Ahojte, uz asi par dni pozorujem, že mi trpne hlava, tak v oblasti spankov, citim to aj v očiach, ušiach, pri koreni nosa, objavuje sa mi to najma večer, mate niekto takuto skusenost? Čo to bolo? Mam 30 rokov, kavu pijem max 1 denne. Ďakujem
@julka1982 mali ste rovnake priznaky??? Skusim si asi davat magnezium denne, či to prejde
Aj ja som mala na tetaniu take príznaky.Ale aj moja svokra toto mala a dostala MP.
@dilino fuuuha, cize uplne to iste mala a dostala mp? A ty si mala to iste a tetania?
Ja som mala to iste a bola mi diagnostikovana tetania ale ja ju mám s epilepsie tu tetaniu.Ale moja svokra mala Mozgovu príhodu a take príznaky.
@dilino a mala svokra aj nejake ine priznaky? Alebo len trpnutie hlavy, tlak v ociach, usiach? …. Ja to mam uz par dni a vždy večer sa mi to objavi
presne aj jej a odrazu z ničoho nič nikdy nebrala žiadne lieky vôbec nepoznala čo je to choroba a odrazu toto.Ono to môže byť čokoľvek od tetanie až po MP.Ved chod ku obvodnej nech vieš na čom si.
na porážku si mladá 😁neboj .tetania je dnes veľmi moderna.ano mám podobne príznaky . chvenie okolo nosa okolo spankov , zalahnute ucho, zahmlené videnie atď atď atď ....jedna tabletka magnézia denne tá nespasi,ale potrebuješ vysokú dávku.ja beriem ráno magnézium chelat 4 tbl. Na obed 4 tbl kalcia a večer 3 tbl magnerotu.medzitym čaj ,trochu na skludnenie a celý deň magneziovu vodu.ja mám aj z krvi zistený nedostatok horčíka.zacni teraz kým sa ti to nerozbehne naplno.potom bude problém zastaviť to
julka1982:A ešte sa ťa chcem opytať že TY pišeš že je mladá na MP a čo kto je mladý MP dostať nemôže.Môže na isto čo jej je povedia vyšetrenia.Nie len starý ľudia majú MP aj mladý to môže dostať.
Ja som mala to iste a bol to zápal dutin bez hlienu v nose a bez teploty. Bolesť tlak a citlivosť celo spánky koren nosa usi oči až lícne kosti.
No kazdopadne som celkom vystrasena, pojdem urcite k lekarovi, ale aj magnezia si kupim vela a uvidim
@cafelatte je pravda, ze som vola tyzden a pol dozadu chora, mala som anginu a aj plny nos zapchaty …. Takze tiez take tronutie si mala?
Áno, držalo ma to skoro 9 dní, cez deň sa ako tak dalo alé večer riadne bolesti a tlaky hlavne spanky a oci
@cafelatte ano ja toez spanky a oči hlavne a co ti na to pomohlo???
Vyhrievala som termoforom, striekala sprej do nosa
mastila som si tymianovu mast, konvickovala som nos a spavala som v čiapke, píla zazvor s medom, taka domáca liecba, ale vôbec ma nebolelo telo a nemala som ani teplotu.
To budeš mať z choroby
tiez to mavam ked mam dutiny prechladnute. alebo aj z alergie moze byt
@tinusch no teraz je aj take obdobie, aj som si dnes merala tlak a ten ok
no ja tetániu mám 10 rokov a príznaky boli, že mi začala tŕpnuť ruka.. keď som sa vystrašila tak mi začala tŕpnuť aj tvár.. skoncila som v nemocnici vtedy tak mi zistili tu tetaniu ale nikdy som nejak nemala problémy, o niečo neskôr ma bolievala neustále hlava.. vyše roka skoro stále len na pravej strane a potom to samé prešlo, je tomu už 8 rokov dozadu.. teraz asi pred rokom mi začalo točenie hlavy, tlaky..
ahoj, ako ste nakoniec dopadli? prislo sa na nieco? mamine tiez takto trpla hlava, unava, zle jej bolo, zistili jej vysoky krvny tlak a nastavili ju na lieky, akurate teraz posledne cca 3 mesiace to riesi. mne sa zas zhorsil zrak - mam zvyseny vnutroocny tlak, sumi mi v usiach a zalieha (ja pocujem uplne vsetko aj z druhych bytov, ked je nejaky hluk kotla, motora, tak ma az bolia usi z toho) a nikto nevie zistit, ze z coho to je, vsade cakam mesiace na vysetrenie a jeden si mysli, ze covid, druhy, ze z krcnej chrbtice, dalsi, ze nejaka infekcia (na orl ma chcu objednat o 4 mesiace, na neuro ma ani nechcu zobrat, si robia srandu, ocna netusi, posiela ma kade tade, ze aj na gastro, ci nie z refluxu, uz ozaj take napady,...), ale uz to mam cez dva tyzdne a som nevyspata, toxoplazmoza to nie je, aktualne nepocitujem ziadnu chorobu, no co s tym, netusim. vam nieco na to pomohlo? normalne premyslam aj nad akupunkturou, dokonca na fyzioterapiu ma posielaju, ano, este aj alergik som, aj na to sa to zvaluje, ale to clovek aby nezil, len po doktoroch chodil a caloval cele mesiace a obavam sa, ze na nic nepridu, hmmm. tak hladam nejake "napady" podla priznakov aj na nete a u ludi so skusenostami... dakujem za info.
Máš tetaniu a to na 100%