Tlak v kolene po vyberaní vody

11. apr 2023

Ahojte, pred cca tromi týždňami mi vyberali z kolena vodu aj s prímesou hnisu a krvi. Už sú to tri týždne a ja v kolene stále cítim taký tlak a nemôžem zohnúť koleno...
Prečo mám stále v kolene taký nepríjemný tlak ?
Kontrolu u ortopéda mám až nabudúci týždeň.

tanyan
11. apr 2023

Niekedy je potrebné vyberanie zopakovať. Je to poúrazový stav alebo v dôsledku choroby? Aké vyšetrenia robili? RTG, rezonancia... Boli predpísané alebo odporúčané nejaké lieky alebo doplnky?
Ak je stav zhoršený a výrazne obmedzuje, tak treba ísť aj skôr...

autor
12. apr 2023

@tanyan je to poúrazový stav, bolo robené sono a RTG, a naordinované ATB

eva8
12. apr 2023

Syn dostal injekciu do kolena. Nemohol ním vôbec hybat od bolesti. Lekár to vysvetlil tak, ze v kolene sú veľmi malé strbinky a keď sa zaplnia niečím, predstavuje to až nadmerný tlak, bolesť. Treba čakať, kým sa to vstrebe. On čakal skoro týždeň, kým mohol trochu hybat

lukbe
12. apr 2023

Áno,je tam tlak,mám to podobne.Tahali mi dvakrát,po prvom sa to v pohode upravilo, po druhom ten tlak cítim stále,aj keď nebolí. Je tam už akokeby zhrubnuté väzivo. Možno to je od toho. Neviem,tiež sa musím spýtať.

autor
24. apr 2023

Ahojte, už sú to 4 týždne čo mi ťahali vodu z kolena a stále mám v kolene taký čudný pocit taký tlak tam mám stále a bolesti pri chôdzi po schodoch. Koleno je opuchnuté, červené a teplé na dotyk mám taký pocit ako by sa tam zase hromadila voda...

lukbe
24. apr 2023

Tak evidentne to koleno v poriadku nie je,voda sa nemá ťahať často,to tiež nie je dobré, povedal mi to sám ortopéd,ale ak tam je,viem,že to bolí. My ti tu asi s tým veľmi neporadíme, treba zase ortopéda,rtg, prípadne magnetickú rezonanciu,zistiť príčinu, dať porobiť odbery,je to nadlho.

autor
26. apr 2023

@lukbe ďakujem, bola som u ortopéda a povedal že mám znova vodu v kolene ako to že sa voda môže vrátiť...

eva8
27. apr 2023

A prečo sa môže tá voda opäť vrátiť?

lukbe
27. apr 2023

@eva8 to je otázka. Lieči sa to,skúma sa to, robí sa MR,rtg, hľadá sa príčina, môže to byť úraz,môžu to byť opotrebované kĺby, ja to píšem ako laik, nepamätám si presne,ako to povedal, ale môže to byť aj nejaká iná choroba,reuma,robia sa preto odbery, prekonaná borelióza, chlamýdie, o čom človek ani nevie, ale napokon sa na príčinu ani nemusí prísť 🤔. Posúdia,či treba operovať či nie.

eva8
27. apr 2023

@lukbe ďakujem 🌹

romca910
20. mar 2024

Viete mi prosím poradiť, som mesiac od artroskopie kolena, minulý týždeň mi ortopéd ťahal vodu a dnes zase, chodím stále o barliach. Je to ok ? Prečo sa voda stále tvorí ?

autor
20. mar 2024

@romca910 ja som mala kvôli vode v kolene už dve operácie... Držím palce nech to bude v poriadku.