uchom bojím sa as toho do zubára kom obj as 26 a oko tlak neskutočný

ivette1223
12. apr 2023

Poznam, tiez som z toho na nervy uz

autor
12. apr 2023

@ivette1223 dajte vedieť ako ste dopadla