Dobry den chcel by som sa len opytat co je to normalne lebo uz sa stalo ze som mal strasne bolesti krcnej chrbtice aj seknuty hrudnik a tam mi.merali tlak v cakarni bol stale okolo 150 a ten dolny 90 a potom mi sestricka merala po stojacky asi 3 ci 4 krat ktory bol ties okolo 160 na 90. Ale potom zrazu namerala 170 na 148 co bolo.sokujuce ten spodny. Pockala 2 minuty a potom.bol tlak zase 160 na 90. Mohla to byt nejaka technicka chyba alebo ona mi zle.namerala lebo neviem si to vysvetlit. A nakoniec prisiel doktor dal ma lezat a ten nameral 140/88. Takze uz nechapem . I naksie mam doma tlak 130 / 80 niekedy vyssi 140 na 90.
@petronelag no to hej ale mat spodny tlak kolo 80 90 a jednorazovo vyskocit skoro na 150 a po par minutach zase na 90. Je to cudne dost nemyslis🤐
chybné meranie
Toto je kolka tvoja diskusia na tému tlak? Ak si psychiatricky pacient tak si asi poučený, že množstvo diagnóz má psychosomaticke prejavy
pri bolesti je tlak vždy vyšší...
@david556 chybne meranie, dolezite je ze dalsie merania uz take neboli
@taktotedanie nie neboli bolo to len raz. Aj doma si meriam a ten je vzdy 130 a spodny kolo 80 90
@david556 nezatazujte sa tym dalej
@taktotedanie nezatazuje ma to lebo aj tak potom.sam.doktor odmeral a tlak bol v pohode. Takze to asi naozaj musela byt len chyba nejaka len som bol zvedavy na inych nazor.🙂
@david556 chybne meranie. maly rozdiel medzi spodnym a hornym tlakom sa vyskytuje len pri zavaznych srdcovych ochoreniach, ktore rozhodne neprebiehaju bezpriznakovo. vedel by si o tom, ze to mas.
digitalne tlakomery su fakt nepresne v niektorych pripadoch, cize nie je iste, pri ktorom merani je tam odchylka a ktore je teda chybne. preto sa neda na ne na 100% spolahnut.
podla mna im tam casto somariny meria, mna na urgente ked pirjimali, mali tam taky zvlastny stroj na to, a tie cifry co tam lietali som mala dost a to som viac menej v klude sedela :DD ani to sestra nijak nekomentovala, asi na to je zvyknuta... normalnym tlakomerom som bola na izbe potom ukazkova 120/80:DDDD
Tlak sa mení, hlavne v strese.