Tlak v kľude 135/80

29. jún 2023

Môj tlak je v klude 135-80 väčšinou keď varím alebo prejdem schodami vystúpi na 150-160-83 je to normálne ? Idem sa už zblázniť z tohto

harrisson
29. jún 2023

135/80 je úplne normalne.

msnesquik
29. jún 2023

Prosim ta, chod uz psychologovi, toto nie je normalne

janinka007
29. jún 2023

spodny tlak je dôležity a ten máš v pohode

autor
29. jún 2023

@msnesquik ale pri aktivite vystúpi na 160-100 potom ale klesne nasadili ma varsacor na tlak nepomáha v klude mám tlak super

iwesska
29. jún 2023

Schovaj tlakomer do krabice a strc ho do skrine co najhlbsie. Naco si to merias 20x denne? Telo nie je stroj,ze sa zo 120/80 ani nepohne. Inak ak by sa ti pri aktivite nezvysil,to by si bola dost zle na tom. Kazdemu zdravemu cloveku sa pri aktivite zvysuje predsa tlak a nikto zdravy si ho ani pocas aktivity nemeria🙈

trgypadl
29. jún 2023

Tlak sa ma merat v pokojovej faze, nie po zatazi, vysledok po tom nie je relevantny

autor
29. jún 2023

@iwesska a nevadí že tlak vystúpi aj 160-100 ? Keď prejdem a potom klesne zas nízko ? Všetci mi hovoría ze to je normálne ale moja hlava si ide aj tak svoje

iwesska
29. jún 2023

Treba dat hlave lieky,aby si myslela to,co ostatni. Ja neviem aky tlak mam,ked vyjdem do schodov,naco a komu by bola tato informacia?

sisaka
29. jún 2023

Lekár ti nepovedal, ako sa meria tlak? Však to je aj v návode. Máš myslím 15 minút v kľude sedieť a potom si odmerať. Ak si máš merať tlak koli liekom, tak si odmeraj v kľude, ráno a večer, zapíš a potom nechaj doktora vyhodnotiť.

cheeta
29. jún 2023

rovnaký tlak v rôznych situáciách mať nemôžeš, organizmus ti musí napr. *natlakovat* krv do hlavy/mozgu, keď sedíš a potom sa postavíš...inak by si mala mozog nedokrvený...
každá biochemické reakcia má v zdravom organizme svoje opodstatnenie.

ani napríklad hladina cukru v krvi nie je stále u úplne zdravého človeka rovnaká! po jedle stúpa...lebo je to po jedle!

marhulka13
29. jún 2023

Je to v poriadku, zahod ten tlakomer a rieš problémy ktoré naozaj mas

luccija
29. jún 2023

Tlak sa meria v kľude tak neviem prečo si merias po výstupe po schodoch.Cim budeš viac športovať, tým budes mať tlak a tep vyrovnanejsi.

liv1
29. jún 2023

Tlak sa meria vzdy v klude. Ani rozpravat pri tom nemas. A ak si zbytocne vystresovana, tak menej sol a zacni sa viac hybat, zdravsie jedz a kludne sa ti moze tlak pekne upravit. V pohybe mame vsetci ovela vyssi tlak. Aj v stoji. Preto sa meria v sede a v klude

liv1
29. jún 2023

Jaj teraz citam ze ti to uz povedali a ty neveris. No tak tu uz len psycholog. Alebo si este raz o tom poriadne pohovor s doktorom

beataxxx
29. jún 2023

Nie je dobre merat si tlak kazdu chvilku, zbytocne a hlavne bezdovodne sa stresujes, hodnoty sa menia podla toho, co robis, ale aj podla psychiky, Tvoje su uplne v pohode, chodievaj na dlhe prechadzky, alebo zacni cvicit a casom sa Ti este znizia

dota6
29. jún 2023

Šport nejaký ste zaradila? Plávanie? Beh? Mne na tlak a tepy pomohol beh (najprv chôdza a potom beh) teraz je to dobre. Srdce potrebuje pohyb. Vytrvalostné športy sú fajn, zabudnete na tlakomer aj vyčistite hlavu.
Len treba začať hneď, nie zajtra. Je pekne dnes, fajne podvečer. Choďte a hlavne pomaly a postupne pridávať a žiadne výhovorky.