Tlak v krku a zášklby v krku

iceberg
29. máj 2023

Ahojte , chcela by som sa Vas prosim opytat ci mate niekto podobne skusenosti. Moj chlap asi pred dvoma mesiacmi sa koli praci tak rozculil ze mu celkom navrel krk potom si vysiel zapalit a zacal mu najskor dost neprijemny silny tlak v krku ten postupom casu trosku ustupil odvtedy prestal aj fajcit aj je uz kludny . Navstivil krcneho ten mu tam nic nevidel ale krcny mu pozeral len cez sklicko nemal k dispozicii Fibroskop. Bol aj na sone tam mu nenasli nic ani stitna nebola zvacsena , obvodna brala krv aj na stitnu zlazu tam tiez vysledky v poriadku . Bol aj na gastre tam mu tiez nic nezistili . povedali mu ze pazerak je ruzovy a , ze tam videl len malinku herniu ktora je medzi pazerakom a zaludkom a ked sa pytal doktora ci to ma suvis s tlakom tak , ze nie , a ze hernia neni ani na chirurgicky zakrok lebo je malinka a dostal iba lieky a ze na ten tlak ma ist skusit dalsie vysetrenia co su v oblasti krku
pristitne telieska a podobne. Nedavno mal pravidelne grgania teraz ich ma uz len obcas a spominal ze vzdy ked si odgrgne ako keby mu krk uvolnilo a , ze potom zas citi ako keby mu ho nieco zas troska stiahlo , teraz uz ten tlak nepocituje ale vzdy ked uvolni krk tak citi zasklby alebo bublinky alebo take krce , nieco podobne ako keby sa vam koza hybala tak jemu sa to tak hybe ako keby. v krku aj to citit a trosicka to.vidno led sa clovek lepsie zapozera , aj na hrudi obcas pociti ten tlak ale s dychanim nema ziaden problem a vlastne najviac mu vyhovuje ked stoji ked sa hybe , ked lezi a uvolni sa tak to citi viac , neviete nahodou prosim vas scim by to mohlo mat suvis? Zasklby su prevazne v oblasti hrtana a tlak niekedy citi ale zriedka v strednej casti hrude.Ale to grganie ako keby uvolnilo tu hrud aj krk , nestretli sa s niecim takym?

janetinka27
29. máj 2023

@iceberg ahoj a ten krk ma este navrety?

iceberg
autor
29. máj 2023

@janetinka27 Praveze ho nema navrety a z vonky nevyzera ze by Nieco mal , len ked sa uvolni tak pocituje taky tlak alebo.podtlak uz mierne a hybe sa mu to zvnutra daco ako keby sval sa hybal alebo.sklbal je to troska vidiet ak sa Dobre zapozeram,za sa to hybe ale krk ako ked sa pozrie.clovek normalne nanho z vonky tak vyzera prirodzene bez naznakov . Pri sportovej aktivite spominal tiez ze to tak nepocituje , iba ked sa uvolni alebo lahne , Alebo pokial nic nerobi . Zaspi normalne cez noc sa nato nebudi len ked vstane rano to zacne

janetinka27
29. máj 2023

@iceberg a nemoze mat nieco so zilami na tom krku? kamarat mal nedavno nejaky problem s dolezitou cievou na krku, dlhsie trvalo, nez mu to zistili

iceberg
autor
29. máj 2023

@janetinka27 No na sone by tie cievy nevideli? , lebo na jednom sone uz bol na krk a povedala ze tam nic nevidi daco ze by bolo , ale akurat said teraz objednal tiez na dalsie sono k inemu doktorovi aby zistil viac nazorov ci mu povie to iste ze tam nic nevidi alebo ho lepsie skontroluje , a tvojmu kamaratovi to ako zistili ? Aku liecbu pouzili v pripade tvojho kamarata prosim ta ?

janetinka27
29. máj 2023

@iceberg ja viem len zbezne, ze ozltol, vyzeralo to na pečeň, vyzeral hrozne a nakoniec zistili po viacerych vysetreniach, ze to bola krcna cieva. Takze bola to nahoda,ze ozltol,inak by sa na to neprislo.
Mne to napadlo kvoli tomu,ze si pisala,uz vsetko mozne mu pokontrolovali a nevedia co to je.uvidite po tom dalsom sone.drzim palce, nech sa zisti pricina a pomozu mu to vyriesit

iceberg
autor
29. máj 2023

@janetinka27 Dakujeme , no uvidime co bude no moj chlap nezltne ,ma to uz 3 mesiace , vsetko ostatne funguje ale je to strasne neprijemny pocit a dost ho to obmedzuje pri praci a pri innych cinostiach a som a chcela spytat tvoj kamarat mal tiez podobne priznaky toho tlaku v krku a kolko mu to vlastne trvalo kym Prisli nato co mu je? V piatok ideme.nato sono tak uvidime

janetinka27
29. máj 2023

@iceberg ja som toho mojho kamarata stretla zlteho na pohrebe,tam sme nemali moznost sa rozpravat a potom o dva mesiace skoncil znova v nemocnici, lebo sa mu to zopakovalo.prvykrat nezistili,ze je to cieva,lebo to ozltnutie iba s tym nepriamo suviselo.nebol to teda klasicky priznak,iba vedeli,ze mu proste musi nieco byt.ja som ho potom uz nestretla,toto pokracovanie,ze to bola nejaka krcna cieva som sa dozvedela od spolocnych znamych.
Tak preto mi to napadlo,ze to bolo tiez take nezvycajne a dlho zistovali, co mu vlastne je. Tu cievu mal niecim priskrtenu, nieco mu na nu tlacilo.
Ale zas u vas to moze byt nieco uplne ine.

martina_90
26. dec 2024

@iceberg dobrý deň. Prosím Vás zistili vasmu priateľovi niečo? Mam úplne presne to iste co opisujete.